V Piešťanskom týždni 20/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 16. mája 2016, 16:05
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Tamajkov participatívny rozpočet opäť ožil

Takmer v strede rozpočtového roka primátor Miloš Tamajka opäť vytiahol svoju snahu o participatívny rozpočet v meste Piešťany. Tento bod minulotýždňového rokovania mestskej rady označila poslankyňa Iveta Babičová ako populistický krok a snahu o formálne zaškrtnutie si predvolebného sľubu.


Téma plavárne sa utápa v poslaneckých diskusiách

Piešťanská mestská rada rokovala minulý týždeň aj o projekte plavárne, ktorú chce súkromný investor postaviť z vlastných prostriedkov a bankových úverov na okraji parku pri futbalovom štadióne. Téma, prúdiaca mestom už celé mesiace, stále nemá svoje definitívne riešenie. Debata pripomínala text pesničky známej slovenskej rockovej kapely: „Zhora dole, zdola zase hore, hojdá nás dvoch to more.“

Znížia poslanci cintorínske poplatky?

Cena prenájmu domov smútku v Piešťanoch by mohla predsa len o čosi poklesnúť. Hovorí o tom materiál s názvom Optimalizácia poskytovania cintorínskych služieb a správy cintorínov, ktorý sa ocitol na rokovaní mestskej rady v utorok 10. mája. Tvrdenia riaditeľky strediska pietnych služieb a zároveň mestskej poslankyne Elišky Gockej, že suma 97 eur za prenájom obradných miestností sa už nedá viac znížiť, táto správa poopravila.

Piešťanec fotí makrosnímky, uznávajú ho vo svete

Rodák z Piešťan, Juraj Komár pred pár dňami vystavoval svoje unikátne fotky hmyzu i pavúkov pri Dine na Sĺňave. K foteniu sa dostal asi aj vďake svojmu otcovi, ktorý má rovnakú záľubu ako jeho syn. Jurajove fotky sú vo svetových žurnáloch aj atlasoch. Má 35 rokov, z toho desať sa venuje svojmu koníčku – makrofotografii.


Vodiči vrazili do stromu, ale aj do protitankovej zátarasy

Piešťanskí hasiči zachraňovali v osade Grnča v Prašníku muža, ktorý si to s autom napálil do protitankovej  betónovej kocky, ktorú tam ako zátarasu postavili ešte počas druhej svetovej vojny. Ďalšia vodička trafila strom nad obcou Banka.

Golfisti vyzbierali viac než 5-tisíc eur

Ani silná prietrž mračien neodradila milovníkov golfu, aby do Piešťan prišli podporiť pacientov bojujúcich s hendikepom a vyzbierali im peniaze na liečbu v zariadení Adeli. V sobotu 14. mája sa o slávnostný odpal postaral Milan Lasica, na ihrisku ho vystriedala tridsiatka hráčov.

Anton Pastírik zostane legendou piešťanskej kultúry

Zaslúžil sa o rozvoj piešťanského kultúrneho strediska, zorganizoval výtvarné sympóziá, podieľal sa i na tvorbe Piešťanského festivalu. Anton Pastírik odišiel z tohto sveta nečakane už pred tridsiatimi rokmi, no jeho zásluhy zostávajú živé dodnes.


Prvé z 33 rekreačných domov nad Striebornicou už stoja

Na severozápadnom svahu nad vodnou nádržou Striebornica v Moravanoch nad Váhom vyrastajú prvé rezidenčné a rekreačné domy. Projekt s názvom Lake Resort Striebornica pozostáva z tridsiatich troch stavebných parciel. Kúpili si ich domáci aj zahraniční investori.

Banka opäť bojovala s blatom a prívalovou vodou

Silné prívalové dažde na začiatku mája narobili opäť problém v obci Banka. Najväčšia kalamita bola v pondelok 2. mája. Poľná ulica sa premenila na potok. V najhoršej chvíli sa miestami až tridsať centimetrov blatovej vody valilo zo svahu Červenej veže smerom na Topoľčiansku cestu. Blato siahalo až k obecnému úradu. V časti Hlavina, kde sa kedysi točili autobusy boli pod nánosmi najmenej tri dvory a záhrady.

Na Festivale paličkovanej čipky bolo ako na Václaváku

Na festivale paličkovanej čipky v Krakovanoch to vyzeralo v sobotu i v nedeľu ako na Václaváku. V kultúrnom dome, kde sa odohrávali vystúpenia, semináre, módne prehliadky, kurzy paličkovanej čipky i vyrábania šperkov z drôtu pomocou paličkovania to žilo.

Budúcnosť hokeja v Piešťanoch? „Je to 50 na 50,“ vraví prezident ŠHK 37 J. Lušňák

Počas uplynulého týždňa prebehla médiami správa, že hokejový klub z Českej republiky VHK Vsetín by rád štartoval v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži a rád by kúpil licenciu od Piešťan. Prezident ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák pripustil, že má pred sezónou problém so zháňaním financií, no nič stále nie je isté a vedenie havranov robí všetko preto, aby sa Tipsport liga hrala v kúpeľnom meste aj v nasledujúcej sezóne.

V Piešťanoch budú finišovať cyklistické preteky Okolo Slovenska

Cyklistické preteky Okolo Slovenska napíšu o necelý mesiac od utorka 7. júna do nedele 12. júna jubilejnú 60. kapitolu. Na najstaršom a najvýznamnejšom podujatí na Slovensku sa bude bojovať nielen o celkové prémie v hodnote 20 000 eur, ale aj o 226 bodov do rebríčka Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). Podujatie je súčasťou kalendára Europe Tour, spadá do kategórie 2.2. Počas šiestich súťažných dní absolvujú cyklisti dokopy 807 kilometrov, prejdú 126 miest a obcí a finišovať budú v Piešťanoch.


Nevidiaca plavkyňa Petrikovičová bronzová na majstrovstvách Európy

Slovenská reprezentantka Karina Petrikovičová vybojovala jedinú medailu pre Slovensko na nedávno skončenom európskom šampionáte zdravotne znevýhodnených plavcov v portugalskom Funchale na ostrove Madeira.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava