V Piešťanskom týždni 23/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 6. júna 2016, 16:23
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Piešťanec ušiel z väzenia, hľadá ho celý Schengen

Popri téme, otvorenia letnej kúpeľnej sezóny rezonujú verejnosťou od minulého štvrtka polemiky o tom, či sa polícii podarí chytiť unikajúceho väzňa Ľubomíra Behana. Dvadsaťštyriročný Piešťanec dostal na tvrdo osem rokov a osem mesiacov za ozbrojenú lúpež. V leopoldovskej väznici si odsedel iba rok. Vo štvrtok 2. júna okolo ôsmej ráno sa mu podarilo utiecť zo strelnice, kde väzni opravovali strechu. Niekdajší svižný kickboxer zvaný Pavučina,  mal zmiznúť na motocykli s kamarátom. Stopujú ho po celom schengenskom priestore.

T. Mikuš: V Piešťanoch je mocenský boj medzi primátorom a poslancami

Mesto Piešťany si za takmer polmiliónový dlh, ktorý voči nemu má letisko, chce zobrať v tejto hodnote jeho pozemky. O takomto spôsobe „oddlženia“ letiska, ktorého je mesto spoluvlastníkom, rozhodli poslanci na májovom zastupiteľstve. Majoritným vlastníkom je však Trnavský samosprávny kraj (TTSK) a ten slovami jeho predsedu Tibora Mikuša tento spôsob oddlženia letiska odmieta a považuje ho zo strany vedenia mesta a poslancov za neseriózny postoj.


Bez pomoci vlastníkov letisko neprežije

Na májovom mestskom zastupiteľstve si vedenie mesta a poslanci vypočuli správu o stave Letiska Piešťany, ktorú vypracovala Katedra leteckej dopravy Žilinskej univerzity. Analýzu prišiel osobne uviesť jej autor, profesor Antonín Kazda. V prezentácii poslancom objasnil pozitívne danosti letiska, ako aj jeho negatíva. Tiež naznačil, kam by sa malo uberať, ak má i naďalej zachovať svoju doterajšiu funkčnosť.

Letnú kúpeľnú sezónu v Piešťanoch sme otvorili už po 25. raz

Najväčšia udalosť roka v Piešťanoch opäť prilákala tisíce návštevníkov. Slávnostné otvorenie letnej kúpeľnej sezóny už tradične ponúklo kultúrne, zábavné i spoločenské vyžitie. Uplynulý víkend V Hudobnom pavilóne si Piešťanci vypočuli zbor Gymnázia Jiřího z Poděbrad, ktorý sa prezentoval kantátou Bohuslava Martinů – Otváranie studničiek.


Dobrovoľní hasiči cvičili zásahy na Lešti

Minulý víkend sa dobrovoľným hasičom z piešťanského a hlohovského regiónu naskytla výnimočná príležitosť. V piatok 27. mája a v sobotu 28. mája sa šesť zborov kategórie A vybralo do Výcvikového centra Hasičského a záchranného zboru Lešť.


Krádež v mestskom parku

Predminulý týždeň si pracovníci Služieb mesta Piešťany na čele s riaditeľkou Hanou Dupkaničovou všimli, že kvetinový záhon v mestskom parku sa niekomu zapáčil až príliš. Napriek snahe organizácie skrášliť pohľad na mesto obyvateľom i návštevníkom, neznámy zlodej ukradol novú výsadbu.

Na železnici skoncoval so životom Vrbovčan

Piešťanskí hasiči v uplynulom týždni riešili požiare trávy a kríkov na Banke, zavolali ich k samovražde na železnici pri sídlisku A. Trajan a riešili aj dopravnú nehodu na Bratislavskej ulici v Piešťanoch.

Participatívny rozpočet schválili tesnou väčšinou hlasov

Participatívny rozpočet bol aj témou májového piešťanského zastupiteľstva. Dvadsaťtisíc eur, ktoré si na tento účel vedenie radnice v mestskom rozpočte vyčlenilo, zastupiteľstvo len tesnou väčšinou hlasov nakoniec prikleplo. Napriek tomu sa pred hlasovaním vedeniu mesta ušla poriadna dávka kritiky.


Komentár: Kam vlastne idú poplatky za pohrebné služby?

Poplatky za cintorínske služby sa v Piešťanoch predsa len o čosi znížia. Správu o optimalizácii poplatkov strediska pietnych služieb vzali mestskí poslanci na májovom stretnutí na vedomie. V najbližšom období teda pozostalí ušetria sedem eur a štyridsať centov zo sumy za pochovávanie, ktorá sa pohybuje vo výške okolo šesťsto eur.


Prívalová voda zatopila Šterusy, Kočín aj Dolný Lopašov

Silný prívalový dážď zatopil viaceré miesta Slovenska i nášho regiónu. Pod dažďovou vodou zmiešanou s blatom, ktorá sa valila z kopcov i z polí boli v sobotu 4. júna obce Šterusy, Dolný Lopašov i Kočín. Obyvatelia zažívali dramatické okamihy. Potoky nestíhali prijať tisíce kubíkov prívalovej vody. Tá zaplavila nielen futbalový štadión v Kočíne, ale aj cesty, záhrady a priľahlé pozemky v Šterusoch i v Dolnom Lopašove.

Jakub Ručkay bude hrať za Duklu Trenčín

Jeden z najlepších hráčov ŠHK 37 Piešťany v uplynulej sezóne bude vo svojej kariére pokračovať  v Dukle Trenčín. 32-ročný odchovanec piešťanského hokeja zaznamenal v nedávno skončenej sezóne svoj rekordný bodový zisk v najvyššej slovenskej súťaži a úspech teraz bude chcieť dosiahnuť pod hradom Matúša Čáka.


V Piešťanoch triumfoval AS Rím aj so synom Francesca Tottiho

Počas uplynulého víkendu to v Piešťanoch i Trebaticiach žilo mládežníckym futbalom. Uskutočnil sa tu totiž veľký futbalový turnaj Slovak Junior Cup.

51. Piešťanské hry v atletike vyhrala opäť ZŠ Brezová

Ako je už tradične zvykom, na Deň detí usporiadalo CVČ AHOJ Piešťanské hry v atletike a konal sa už 51. ročník na počesť ich zakladateľa Štefana Estera, kde školáci zo všetkých piešťanských základných škôl súťažili o jeho memoriál. Prvenstvo z minulého roku obhájili školáci zo ZŠ Brezová , ktorí získali celkove 175 bodov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava