V Piešťanskom týždni 17/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 1. mája 2017, 18:47
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Medveď v lesoch neďaleko Piešťan!

Prítomnosť našej najväčšej šelmy zaznamenala poľovnícka fotopasca v lesoch medzi obcami Šalgovce a Ardanovce. Po zimnom spánku vyhladovanému macovi zachutili i medové plásty a rozbil jeden z úľov, ktorý na svojich potulkách po okolí Piešťan objavil. Ochranár a uznávaný odborník na život medveďov Erik Baláž však ubezpečuje, že ľuďom od tejto šelmy nehrozí žiadne nebezpečenstvo.

I. Babičová: Len hlupák si myslí, že všetko vie

Jeden z najdiskutovanejších bodov programu posledného piešťanského mestského zastupiteľstva bola úprava mestského rozpočtu aj za účelom zvýšenia príspevku do Rezortu Piešťany o sumu 30-tisíc eur z dôvodu podpory mládežníckych majstrovstiev Európy v basketbale, ktoré sa v kúpeľnom meste uskutočnia v lete tohto roka. Na túto tému ako i všeobecne podpore športu zo strany Mesta Piešťany nám na naše otázky odpovedala poslankyňa Iveta Babičová.

Na zastupiteľstve o plytvaní aj utajovaní kontroly

Minulotýždňové piešťanské mestské zastupiteľstvo, ktorého zvolanie mimo plán primátor Miloš Tamajka avizoval ešte v marci, sa nieslo najmä v znamení nedostatočnej pripravenosti podkladov zo strany vedenia mesta. Až v rámci samotného rokovania sa poslanci dozvedali podstatné informácie, na ktoré neboli dopredu pripravení. Mimo iného sa to týkalo vyčlenenia 30-tisíc eur na dotovanie basketbalového šampionátu, ale i informácie o tom, že vedenie mesta bez ich súhlasu ide rekonštruovať Kuzmányho ulicu. Zistili tiež, že radnicu kontroloval Najvyšší kontrolný úrad a výsledok vedenie mesta nechce prezradiť.

Piešťanka Dominika Dejczoová je najmladšia tatranská chatárka

Napriek tomu, že Piešťany ležia na rovine a za poriadnymi kopcami tunajší ľudia musia cestovať, rodáci z kúpeľného mesta sa vedia uplatniť aj v horách. Podarilo sa to i 29-ročnej Dominike Dejczoovej, ktorá sa stala najmladšou chatárkou vo Vysokých Tatrách.

Kocuričanov trápi rozpadnutá cesta aj nepozametaný štrk

Mestská časť Piešťan s názvom Kocurice je podľa jej obyvateľov v dlhodobom nezáujme vedení radnice. Jedinou investičnou akciou v poslednom čase sa stala rekonštrukcia chodníka, ktorá však núti človeka zdvihnúť nad konečnou realizáciou obočie. Piešťanský týždeň teda zaujímalo, na čo sa v najbližšom období môžu Kocuričania tešiť.

Celé Piešťany sú už pokosené, centrum dokonca dvakrát

Trávnaté plochy na sídliskách, ale i v centre mesta, ba i v jeho odľahlých častiach sú už pokosené. Pracovníci Služieb mesta Piešťany to stihli urobiť v rekordnom čase – za necelé štyri týždne. Ako im to išlo?

Šterusy, Kočín-Lančár i Dolný Lopašov stavali máje s Podhorankou

Obcami pod horami – v Šterusoch, v Kočíne, v Lančári i v Dolnom Lopašove – sa v nedeľu 30. apríla niesli spevy folklórnej skupiny Podhoranka rovno z vlečky traktora. „Dnes žiarivé nám slnko svieti, lúčami zhrieva mieru kvet. Poď k nám, to výzva šťastných detí, kde ja mládež nová, vzniká nový svet!“ Pri budovateľských spevoch chlapi stavali máje. Štyri dediny – štyri rôzne techniky. Najvyšší máj bol v Lančári, mal až 22 metrov.

Hore Váhom – dolu Váhom išla stovka cyklistov

Už dávnejšie sa po Piešťanoch hovorí, čo zorganizuje Mucha, čiže Iveta Ondrášiková s partiou kolegov z Klubu slovenských turistov Bezovec Piešťany, to sa spravidla vydarí. Aj tohtoročný sviatok práce, Prvý máj, oslávilo 101 nadšencov cykloturistiky a pes na akcii s názvom Hore Váhom – dolu Váhom. Trasu dlhú viac ako sedemdesiat kilometrov zvládli mladí aj starí, ale len počtom rokov, nie však duchom a „pajšlami“.

Diaľnicu pri Piešťanoch zablokoval prevrátený náves

Diaľniční policajti i piešťanskí hasiči zasahovali v stredu 26. apríla v skorých ranných hodinách pri dopravnej nehode na diaľnici D1. Vodič zo Žiliny išiel s kamiónom na Bratislavu, keď v km 86,00 pri Piešťanoch dostal pravdepodobne mikrospánok s nákladným autom prešiel najskôr do ľavého jazdného pruhu, potom späť do pravého až na krajnicu, kde došlo k prevráteniu časti nákladu. Z návesu sa uvoľnilo asi tristo kusov propán-butánových fliaš a došlo k poškodeniu cestného zvodidla a oplotenia diaľnice.

Svätojurská púť aj s požehnaním najstaršej rotundy na Slovensku

Davy pútnikov sa v posledný aprílový deň, v nedeľu 30. Apríla vydali na svätojurskú púť do Nitrianskej Blatnice. K rotunde sv. Juraja, patróna obce prúdili za pekného slnečného počasia stovky ľudí – kresťanov, ktorí sa túžili zúčastniť slávnostnej svätej omše i ľudí, ktorí milujú prírodu a potulky po nej. Podujatie, ktoré sa konalo pod záštitou ministra kultúry spojilo široké okolie. Na Jurka išli nielen ľudia z topoľčianskeho, ale z trnavského, trenčianskeho či nitrianskeho kraja. Ba boli tam pútnici aj zo vzdialenejších končín.

Jarnú kvapku vo Vrbovom podporili aj škôlkari

Už po piaty raz zavítali do kultúrneho domu vo Vrbovom na Jarnú kvapka krvi bezpríspevkoví darcovia z mesta pod šikmou vežou i okolia.  V piatok 27. apríla Miestny spolok Slovenského Červeného kríža (MsSČK) v spolupráci s Národnou transfúznou stanicou Slovenskej republiky (NTS SR) privítal 35 darcov. Podporiť ich prišli aj pätnásti škôlkari s učiteľkou.

Ragbisti zožali za organizáciu európskeho šampionátu v Piešťanoch slová chvály

Slovensko vôbec prvýkrát v histórii malo pred vyše týždňom česť usporiadať Európsky šampionát juniorov Konferencie 2 v ragby, ktorý sa uskutočnil v Piešťanoch. Toto veľké podujatie na slovensku netradičného, no rýchlo rozvíjajúceho športu sa vydarilo a športový riaditeľ Slovenskej ragbyovej únie Vladimír Kubala nám prezradil svoje dojmy z nedávno skončeného šampionátu.

Mesto Piešťany podporí európsky šampionát v basketbale

Spolu s Bratislavou budú Piešťany na prelome júla a augusta tohto roku dejiskom Majstrovstiev Európy v basketbale chlapcov do 18 rokov. Keďže pôjde o podujatie medzinárodného významu, Slovenská basketbalová asociácia (SBA) požiadala mesto Piešťany a jej predstaviteľov o podporu v peňažnej i nepeňažnej forme vo výške 30 tisíc eur.

Okolo Sĺňavy sa opäť behalo

Celkovo 101 bežcov v rôznych kategóriách si spríjemnilo poslednú aprílovú sobotu Jarným behom okolo Sĺňavy. Štvrtý ročník podujatia, ktoré tentoraz meralo trasu približne 9,5 kilometra, nakoľko ho organizátori skrátili kvôli zvýšenej hladine Váhu najrýchlejšie zvládli Matúš Forgáč (0:32:20 min) z Dubnice a medzi ženami  Monika Kováčová (0:38:20 min) z Levíc.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav