V Piešťanskom týždni 19/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 4. mája 2015, 13:58
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Veslár našiel telo 27-ročného Piešťanca

Utopeného dvadsaťsedem ročného Piešťanca, ktorý sa rozhodol v stredu 22. apríla skoncovať so životom objavil náhodný veslár o necelé dva týždne uprostred Váhu. Telo nešťastného samovraha Borisa V. vytiahli hasiči v pondelok 4. mája na obed.

Podivný bezpečnostný audit prešetruje i prokurátor

Už takmer dva mesiace trvajúci bezpečnostný audit na Piešťanskej radnici, je stále v utajení. Najnovšie je podľa prednostky mestského úradu Dáši Rehákovej pred poslancami zastupiteľstva utajená i záverečná správa inšpektorátu práce.


Piešťanská nemocnica pri obstarávaní CT porušila zákon

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) zistil pri tendri na CT prístroj v Nemocnici Alexandra Wintera v Piešťanoch, pre ktorý odstúpilo niekoľko funkcionárov vrátane ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej, porušenia zákona o verejnom obstarávaní.

Prevádzka zimného štadiónu je v ohrození

Ak sa v Piešťanoch nepostaví tréningová hokejová hala, bude nutné rekonštruovať chladiaci systém súčasnej ľadovej plochy. S touto informáciou prišiel na minulotýždňové mestské zastupiteľstve prezident hokejového klubu ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák. V prípade, ak sa tak vraj nestane, je existencia hokeja v Piešťanoch ohrozená.

Papierová vojna v Hubine sa dostala až na stôl prokurátora

Uzavretie mesiace sa ťahajúceho sporu medzi susedmi v Hubine a hlavou obce je stále v nedohľadne. Dôchodca Milan Fedák bombarduje úrady a inštitúcie listami, za pravdu mu dala aj Okresná prokuratúra v Piešťanoch. „Som v práve a starostka na to úplne kašle.“ tvrdí sťažovateľ.

Najvyšší, najsymbolickejší i najstrašidelnejší prvý máj

Najsymbolickejšie prvomájové oslavy zažila obec Krakovany, kde si pripomenuli nielen slávne osobnosti socializmu, ale aj spartakiádu či klasický prvomájový sprievod s dobovými mávadlami. Piešťanský týždeň nechýbal ani pri stavaní  22 metrov vysokého mája vo Vrbovom, na májovej ľudovej veselici v Piešťanoch i pri stavaní mája v Rakoviciach. To sa nezaobišlo bez bosoriek.

Trebatice rozprášili Križovany 6:0, Kirka dal hetrik

Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším jarným kolom a opäť bolo vidieť zaujímavé zápasy. Trebatice porazili Križovany 6:0, keď sa tromi gólmi blysol Kirka. Borovce zaváhali s Kľačanmi a nakoľko Madunice vyhrali, odsunuli Borovčanov opäť na druhé miesto. Šterusy si ľahko poradili s Kočínom-Lančárom a Moravany vyhrali nad Merašicami 3:0.

Známych je už deväť Čajok pre budúcu sezónu, tešia sa na novú halu i FIBA Cup

Zostava Piešťanských Čajok bude v budúcej sezóne určite trochu pozmenená, avšak na súpiske zostane niekoľko hráčok, ktoré v Piešťanoch pôsobili aj tento ročník. Generálny manažér klubu Miloš Drgoň už dohodol spoluprácu s deviatimi slovenskými basketbalistkami. Aj keď čaká Čajky náročnejšia súťaž – FIBA Cup, klub bude aj naďalej dávať šance najmä slovenským hráčkam.


Lušňáková formácia zamotala Vůjtekovi hlavu

Hokejové majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave v piatok odštartovali a nás môže tešiť, že od začiatku šampionátu sú na súpiske reprezentácie aj dvaja piešťanskí hokejisti Michel Miklík a Patrik Lušňák, ktorí sa už aj predstavili v zápasoch proti Dánsku i Bielorusku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava