V Piešťanskom týždni 14/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 11. apríla 2017, 08:22
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Predvolebná kampaň sa začala vyrábaním dlhov

Mesto Piešťany v poslednom období ohlasuje začiatky rozsiahlych rekonštrukcií. Kto by však uvažoval, že investície vznikli na základe vynikajúceho hospodárenia mesta v tomto volebnom období, ostane sklamaný. Všetko, čo mesto už robiť začalo, prípadne začiatky rekonštrukčných prác, a to hlavne dopravných tepien kúpeľného mesta, idú na úkor zadlžovania všetkých obyvateľov Piešťan. Tento dlh sa v rámci už začatej predvolebnej kampane súčasného vedenia radnice začína šplhať do závratných výšok.

Zmeny v bytovom podniku – snaha o jeho ovládnutie!

Jeden z hlavných dôvodov, pre ktorý piešťanský primátor Miloš Tamajka dosadil do vedenia mestského bytového podniku Pavla Vermeša, sa pod ťarchou argumentov rozplynul ako mydlová bublina. Podľa tvrdení Tamajku pred mestskými poslancami Vermeša konateľom bytového podniku urobil hlavne z dôvodu, že chce čerpať eurofondy na rekonštrukciu tepelných rozvodov, no taká výzva na predkladanie projektov na schválenie, ktorej podmienky by kúpeľné mesto spĺňalo, nejestvuje.

Závratné novinky v utrácaní peňazí z mestskej kasy

Tamajkov nevyberavý boj s médiami, ktoré otvorene informujú o kauzách na piešťanskej radnici počas jeho primátorovania, má svoje pokračovanie a s blížiacimi sa voľbami naberá na intenzite. Najnovšie si na mušku zobral regionálnu televíziu a odmietol s ňou podpísať zmluvu na zabezpečenie priamych prenosov zo zastupiteľstiev z dôvodu, že takúto službu ide pre mesto zabezpečiť verejnou obchodnou súťažou. To však nie je prvýkrát, čo primátor Miloš Tamajka zneužíva na trestanie nepohodlných médií ekonomické sankcie. Na jar roku 2015 takýto nástroj zneužitia svojej moci použil voči Piešťanskému týždňu.


Piešťanská nemocnica klesla v rebríčku kvality o šesť miest

Jedna z dvoch súkromných zdravotných poisťovní už po jedenásty raz zostavila rebríček hodnotenia slovenských nemocníc. Nemocnica Alexandra Wintera sa v kategórii Všeobecné nemocnice umiestnila zo štyridsiatich štyroch hodnotených na nelichotivom 31. mieste. To je pre piešťanskú nemocnicu v hodnotiacej tabuľke prepad oproti predchádzajúcemu roku až o šesť pozícií.

Učiteľka spevu vyrába dierkované veľkonočné kraslice K. Petrovičová: „Na vyfúknutie vajíčka stačí jediná dierka a injekčná striekačka“

Hovorí sa, že umelecky nadaní ľudia majú blízko k rôznym formám umenia. Učiteľka spevu Katarína Petrovičová z Piešťan vie nielen prekrásne nôtiť, má blízko aj k výtvarnému umeniu. Už štyri roky sa venuje zdobeniu veľkonočných kraslíc. Po mame zdedila zubársku vŕtačku a tak sa pustila nielen do maľovania, ale aj do dierkovania kraslíc. Metóda, ktorú s úspechom zvládla sa v odbornej literatúre volá madeirovanie.

Rýchly zásah policajtov: Na Lipovej neznáma pyrotechnika!

Prvý aprílový víkend sa na Lipovej ulici v Piešťanoch niesol nielen v znamení zvýšenej opatrnosti pri vjazde z vyfrézovanej ulice A. Hlinku, ale obyvateľov rozrušili najmä policajný zásah v jednom z činžiakov za Kockou. Čo sa tam stalo? Polícia tam objavila výbušninu.


Výstava Krása kraslíc má premiéru v Piešťanoch

V Piešťanoch možno v predveľkonočnom období uvidieť unikátnu výstavu veľkonočných kraslíc nielen zo Sloveska, Čiech, ale aj afrických zemí.  Jedinú a po prvýkrát v histórii ju vo štvrtok 6. apríla prezentoval v priestoroch Vily Dr. Lisku zberateľ Jozef Gruska. K ľudovej tvorbe patrí ľudová muzika. Prezentovali ju manželia Hlbockí s najmladšími synmi.
 

Sociálna poisťovňa sa presťahovala na Sládkovičovu ulicu

Piešťanská pobočka Sociálnej poisťovne sa presťahovala z budovy Daňového úradu na Sládkovičovu ulicu do budovy bývalého Siemensu. Vchod je z pravej bočnej strany budovy, klientov tam zavedie šípka s popiskou. Sťahovanie sa uskutočnilo na začiatku apríla, všetky pracoviská poisťovne sú už kompletne v prevádzke.

Pri výbere školy zavážila vzdialenosť i referencie

Akoby to bolo včera, keď súčasní prváci po prvý raz zasadli do školských lavíc. Rok však rýchlo utiekol a o štúdium sa hlásia nové tváre. Piešťanské základné školy zapisovali nové deti do prvých ročníkov v piatok 7. a v sobotu 8. apríla. Piešťanský týždeň tento rok nazrel na zápis do Základnej školy Brezová.

Upálenú Morenu zhodili z Kolonádového mosta

Folklórny súbor Žito sa i tento rok postaral o to, aby z Piešťan odišli všetky choroby a zima. V nedeľu 9. apríla na Námestí Slobody dievčatá urobili Morenu, za spevu a tanca ju v sprievode stoviek Piešťancov preniesli až na Kolonádový most, kde ju upálili a hodili do Váhu.


D. Cibulková bude zrejme najúspešnejšou športovkyňou mesta

Komisia mestského zastupiteľstva pre šport a rekreáciu v Piešťanoch na svojom poslednom zasadnutí na začiatku marca zostavila návrh poradia v ankete Najúspešnejší športovec roka 2016. Slávnostné oceňovanie sa uskutoční na galavečere Osobnosť mesta Piešťany v sobotu 6. mája v Dome umenia. Navrhnuté poradie ešte musí schváliť primátor.


Piešťanský hokejista P. Lušňák: Do reprezentácie sa vždy teším

Do prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie sa v úvode aktuálneho týždňa zapojil aj útočník Slovana a neskôr Zvolena Patrik Lušňák. Piešťanský odchovanec má na klubovej úrovni za sebou zaujímavú sezónu – so Slovanom sa mu nepodarilo postúpiť do play-off Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) a odišiel do tipsportligového Zvolena. Teraz si chce spraviť chuť v závere sezóny prebojovaním sa do konečnej nominácie na svetový šampionát.

Pečeňady zdolali Banku vysoko 9:0, vo V. Orvišti sa strhla bitka

Regionálne futbalové súťaže pokračovali počas víkendu ďalším jarným kolom a opäť bolo vidieť zaujímavé stretnutia. Piatkový zápas Veľké Orvište – Šulekovo sa nedohral pre bitku, Pečeňady zdolali Banku vysoko 9:0, Sokolovce porazili Kočín-Lančár 3:0 a Borovce i Dolný Lopašov vysoko prehrali.

Finále štartuje, Čajky sa chcú pobiť o titul!

Piešťanské Čajky a Good Angels Košice – v extralige basketbalistiek sa tretí rok po sebe pobijú o majstrovský titul práve tieto dve družstvá. V predošlých dvoch prípadoch sa z titulu tešili Košičanky, ktoré sú aj tento rok favoritom. Čajky však idú do finále s odhodlaním sériu hranú na tri víťazné stretnutia zamotať a pobiť sa o titul. Nič nie je nemožné, všetko vypukne už v stredu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava