V Piešťanskom týždni 16/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 24. apríla 2017, 22:06
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Prejavy neonacizmu a rasizmu v Piešťanoch

Len prednedávnom odhalili v Piešťanoch pamätnú dosku významnému rabínovi z obdobia druhej svetovej vojny, Jisacharovi Šlomovi Teichtalovi, a minulý týždeň v noci zo štvrtka na piatok sa stala terčom útoku neonacistov. Hákový kríž a symboliku pohrobkov nemeckého fašizmu v podobe písmen WP (White Pride) na pamätnú dosku v parčíku za Gymnáziom Pierra de Coubertina nastriekal zatiaľ neznámy autor. Pátra po ňom Národná kriminálna agentúra (NAKA). Páchateľovi v prípade zadržania a dokázania viny hrozí za skutok extrémizmu väzenie až do troch rokov.

Radnica odoberala elektrinu „načierno“, dostala pokutu!

Rekonštrukcia šatní piešťanskej mestskej polície na Teplickej ulici má svoju dohru aj vo forme pokuty od západoslovenskej energetickej spoločnosti. Tú energetici radnici vyrubili za to, že tento objekt bol po ukončení jeho rekonštrukcie minulý rok do ich rozvodovej siete pripojený „načierno“.

Ovocinári vo Veselom si chránili úrodu pálením tisícok sviec

Ovocinári z Plantexu vo Veselom pálením tisícok parafínových sviec si chránili v noci zo štvrtka na piatok úrodu jabĺk, broskýň, marhúľ a sliviek pred mrazom. Aktívnymi opatreniami sa im podarilo teplotu v sadoch na ploche približne 125 hektárov udržať nad bodom mrazu. V pohotovosti mali aj vrtuľník, ten však napokon nevzlietol.

Nové parkoviská, nové diery v asfalte

Ešte začiatkom minulého týždňa sa na Teplickej ulici v Piešťanoch obyvatelia dívali na čudné rozšírenie príjazdovej cesty a spojenie nové- ho parkoviska so starým asfaltom, kde vznikali hlboké a niekoľko centimetrov široké diery. Stavebníci sa pustili do opravy, a tak pomaly pribúdajú nové farebné pásy asfaltu. Parkoviska na Ulici A. Hlinku sa to však netýka.

Deň Zeme tento rok podporoval živel vietor

Každoročnú oslavu sviatku Deň Zeme si ani tento rok nenechalo ujsť vedenie a študenti zo Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch. Vo štvrtok 20. apríla si pre návštevníkov pripravili niekoľko zaujímavých stanovíšť, v ktorých ukázali, čo naša planéta ponúka, potrebuje a možno v prípade separácie odpadu i stráda.

Rakovickí maturanti si môžu vydýchnuť, praktické skúšky zvládli výborne!

V strednej odbornej škole Rakovice si v uplynulom týždni Deň Zeme pripomenuli netradične – praktickými maturitami. Devätnásť študentov odborov pracovník marketingu, manažment regionálneho cestovného ruchu a tiež študenti „nadstavby“ odboru záhradník v dňoch od 19. do 21. apríla vykonávali praktické úlohy, aby tak prezentovali svoje vedomosti i zručnosti.

Aké boli tie vaše prvomájové oslavy?

Časy, keď si pracujúci v socialistickom Československu po normalizácii ozdobovali traktory či tatrovky májovými symbolmi a vyrábali tak alegorické vozy, deti v školách zhotovovali mávadlá a fintili do pionierskych rovnošát či spartakiádnych úborov, ale i ešte nepoužitých pracovných odevov, zapadli prachom. Spomenú si na nich už len tí skôr narodení. Zväčša s úsmevom. Nie vždy veselým, niekedy aj trpkým. Oslavovať prvý máj musel každý žiak. Kto nešiel, musel byť ospravedlnený.

V Piešťanoch namerali dvanásť prekročení rýchlosti

Napriek tomu, že polícia vopred zverejnila presné miesta a ulice, na ktorých budú jej príslušníci na celom Slovensku merať rýchlosť, výsledky sú podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Baloghovej neuveriteľné. Počas rýchlostného 24-hodinového maratónu odhalili muži zákona 45 vodičov, ktorí prekročili stanovenú rýchlosť. Našťastie, nikto neprišiel o život.  Merali aj v Piešťanoch na Hollého ulici. Tu nachytali dvanástich príliš sa ponáhľajúcich šoférov.

Na Lide našli mŕtveho muža

V nedeľu 23. apríla objavili na Lide mŕtveho muža v stredných rokoch.  Zrejme išlo o bezdomovca.Policajná hovorkyňa Mária Linkešová informovala: „Polícia bola včera ráno privolaná k úmrtiu 39 ročného muža na polostrove Lido v Piešťanoch. Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonať súdno – lekársku pitvu.

Európsky šampionát v ragby vyhrali Švajčiari, Slováci na šiestom mieste

Počas uplynulého týždňa sa v Piešťanoch konali majstrovstvá Európy hráčov do 18 rokov (konferencia 2) v ragby za účasti ôsmich tímov vrátane Slovenska. Mladí Slováci obsadili napokon konečné šieste miesto, keď v zápase o umiestnenie podľahli Izraelu 0:45.

Pretekár Tomáš Vrábel: Opäť mám tie najvyššie ambície

Po úspešnej minulej sezóne odštartoval piešťanský pretekár Tomáš Vrábel nový ročník opäť na dvoch frontoch. V Majstrovstvách Slovenska v rally bude jazdiť na novom aute Peugeot 208 R2 a v pretekoch, ktoré plánuje absolvovať, má tie najvyššie ambície. Na motokárach sa zase pokúsi o víťazstvo v Slovenskom kartingovom pohári.

Dve víťazstvá vodných pólistiek Kúpeľov v prvej lige žien

Tretie kolo prvej slovenskej ligy žien vo vodnom póle sa hralo v mestskej krytej plavárni v Topoľčanoch. Súperkami piešťanského družstva KVP Kúpele boli postupne domáce Topoľčany, Vrútky a Bratislava.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela