V Piešťanskom týždni 2/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 11. januára 2016, 13:37
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

O krytej plavárni v parku sa rozhodne tento mesiac

Do konca januára sa rozhodne, či bude mať po dlhých rokoch kúpeľné mesto opäť krytú plaváreň. Investor ju chce v Piešťanoch postaviť na vlastné náklady a konateľ firmy Oskar Gaál predstavil konkrétny zámer vedeniu mesta i poslancom. Ak dostane do prenájmu pozemok pri futbalovom štadióne, nič nebráni výstavbe.


Tamajkov nominant sa generálnym riaditeľom TAVOS-u nestane

Iva Foltína, nominanta piešťanského primátora Miloša Tamajku na post generálneho riaditeľa Trnavskej vodárenskej spoločnosti (TAVOS), predstavenstvo nezvolilo. Zástupca najväčšieho akcionára, trnavský primátor Peter Bročka, zároveň predložil svoj návrh na nové výberové konanie. Podľa neho odbornú spôsobilosť nového kandidáta zagarantuje externá firma.

Letisku Piešťany pomáha migračná kríza

Piešťany pravdepodobne získajú ďalší akciový podiel v spoločnosti Letisko Piešťany. Stane sa tak po prevode 20,65-percentného balíka akcií štátu v tejto spoločnosti na zvyšných dvoch spoluvlastníkov Trnavský samosprávny kraj (TTSK) a kúpeľné mesto. Zelenú tejto transakcii dalo hlasovaním aj piešťanské mestské zastupiteľstvo na poslednom stretnutí v minulom roku.

Nové svietidlá rozdeľujú Piešťancov na dva tábory

Koncom novembra minulého roku podpísal primátor Piešťan Miloš Tamajka zmluvy o obnove verejného osvetlenia, po vyše mesačnej práci sa mesto pýši 446 novými svietidlami. Názory na kvalitu sa líšia, kým jedni sú s nimi spokojní, iní hlásia výpadky.

Snehovú nádielku si užívali chodci aj šoféri

Perinbaba na seba túto zimu nechala čakať o čosi dlhšie, avšak prišla veľkolepo. Do Nového roku sme sa zobudili už s pohľadom na pribúdajúce vrstvy snehu. Od toho momentu sa však veľa nezmenilo.

Pedagóg by mal byť oporou, ale i rodičom

Mesto Piešťany opäť ocení pedagógov, na ktorých sa nezabúda. Rozhodnúť môžete aj vy svojou nomináciou. Čo by však taký výnimočný pedagóg mal spĺňať?

I. Mocko: Choroba mi ukázala, že život je o niečom inom

Naháňame sa za materiálnym zabezpečením, uznaním či kariérnym postupom a zabúdame sa seba i svoje zdravie. V živote sú však dôležitejšie veci ako peniaze či sláva a osud je nekompromisný učiteľ, prioritám napokon naučí každého. Jeho žiakom sa stal aj 31-ročný piešťanský fotograf Ivan Mocko.

Roman Kišš vystúpil na Mekku Microsoftu

Študenti Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch sa stretli s ikonou piešťanskej Tesly – vynálezcom a konštruktérom prvého stolového osobného mikropočítača PMD-85 Romanom Kiššom. Roman, ako ho familiárne kolegovia volali, má už 67 rokov, ale na prvý pohľad vyzerá mladšie – svižný, maximálne sústredený chlap, čo vystúpil na Mekku Microsoftu.

Veľké Kostoľany: Stačili mantinely a hasičská Máňa a deti sa korčuľovali

Vo Veľkých Kostoľanoch sa korčuľovalo vo veľkom. Malí, aj odrastenejší školáci, ba i dospelí sa naháňali s hokejkou za pukom alebo sa hokejky len pridŕžali, aby nespadli po ľadovej ploche vytvorenej na školskom dvore.  Mrzlo, a tak každý večer zo školského hydrantu nastriekali na už existujúci ľad zopár litrov vody, aby vykonali potrebnú údržbu a vyhladili ryhy. Nočný mráz zabezpečil ľad ako zrkadlo.

Banka: Najstarší kostol na okolí má rapkáč, prevŕtajú ho sondy

V obci Banka majú jeden z najstarších kostolov na Slovensku. Reštaurátori poodkryli nástenné maľby pod starými omietkamia a odkryli tajomstvá, siahajúce až do trinásteho storočia, ba možno aj ďalej. Je viac než isté, že stojí na mieste staršej stavby.

Medzi najlepšími športovcami Trnavského kraja aj viacero Piešťancov

Ešte pred Vianocami udeloval Trnavský samosprávny kraj ocenenia najúspešnejším športovcom vo všetkých kategóriach. Viacero ocenení si odniesli aj úspešní piešťanskí športovci, ktorí prežili mimoriadne úspešný rok a zaslúžene sa zaradili medzi najlepších športovcov Trnavského kraja. Okrem množstva individuálnych ocenení, boli vyhlásené basketbalistky Piešťanských Čajok ako najúspešnejší kolektív a nechali za sebou dokonca aj Spartak Trnava. Prinášame vám kompletný zoznam ocenených športovcov z piešťanského okresu.

Na halovom turnaji O pohár predsedu ObFZ Trnava Moravany a Dolný Lopašov nepostúpili zo skupiny

V sobotu 9. januára sa v Mestskej športovej hale v Trnave uskutočnil už pätnásty ročník halového turnaja O pohár predsedu ObFZ Trnava.  Regionálneho turnaja sa zúčastnili aj dve mužstvá z piešťanského okresu Moravany nad Váhom a Dolný Lopašov, ktoré však nedokázali postúpiť do vyraďovacej časti.

Výkonný riaditeľ Čajok M. Drgoň: Európsky pohár chceme hrať i budúci rok

Basketbalistky Piešťanských Čajok majú za sebou premiérové pôsobenie v druhej najprestížnejšej ženskej súťaži v Európe. Zo šiestich zápasov Európskeho pohára dokázali vyhrať dva a hoci skončili na štvrtom mieste v skupine, za svoje výkony sa rozhodne hanbiť nemusia. Ich účinkovanie v súťaži bolo pre mnohých veľkým prekvapením a Čajky ukázali, že sa môžu rovnať aj so silnejšími a bohatšími celkami. Účinkovanie Piešťanských Čajok v EuroCupe zhodnotil výkonný riaditeľ klubu Miloš Drgoň.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava