V Piešťanskom týždni 17/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 25. apríla 2016, 15:49
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.


Nad výstavbou mestskej plavárne sa zmráka

Zdá sa, že krytej plavárni na okraji piešťanského mestského parku už po druhýkrát odzvonilo. Podľa informácií Piešťanského týždňa podmienky zmluvy, tak ako ich na svojom zasadnutí odobrila komisia pre financie a podnikanie pre súkromného investora, ktorý krytú plaváreň v Piešťanoch plánoval stavať, sú neprijateľné. A tak po plaveckom centre presadzovanom predchádzajúcim vedením mesta ako mydlová bublina zrejme spľasne aj podstatne skromnejšie naprojektovaná mestská plaváreň.

Prokurátor poukázal na zákonné pochybenia na radnici

Prekračovanie právomocí čelnými predstaviteľmi piešťanskej radnice. I tak by sa dali nazvať zistenia okresnej prokuratúry. Tentoraz je v tom až po uši namočený viceprimátor Michal Hynek, ktorý podľa prokurátora podpisoval to, čo mu podpisovať neprináleží. Dialo sa to s vedomím primátora? Radnica mlčí.


Medzi ľuďmi majte psa na vôdzke!

Jarné počasie láka ľudí na rodinné či zamilované prechádzky, rovnako tak ťahá do prírody i oddaných psičkárov. Stretnutie ľudského a zvieracieho sveta sa však nie vždy teší pochopeniu, tobôž na piešťanskom vale. Nezodpovední majitelia svoje chlpáče púšťajú navoľno a chodci sa často obávajú o bezpečnosť seba i svojich detí.


Žiaci z Piešťan sa zaslúžili o krajšie prostredie

Uplynulý týždeň sa niesol v znamení životného prostredia. Škôlkari i školáci z Piešťan postupne opúšťali triedy a s vervou sa púšťali do upratovania brehov Sĺňavy. Spoločné upratovanie si mládež užívala práve preto, že v piatok 22. apríla si pripomenula Deň Zeme.

Oslavujeme štvrťstoročnicu Piešťanského týždňa

Piešťanský týždeň sa k svojim čitateľom prihovára už 25 rokov. Pred ním vychádzali v minulosti rôzne periodiká, či už po slovensky, alebo po maďarsky. Nikdy ale nemali dlhé trvanie. Najsilnejšie podporovala vtedajšia vládnuca strana. Piešťanský týždeň bol od svojho počiatku nezávislým periodikom. Mnohí ľudi si ho mýlia s mestskými novinami, ani dnes ani v minulosti nepatril mestu. Je jedinečný svojou nezávislosťou. Taký vydržal byť neuveriteľných 25 rokov! Na v sobotu 24. apríla – oslávi štvrťstoročnicu!


Biela dodávka: pokusy o únosy detí v Trebaticiach a v Rakoviciach

Po tom, čo októbri minulého roku vystrašila školákov v Podolí čierna dodávka s podozrivou posádkou,  ktorá si deti fotila, v Trebaticiach a v Rakoviciach malo dôjsť minulý týždeň k únosu dvoch detí. Zamaskovaný muž sa pokúsil v utorok 19. apríla večer uniesť desaťročnú školáčku z Trebatíc. O tri dni nato biela dodávka zahatala cestu dvanásťročnému cyklistovi idúcemu zo školy od Rakovíc do Veselého.

Piešťanské Čajky zostali tesne pod basketbalovým trónom a získali strieborné medaile

Basketbalistky Piešťanských Čajok sú po roku opäť strieborné. Čajky vo finálovej sérii nestačili na Good Angels Košice, ktoré vyhrali 3:0 na zápasy a získali 13. Majstrovský titul po sebe. Čajky tak opäť zostali tesne bod ženským basketbalovým trónom, no za vystúpenie v celej sezóne, ktorá bola navyše okorenená účasťou v EuroCupe sa rozhodne hanbiť nemusia.


Jarný beh okolo Sĺňavy ovládol Marek Štefanka zo Šípkového

Jarnú bežeckú sezónu odštartoval v sobotu tretí ročník obľúbeného Jarného behu okolo Sĺňavy. 12 kilometrová trať, ktorá viedla po kolokruhu prilákala na štart viac než sto bežcov, spomedzi ktorých bol najlepší Marek Štefanka zo Šípkového. Medzi ženami sa darilo najlepšie Jane Úradníkovej z Piešťan a kategóriu dvojčlenných štafiet vyhrala dvojica Žlnay – Koval rovnako z kúpeľného mesta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava