V Piešťanskom týždni 14/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 4. apríla 2016, 15:54
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

P. Bročka: Tamajka presviedča starostov o svojich bludoch

Obyvateľov Piešťan ale i obcí, závislých od Trnavskej vodárenskej spoločnosti (TAVOS) v distribúcii pitnej vody alebo odkanalizovaní znepokojuje fakt, že sa takmer rok nedarí vymenovať jej riadne vedenie a generálny riaditeľ funkciu zastáva na základe dočasného poverenia. Na verejnosť prenikli aj informácie o zmarenom zasadnutí predstavenstva spoločnosti jej členmi, nominovanými piešťanským primátorom Milošom Tamajkom, aj názorové rozpory medzi ním a trnavským primátorom Petrom Bročkom. M. Tamajka prvého muža Trnavy dokonca verejne obvinil z eštebáckych praktík. O pohľad na dianie v TAVOS-e Piešťanský týždeň požiadal P. Bročku, trnavského primátora a zároveň podpredsedu Dozornej rady TAVOS-u.


Povolenia na výrub stromov mesto vydalo protizákonne

Okresný úrad v Piešťanoch výruby stromov povolené mestským úradom zamietol. Jeho odbor životného prostredia najrozsiahlejší výrub, plánovaný v lokalite potoka Dubová pred hotelom Máj, zrušil v celom rozsahu.

Novú čerpaciu stanicu otvoria už v júni

K ôsmim čerpacím staniciam na území Piešťan sa onedlho pridá ďalšia. Vodiči si od júna natankujú aj pri obchodnom centre Kaufland, priamo pod oknami priľahlých panelákov, len niekoľko metrov od už fungujúcej „benzínky“.

Hasiči prevetrali štvorkolku – väčším autom sa k požiaru nedostali

Piešťanskí hasiči v piatok 1. apríla popoludní prevetrali novú štvorkolku Polaris. Špeciálne vozidlo určené do náročného terénu využili, pretože k požiaru trávy, kríkov a pňa stromu na Bodone sa nedostali s vozidlom Atego. Požiar uhasili zo štvorkolky pomocou vysokotlakového prúdu vody.

Robo Opatovský: Najväčším šéfom je moja dcéra

Dvadsať rokov na hudobnej scéne oslavuje Robo Opatovský jedinečným turné. To najlepšie zo svojej tvorby Piešťancom predviedol v sobotu 26. marca v Kursalone. V exkluzívnom rozhovore pre Piešťanský týždeň zhodnotil nielen dve desaťročia na scéne, ale prezradil tiež, čo pripravuje do budúcna.

Odvážna a intímna dávka inšpirácie pre ženy
 
Spisovateľka a novinárka Katarína Eva Čániová naservírovala v piešťanskom kníhkupectve  Panta Rhei v Auparku lahodné chuťovky z jej novej  inšpiratívnej bohato ilustrovanej knižky Višňové zápisky pre Walta Whitmana. Z pôvodnej autogramiády sa vyvinulo priateľské stretnutie, na ktorom nechýbala ani spisovateľkina sesternica a ich ďalší známy.


Zo škôlkarov – veľkáčov sa stanú prváci

Zápis detí do základných škôl v Piešťanoch sa tradične konával v polovici februára, no vďaka novému zákonu si ho tento rok deti i učitelia užili o dva mesiace neskôr.

Úspešní noční pátrači zachraňovali obojživelníky

Posledný deň veľkonočných prázdnin sa pre deti z moravianskej základnej školy niesol v znamení nočného dobrodružstva. S rodičmi sa vybrali k jazeru Striebornica, aby migrujúcim ropuchám pomohli bezpečne sa dostať k vode.

Magin mlčal, študenti rečnili islandsky, anglicky aj slovensky

Študenti Gymnázia Jána Baltazára Magina vo Vrbovom privítali v piatok 1. apríla delegáciu z islandského Akranesu. Nešlo o prvoaprílový žart, ale seriózny projekt realizovaný cez Nórske fondy. Na Slovensku strávia dvadsiati mladí Islanďania s pedagógmi desať dní. Sprevádza ich rovnaký počet gymnazistov s koordinátorkami projektu Andreou Michálkovou a Zuzanou Motyčkovou. Pôjdu do Tatier a zažijú aj pravý slovenský večer s terchovskou muzikou.


Park miniatúr v Podolí vstupuje do sezóny s novinkami

Tohtoročné novinky pojali v Parku miniatúr v Podolí národne, buditeľsky. Medzi slovenskými hradmi a zámkami si v novej sezóne našli priestor zmenšeniny rodných domov slovenských politických i umeleckých osobností.

Obnova Očkovskej mohyly píše druhú kapitolu

Na Očkovskej mohyle sa počas uplynulého víkendu zišli dobrovoľníci, aby začali druhý ročník jej obnovy. Viac ako dvadsať malých i veľkých brigádnikov priložilo ruku k dielu pod vedením Miroslava Beňoviča, starostu Očkova a Mojmíra Chomu, predsedu občianskeho združenia Hrad Tematín. Tento subjekt si historický skvost vzal pod ochranné krídla minulý rok a pokračuje v prácach na prinavrátení života do areálu pretkaného niekoľkotisícročnou históriou.

Záchrana je blízko! Havrani v Bardejove vyhrali po samostatných nájazdoch

Veľkú drámu si v nedeľu prežili všetci priaznivci piešťanského hokeja. Našťastie však so šťastným koncom. Hokejisti ŠHK 37 Piešťany zvíťazili v Bardejove 2:1 po samostatných nájazdoch a výrazne sa priblížili k záchrane Tipsport ligy.

Paracyklista Jozef Metelka: Som rád, keď môžem svojim príbehom motivovať ľudí

Po úspešných majstrovstvách sveta v dráhovej paracyklistike v talianskom Montichiari zavítal úspešný piešťanský pretekár Jozef Metelka aj do rodného mesta. Hoci mal nabitý diár, našiel si čas aj na rozhovor pre Piešťanský týždeň.


Dolný Lopašov sa dostal na čelo súťaže, víťazstvo nad Veselým zariadili Mačicovci

Regionálne futbalové súťaže pokračovali počas víkendu ďalším jarným kolom a opäť bolo vidieť zaujímavé zápasy. Trebatice vybojovali tesné víťazstvo nad Hlohovcom, Pečeňady zdolali Šípkové 6:2, Dolný Lopašov zasa Veselé 5:0 a Moravany prekvapivo prehrali v Horných Otrokovciach.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela