V Piešťanskom týždni 19/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 9. mája 2016, 15:35
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Za znásilnenie a dokaličenie na dvanásť rokov za mreže

Súd konečne takmer po dvoch rokoch od brutálneho útoku kradnutým autom na vtedy len štrnásťročnú Sabrinu poslal jej neželaného nápadníka, 30-ročného Róberta z Maduníc, na dvanásť rokov za mreže. K úmyselnému nárazu autom do dievčiny došlo pred piešťanským azylovým domom. V dôsledku nárazu prišla školáčka o časť pravej nohy tesne pod kolenom.

Veslár Lukáš Babač je majstrom Európy!

Piešťanský veslár Lukáš Babač si na majstrovstvách Európy vo veslovaní v nemeckom Brandenburgu (6 – 8. 5. 2016) vybojoval premiérový titul. Po piatkovom suverénnom postupe z 2. miesta v rozjazde a sobotňajšom triumfe v semifinále nenašiel premožiteľa ani v nedeľňajšej finálovej jazde mužského skife ľahkých váh.

Projekt krytej plavárne má ešte nadej na realizáciu

Na mestskej komisii pre stratégiu a rozvoj mesta aj o budúcnosti výstavby mestskej plavárne v Piešťanch. Tú chce súkromný investor postaviť bez finančnej spoluúčasti mesta na okraji parku pri futbalovom štadióne na pozemku vo lastníctve mesta. Komisia poslancom na ich rokovanie hlasovaním odporučila tri možné spôsoby, ako poskytnúť pozemok investorovi.

Komentár: Piešťanská radnica opäť „optimalizuje“

Neprešiel ešte ani rok od doby, keď primátor Miloš Tamajka prvýkrát „optimalizoval“ chod mestského úradu a už je tu v poradí tretia verzia reorganizácie. Tentoraz však primátor neprepúšťa ľudí z práce, ale práve naopak. Pozície, ktoré v priebehu druhého polroka minulého roku zrušil, opäť vytvára. Po aprílovom personálnom posilnení vedenia mesta druhým viceprimátorom Tamajka od mája doplní aj štyroch radových zamestnancov.

V. Bittnerová: Prvé chodenie som preplakala od šťastia

Mnoho ľudí sa deň čo deň sťažuje na nepriazeň osudu. Nedostatok krásy či talentu im vytvára vrásky na čelách i dušiach, pritom si neuvedomujú, že do vienka dostali viac než iní. Príbeh talentovanej Veroniky Bittnerovej z Piešťan je však príkladom nekonečného optimizmu.

Adepti na dotácie žiadali aj neprimerané sumy

Mesto Piešťany nedávno opäť vypísalo výzvu na uchádzanie sa o dotácie vo výške 111-tisíc eur, zapojilo sa dovedna 81 subjektov. Kým väčšina žiadateľov sa držala nohami pri zemi a ašpirovala len na splniteľné sumy, niektorí z nich sa dožadovali horibilných čiastok, mnohonásobne prekračujúcich stanovený rozpočet pre svoju kategóriu.

Kuchári i čašníci maturovali zo svojich praktických zručností!

Osemnásť kuchárov a šestnásť čašníkov Strednej odbornej školy obchodu
a služieb v Piešťanoch zvládlo praktickú maturitu s nadhľadom i šarmom. Kým kuchári v bielych čapiciach varili, grilovali, piekli či smažili, ich kolegovia v čašníckych odevoch nastierali slávnostné tabule a pred ostrozrakom poroty flambovali či grilovali.

Kúpalisko Sĺňava oplotené, developer chystá územné konanie

Po jedenástich rokoch sa občania Banky síce nedočkali projektu, ktorý by ich presvedčil o poctivom úmysle developerskej spoločnosti Immocap Group vystavať na zdevastovanom priestore letného kúpaliska na Sĺňave nový aquapark, zato sa konečne dočkali nového oplotenia.


HBC Andže majstrami Československa, zahrali si aj proti Dominátorovi

Hokejisti HBC Andže Piešťany sa po tretíkrát zúčastnili 4. Turnaja otvorených majstrostiev Česka a Slovenska amatérov 2016, ktorý sa konal v Plzni od 22. do 24. apríla.  Po treťom, a druhom mieste z minulého roka sa piešťanským amatérskym hokejistom opäť podarilo svoje umiestnenie vylepšiť a uplynulý ročník doslova ovládli.


Paracyklista Metelka ovládol časovku aj preteky s hromadným štartom

Piešťanský paracyklista Jozef Metelka opäť zahviezdil, keď v Svetovom pohári zdravotne znevýhodnených športovcov v cestnej cyklistike v juhoafrickom Pietermaritzburgu vyhral časovku aj preteky s hromadným štartom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav