V Piešťanskom týždni 22/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 30. mája 2016, 15:55
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

P. Jančovič: Vedenie mesta robí Piešťanom hanbu

„Vedenie mesta robí Piešťanom hanbu,“ i takéto tvrdé slová odzneli na adresu vedenia radnice na mestskom zastupiteľstve vo štvrtok 26. mája. Kritika sa im ušla za výberové konanie na post referentky, ktoré za viac ako podivných okolností vyhrala sestra radničného právnika Pavla Vermeša. Podľa oznamu zverejnenom na internetovej stránke mesta mali prípadní záujemcovia šancu dozvedieť sa o novovytvorenej pozícii na radnici len dva pracovné dni.

Časť Sládkovičovej ulice zrekonštruujú za 300-tisíc eur

Sládkovičova ulica v Piešťanoch sa dočká rekonštrukcie. Tentoraz by však nemalo ísť o plátanie dier asfaltovými záplatami, ale o komplexnú výmenu podkladu cesty a jej zvršku. Celkovú investíciu do jej opravy v plánovanom objeme takmer 1,2 milióna eur chce radnica rozdeliť na štyri etapy. Ako prvý sa dočká obnovy úsek od križovatky Sládkovičovej s Teplickou ulicou, až po križovatku s Hollého ulicou.

Pozemok pod mestskú plaváreň poslanci priklepli

Po mesiacoch rokovaní sa mestské zastupiteľstvo konečne rozhýbalo a vyslovilo svoj konečný postoj k zámeru súkromného investora postaviť v Piešťanoch krytú plaváreň. V uznesení, ktoré minulý týždeň prijalo, ponúklo konateľovi firmy bazenprojekt Oskarovi Gaálovi pozemok za jedno euro na okraji mestského parku pri futbalovom štadióne. Do skolaudovania krytého bazénu s wellness centrom musí však na účet v banke zložiť v prospech mesta 300-tisíc eur.

Music festival Piešťany otvorili špičkovým koncertom

Na otvorení 61. music festivalu Piešťany si návštevníci Domu umenia vypočuli skutočne exkluzívny koncert. Slovenská filharmónia v sobotu 28. mája predviedla najväčšie filmové hity, mnohé z nich dokonca ocenené zlatými soškami.


CityFest: Námestie zaplnilo rekordné množstvo ľudí

Centrum kúpeľného mesta počas uplynulého víkendu ožilo hudbou. Rozmanitý program CityFestu potešil azda každého, napriek tomu sa headlinerom stal David Koller. V sobotu prilákal na Námestie slobody v Piešťanoch rekordný počet návštevníkov.

Namiesto vítania do života šek za komunálny odpad

Kde sú tie časy, keď mesto vítalo novorodencov? Teraz im posiela namiesto blahoprajných slov, zápisu do pamätnej knihy, fotografovania v kolíske a symbolickej obálky s peniezmi vloženými do perinky, poukážku na zaplatenie komunálneho odpadu.

Piešťany vymierajú, Moravany a Banka ožívajú

Nielen Piešťany vymierajú. Postupný úbytok drvivej väčšiny slovenských miest a obcí  potvrdzuje i štatistický úrad. Za dvadsať rokov klesol počet obyvateľov v Piešťanoch o neuveriteľných 3 069 ľudí. Z 30 924, ktoré štatisti narátali v roku 1996 sa v roku 2015 počet ľudí dramaticky znížil na  27 855.


Nekŕmte kačice, voda skysne, chlieb zapcháva fontánu!

Do piešťanskej fontány Páv čoraz častejšie zablúdia kačice. Deti sa tešia nielen z tryskajúcej vody, ktorej prúdy vo vedľajšej skákajúcej fontáne podbehujú, ale aj z kŕmenia kačičiek. Tlieskajú rúčkami a spokojní rodičia i starí rodičia im podstrčia kornútok od zmrzliny či kúsok rožka, aby kačičky nakŕmili. Správcom fontán z toho šedivejú vlasy. Voda kysne, zapchávajú sa filtre. Jeden z nich sa tak povadil, že bolo na mále, aby dotyčného „dobrodinca“ nesotil do fontány.

G. Liška: Som proti rozdeleniu a privatizácii TAVOS-u

Valné zhromaždenie Trnavskej vodárenskej spoločnosti odvolalo dvoch členov dozornej rady a na jedno z uvoľnených miest zvolilo starostu Veľkých Kostolian Gilberta Lišku. Ako si nový člen dozornej rady predstavuje svoje nasledujúce fungovanie spoločnosti prezradil v rozhovore pre Piešťanský týždeň.

Babač sa na olympiádu nekvalifikoval, zväz zabojuje o divokú kartu

Slovenskému veslárovi Lukášovi Babačovi môže účasť na olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro zaistiť už len úspech na diplomatickom poli. Po nezdare na olympijskej kvalifikačnej regate vo švajčiarskom Luzerne, kde sa mu nepodarilo vybojovať jednu z troch miesteniek medzi skifármi (stroskotal už v semifinále), tlie v jeho prípade iskierka nádeje v udelení voľnej karty. Vo štvrtok padla definitíva, že Slovenský veslársky zväz (SVZ) o ňu zabojuje.


Piešťanskí hádzanári do extraligy nenastúpia, dôvodom sú financie

Hádzanári MHK Piešťany si v extralige nezahrajú! Piešťanskí hádzanári odmietli z finančných dôvodov právo zahrať si slovenskú najvyššiu hádzanársku súťaž. Návrat medzi elitu tak už nie je na programe dňa a Piešťanci budú aj naďalej nastupovať v prvej lige.

Veľké Orvište si schuti zastrieľalo, Dvorníky porazilo 8:0

Futbalová jar v regióne sa blíži ku koncu a počas víkendu sa hrali opäť zaujímavé zápasy. V šlágri piatej ligy porazili Trebatice na domácej pôde Drahovce 4:2, Veľké Orvište zdolalo Dvorníky 8:0, Dolný Lopašov vyhral v Dubovanoch 3:0 a Moravany vyhrali v Kočíne-Lančári 4:1.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín