V Piešťanskom týždni 22/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 6. júna 2017, 08:13
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

P. Jančovič: Zalievanie centra asfaltom sa mi nepozdáva

Najdôležitejším bodom programu minulotýždňového stretnutia členov mestskej komisie pre životné prostredie, ktoré funguje ako poradný orgán pri mestskom zastupiteľstve, bolo zrejme prerokovanie záverečného účtu rozpočtu mesta Piešťany za rok 2016. To však dopadlo fiaskom, keďže predkladateľ tohto materiálu, zamestnanec radnice Stanislav Mikuš, im neprišiel tento rozsiahly materiál objasniť.

Poslednú šancu letisku dá zrejme Bratislava

Čierny scenár sa nerealizuje. Zatiaľ. Po minulotýždňovom valnom zhromaždení pokračuje spoločnosť Letisko Piešťany vo svojej prevádzke naďalej. Našiel sa totiž spôsob, ako zabezpečiť prácu zamestnancom a ďalšie využitie letiska.

Pomaľovaný plot pridal parku šmrnc

Nevábne plechové oplotenie niekdajšieho hotela Slovan v piešťanskom mestskom parku získalo vďaka mladým umelcom nový vzhľad. Writeri i vďaka spolupráci s mestským kultúrnym strediskom získali zhruba päťdesiat metrov štvorcových legálnej plochy pre svoje graffiti. A tak na sprievodnej akcii popri oslavách Medzinárodného dňa deti vo štvrtok 1. júna mohla desiatka sprejerov predviesť, čo dokáže bez obáv pred políciou.

O cyklotrase do Vrbového už čoskoro rozhodne ministerstvo

Petícia za cyklotrasu Piešťany – Vrbové v telese starej železnice má už viac ako triapoltisíc podpisov. Túto občiansku iniciatívu sa rozhodli zorganizovať aktivisti Marián Kališ a Dušan Knap, aby hlas ľudu piešťanského regiónu bol vypočutý až na ministerstvo dopravy, ktoré bude o prenájme železnice pod cyklotrasu v najbližšom období rozhodovať.

Potrebujú Piešťany ďalší most cez Váh?

V predchádzajúcom vydaní Piešťanského týždňa sme zverejnili článok na tému pokračovania rekonštrukcie Krajinského mosta. Trnavský samosprávny kraj, ktorý má most v správe, sa chystá s pomocou eurofondov dokončiť jeho kompletnú obnovu v hodnote investície dva milióny eur. Tentoraz však práce nijakým spôsobom neobmedzia jeho prevádzku, no i napriek tomu si plánovaná rekonštrukcia vyslúžila množstvo negatívnych reakcií.

Fanfáry otvorili 62. festival

Kúpeľné mesto už desaťročia hostí druhý najstarší hudobný festival na Slovensku. Brány 62. ročníka music festivalu Piešťany sa otvorili v piatok 2. júna v Dome umenia tradičnými slávnostnými fanfárami v podaní kvarteta Corni di Bratislava.


Sprievod prilákal tisíce návštevníkov

Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny zažili tento rok Piešťanci už po 26. raz. V sobotu 3. júna nielen domácich, ale aj návštevníkov z iných miest a krajín vylákal do centra tradičný slávnostný sprievod zložený tentoraz z predstaviteľov mesta, žiakov a študentov piešťanských i okolitých škôl a členov významných organizácií či zástupcov partnerských miest. Popoludní si návštevníci vychutnali kultúrny program v Hudobnom pavilóne.

Horel motorest na Havrane, zachraňovali muža v šachte

V uplynulom týždni hasiči zasahovali pri požiari motorestu Havran. Okrem toho likvidovali požiare trávnatého porastu v Piešťanoch, pílili spadnutý topoľ v Drahovciach a zachraňovali tiež robotníka, ktorý pri natieraní spadol do hlbokej šachty v Krakovanoch.


V hoteli vylúpili trezor

Minulý týždeň sa lupič dostal do trezoru jedného z piešťanských hotelov. Stalo sa to v noci z 31. mája na 1. júna. Predbežnú škodu  vyčíslili na 5000 eur.

Vrbovčanov nadchýnali vojaci

Obrovský zážitok mali azda všetci školáci z Vrbového, keď na štadióne zažili MDD s Ozbrojenými silami SR. Príslušníci logistiky z Hlohovca im prezentovali nielen statické ukážky zbraní, výstroja a techniky, ale aj naozajstnú streľbu slepými nábojmi či obranný boj pri prepade.

Otcov s deťmi baví svet vo Vysokých Tatrách

Tento rok pôjdu 47 chlapi, čo odtrhnú svoje ratolesti od ženských sukieň do Tatier na dvoch autobusoch. Inšpirovaní hrdinami režisérky Marie Poledňákovej, s novými tričkami, na ktorých bude svietiť nápis: „S tebou ma baví svet!“ vyrazia muži z okolitých obcí, Vrbového i Piešťan do Tatranskej Lomnice, aby tam zažili so svojimi synmi i dcérami týždeň plný zábavy, kúpania, šmýkania a výletov.


Krojovanky obdivoval v Piešťanoch aj Číňan

Až 224 vyšívaných krojovaných bábik z rôznych končín Slovenska vystavili vo foyeri Kultúrno-spoločenského centra Fontána v Piešťanoch v piatok 2. júna. Iniciátorka podujatia, Veronika Cetliová z Piešťan na vernisáži privítala nielen svoje kolegyne ľudové umelkyne, ale ocenila aj prítomnosť návštevníka z ďalekej Číny. Na vernisáži zazneli spevy v podaní FS Žito.

Skvelý výsledok triatlonistu O. Kuba na elitných pretekoch The Championship 2017

Piešťanský triatlonista Ondrej Kubo dosiahol počas uplynulého víkendu mimoriadny úspech. Na elitných pretekoch The Championship 2017 v Šamoríne, ktoré sú neoficiálnymi majstrovstvami sveta zvíťazil vo svojej kategórii a v celkovom poradí mužov skončil na vynikajúcom 19. mieste. Hoci sa mladý Piešťanec venuje tomuto nesmierne náročnému športu len pár rokov, je veľkou nádejou slovenského triatlonu.

Veľké Kostoľany oslavujú postup do štvrtej ligy, Krakovany vypadávajú

Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším kolom a opäť bolo vidieť zaujímavé stretnutia. Najsledovanejšie bolo záverečné kolo piatej ligy. V poslednom zápase jarnej časti V. Kostoľany porazili Križovany 8:0 a zaistili si postup do štvrtej ligy. Naopak Krakoany sa po prehre 1:6 so Zvončínom porúčajú o súťaž nižšie.

Roman Sýkora bude trénovať majstrovskú juniorku v Nitre

Hokejový tréner Roman Sýkora, ktorý viedol v extralige ŠHK 37 Piešťany ako asistent i hlavný tréner má nové pôsobisko. Po svojom konci v Piešťanoch sa bývalý hokejista preorientoval na mládežnícky hokej a v nasledujúcej sezóne bude viesť juniorov Nitry.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav