V Piešťanskom týždni 21/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 30. mája 2017, 08:21
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Hynek z postu viceprimátora so „zlatým padákom“

S viceprimátorom Michalom Hynekom sa piešťanská radnica rozlúčila „zlatým padákom“. I tak by sa dal nazvať finančný obnos peňazí, ktorý ex-viceprimátor dostal na rozlúčku so svojím postom druhého muža kúpeľného mesta od primátora Miloša Tamajku. A kým dlhoroční zamestnanci radnice za svoju každodennú prácu v prospech mesta sa musia uskromniť s pár stovkami mesačne, Hynek k svojmu dvojtisícovému platu si na odmenách od decembra minulého roka vylepšil svoj rozpočet o 11-tisíc eur.


Krajinský most: Opravu chcú dokončiť z eurofondov

Trnavský kraj sa uchádza o príspevky z eurofondov na opravy ciest. Pokračovať chce i v rekonštrukcii Krajinského mosta v Piešťanoch. Podľa projektu v hodnote investície takmer dvoch miliónov eur ide o komplexnú sanáciu spodnej stavby mosta a jej cieľom je zlepšenie súčasného technického stavu tejto dôležitej dopravnej tepny bez akýchkoľvek obmedzení pre vodičov.

H. Dupkaničová: Každý strom v meste je zaevidovaný

Ošetrovanie stromov v piešťanskom mestskom parku, ktoré služby mesta realizovali počas uplynulého mesiaca, vzbudilo množstvo reakcií. Obyvateľov v mnohých prípadoch rozhorčilo i odporúčanie, aby počas týchto prác nevstupovali do parku. Čo sa v tomto období v parku dialo a prečo bolo nutné použiť chemické ošetrenie listnáčov, sme sa pýtali riaditeľky Služieb mesta Piešťany (SMP), Hany Dupkaničovej. Riaditeľka nám objasnila aj výruby stromov na území mesta, ktoré ľudia často vnímajú negatívne.


Krajské voľby predo dvermi: Čo by nám mali politici sľubovať

Na jeseň tohto roka pôjdeme opäť k volebným urnám. Tentoraz budeme vyberať svojich zástupcov do zastupiteľstva vyššieho územného celku, ale i predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). Inštitúcia s pôsobnosťou i pre piešťanský región so sídlom v Trnave pre bežných obyvateľov v podstate žiadne úradnícke činnosti neprináša. Jej význam a zodpovednosť je však výrazná najmä v oblasti školstva, ale aj v spravovaní dopravnej infraštruktúry.

Najväčší úspech zožali hasiči z Veľkého Orvišťa

Detské atrakcie, ale aj plnenie zábavných úloh pripravilo v sobotu 27. mája miestne občianske združenie mamičiek spolu so starostom Očkova Miroslavom Beňovičom pri príležitosti Medzinárodného dňa detí. Do príprav i samotného priebehu osláv sa zapojilo tiež mnoho miestnych. Najväčší úspech u malých oslávencov zaznamenali hasiči z Veľkého Orvišťa, ktorí im vyrobili ihrisko plné peny.


CityFest roztancoval Námestie slobody

Uplynulý víkend sa v Piešťanoch niesol v znamení hudby. Na Námestí slobody sa totižto uskutočnil už tradičný CityFest, ktorý opäť prilákal do centra tisíce návštevníkov. Tentoraz síce kapely odohrali svoje vystúpenia v uzavretom areáli, na zábave a atmosfére to však ani trochu neubralo.

MDD: Deti sa na benefičnej akcii vyšantili dosýta

Oslava sviatku najmenších je každoročne mimoriadne očakávanou udalosťou. Tento rok sa však Nadácia Myška rozhodla spojiť príjemné s užitočným a v rámci podujatia Super MDD (Medzinárodný deň detí) malých Piešťancov nielen zabaviť, ale i vyzbierať financie pre životom ťažko skúšanú rodinu. V piatok 26. mája tak spred Obchodného domu Prior znela dobrá hudba, detský smiech a radostné výkriky.


Auto preletelo cez zábradlie, zdemolovalo aj schody

Na križovatke ciest Bratislavská-Vrbovská  v Piešťanoch sa v piatok 26. mája pred polnocou stala vážna dopravná nehoda dvoch motorových vozidiel značiek VW Golf a Peugeotu 406.  Po silnom náraze doslova vymrštilo mladú ženu z Peugeotu.  Auto prerazilo železné zábradlie pred obchodnou prevádzkou na rohu  križovatky, zdemolovalo aj schody.  Pri nehode sa zranilo päť ľudí z oboch posádok vozidiel.

Eva je otvorená, celodenný vstup stojí 4,80 eur

Kúpalisko Eva v Piešťanoch je už otvorené. Prví letní návštevníci z radov verejnosti využili prvý tropický deň v tomto roku, pondelok 29. mája, aby si zaplávali vo vonkajšom bazéne, zrelaxovali v okrúhlom s termálnou vodou a slnili sa pod blankytnou oblohou. Deti sa plahočili v menšom bazéne. Kúpalisko je otvorené od jedenástej do osemnástej hodiny,  cez prázdniny otvárací čas posunú na desiatu hodinu dopoludnia.


Vláčik sa pýši vílou Ariel, koníkmi aj rybičkami

Ošarpaný vláčik s troma betónovými vagónmi  pri ihrisku na Prednádraží je krásne vynovený. Vymaľovali si ho malí výtvarníci pod vedením  učiteliek zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch, Miriam Mikušecovej a Dominike Rusnákovej. Vytvorili podmorský svet, s vílou Ariel, morskými koníkmi,  rybičkami, čarodejnicou a inými rozprávkovými postavičkami.


Na dopravnej súťaži predškolákov boli šikovnejšie dievčatá

Najšikovnejší piešťanskí škôlkari si preverili svoje vedomosti i zručnosti na dopravnom ihrisku Materskej školy na Detvianskej ulici. Druhý ročník súťaže s názvom Predškoláčik – dopraváčik absolvovali za silného povzbudzovania svojich rovesníkov.


Trebatice budú hostiť futbalový kemp akadémie Interu Miláno

Hoci mládežnícky futbalový turnaj Slovak Junior Cup sa z Piešťan presúva do Nitry, do regiónu zavíta v júli futbalový kemp pre mládež Inter Academy Camp, ktorý sa pod hlavičkou talianskeho veľkoklubu uskutoční v Trebaticiach. Informácie o podujatí i ďalšie zaujímavé skutočnosti nám porozprával Radoslav Mlynár, zástupca Interu Miláno pre Slovensko a strednú Európu.

Čajočky na domácich majstrovstvách SR bronzové

Piešťanská Diplomat aréna hostila počas uplynulého víkendu finálový turnaj majstrovstiev Slovenska v kategórii starších minibasketbalistiek. Hostiteľský tím Piešťanské Čajočky – BKM Piešťany sa umiestnil na treťom mieste za Popradom a víťaznými Ťahanovcami.

Veľké Kostoľany kráčajú za postupom, v regióne padalo veľa gólov

Koniec sezóny regionálnych futbalových súťaží sa pomaly blíži a zápasy získavajú ešte viac na atraktivite. Veľké Kostoľany víťazstvom nad Moravským Svätým Jánom spravili dôležitý krok k postupu, derby Krakovian s Trebaticami sa skončilo remízou, Kočín-Lančár zdolal Nižnú vysoko 10:0, Sokolovce zase zvíťazili v Merašiciach 8:2 a Ratnovce vyhrali nad Bankou 8:1.

Jozef Metelka v Belgicku dvakrát zlatý!

Slovenský reprezentant v cyklistike Jozef Metelka si vybojoval dve prvenstvá na pretekoch druhého kola Svetového pohára v cestnej paracyklistike v belgickom Ostende.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava