V Piešťanskom týždni 19/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 16. mája 2017, 08:08
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

T. Hudcovič: Škodia mi médiá a „staroposlanci“!

Je Tomáš Hudcovič typizovaným predstaviteľom poslaneckého klubu Spoločne pre Piešťany (SpP), ktorému v mestskom zastupiteľstve predsedá? Alebo sa už len skrýva za predvolebné slogany tohto donedávna väčšinového zoskupenia, ktorého jednotnosť je zjavne len minulosťou. Zdá sa však, že na základe jeho narastajúcej aktivity na spravodajskom regionálnom webe, ktorý vlastní, ale i sociálnych sieťach, sa snaží len zahnať frustráciu z neúspechov SpP počas tohto volebného obdobia, ktorú ako neželanú úrodu na poli regionálnej politiky v súčasnosti zbiera.


V Piešťanoch padali minulý týždeň mrazivé rekordy

Pankrác, Servác, Bonifác – zamrznutí svätí, Žofia ich utvrdí a Urban uzavrie. Tak znie známa slovenská pranostika a svoju platnosť v minulom týždni v plnej miere aj potvrdila. Ovocinári tak mali už piatu noc v tomto roku plné ruky práce pri zachraňovaní úrody pred mrazom. V Piešťanoch dokonca padali mínusové rekordy a po Kuchyni na Záhorí a bratislavskej Kolibe sa v noci z utorka 9. na stredu 10. mája stali tretím najchladnejším miestom na západnom Slovensku.

Na externú právnickú firmu radnica vynakladá tisíce eur

Aj napriek tomu, že šéf právneho oddelenia piešťanskej radnice a zároveň kontroverzný konateľ mestského bytového podniku Pavol Vermeš často i na oficiálnych fórach sám seba vykresľuje ako excelentného právnika, pravda je zrejme úplne iná. Od jeho nástupu do čela bytového podniku v závere minulého roka vyplatila organizácia externej právnickej firme za štyri mesiace tohto roka sumu viac ako päťtisíc eur.

Porušovania zákonov sa na radnici snažia bagatelizovať

Na aprílovom piešťanskom mestskom zastupiteľstve sa tamajkovci pokúsili nenápadne prerokovať výsledok kontroly Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) Slovenskej republiky. V závere bodu Rôzne primátor ohlásil vystúpenie radničného úradníka Petra Mihalika, ktoré v oficiálnom programe ani nebolo uvedené. Prekvapení poslanci sa dočkali informácie o tom, že radnicu kontroloval NKÚ. Čo však štátni kontrolóri zistili, ostalo pred poslancami a verejnosťou utajené. V podstate sa dozvedeli len to, že takáto kontrola sa uskutočnila.

Vo Veľkých Kostoľanoch havaroval aj kamión s dvoma autami

V uplynulom týždni piešťanskí hasiči riešili nehodu vo Veľkých Kostoľanoch, kde sa rozsypali tvárnice z kamióna na cestu a chytali užovku, ktorá sa skryla v stene rodinného domu vo Veselom.

Policajti za dva dni odhalili 76 nelegálnych cudzincov

Dva dni, osem miest, 76 nelegálnych cudzincov. To je výsledok dvojdňovej akcie zameranej na nelegálnu migráciu, ktorá sa konala koncom minulého týždňa. Zapojili sa policajti služby hraničnej a cudzineckej polície, poriadkoví i dopravní policajti. Súčinnosť pri kontrolách poskytli aj zamestnanci inšpektorátu práce a úradu práce.


Na Dni športu vo Vrbovom aj simultánka so šachovým veľmajstrom

Vo Vrbovom sa v sobotu 13. mája uskutočnil pilotný ročník akcie Deň športu. Zápasy v stolnom tenise, basketbale, hokejbale, florbale i futbale, vo vybíjanej, a le aj exhibičné vystúpenie šachového veľmajstra Slovenskej republiky Jána Markoša proti viacerým vrbovským hráčom šachu sa uskutočnili na športoviskách Základnej školy na Komenského ulici. Len šach sa hral v aule Gymnáziu Jána Baltazára Magina.

V Maduniciach zažili parádny Hasičský deň

Pri príležitosti sviatku patróna hasičov, svätého Floriana sa v Maduniciach konalo veľkolepé podujatie, Hasičský deň.  V sobotu 13. mája prechádzal obcou dlhý sprievod pozostávajúci z rôznach hasičských áut z Maduníc, Drahoviec, Leopoldova či Hlohovca. Nechýbala historická striekačka, ktorú Maduničania dostali z českej dedinky Starovice.


Trio strieborných a zlatých klaviristiek

Na Klavírnej súťažnej prehliadke Sládkovičovo 2017 uspeli aj piešťanské klaviristky Eliška Rusnáková, Karolína Krommelová a Laura Kojdová. Súťaž sa konala 5. mája u našich južnejších susedov. V tomto roku išlo už o tretí ročník podujatia, ktoré organizuje Spojená škola – ZUŠ Sládkovičovo.


A. Stacho po majstrovstvách sveta: Mali sme na medailu

Pred necelým mesiacom sa odchovanec piešťanského hokeja Adam Stacho predstavil v drese slovenskej reprezentácie do 18 rokov na svetovom šampionáte, ktorý sa konal v Poprade a Spišskej Novej Vsi. Slováci síce vypadli vo štvrťfinále, no na turnaji sa prezentovali veľmi dobrým dojmom, hrali vyrovnané zápasy s elitnými družstvami a svojimi výkonmi si získali sympatie aj od prezidenta Andreja Kisku.

Hološko získal s FC Sydney majstrovský titul!

Futbalista Filip Hološko zvíťazil s s FC Sydney vo finále play-off nad Melbourne Victory a jeho tím stal sa absolútnym šampiónom austrálskej A-League. Piešťanský rodák získal šiestu významnú kolektívnu trofej vo svojej úspešnej kariére. Po dvoch majstrovských tituloch v Česku s Libercom, jednom v Turecku s Besiktasom, dvoch prvenstvách s tým istým tímom v tureckom pohári sa v Austrálii stal držiteľom tzv. Double, keďže pri spanilej jazde so Sydney získal aj prestížnu Premier´s Plate určenú pre najlepší tím základnej časti.

Moravany vyhrali v Ratnovciach, V. Orvište inkasovalo osem gólov

Regionálne futbalové súťaže pokračovali počas víkendu ďalším jarným kolom a opäť bolo vidieť zaujímavé zápasy. Krakovany si podelili body s Drahovcami za remízu 1:1, Veľké Orvište prehralo vysoko 0:8 so Zavarom, Moravany nad Váhom vyhrali v Ratnovciach 4:2.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav