V Piešťanskom týždni 13/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 28. marca 2016, 11:16
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Zdravie a krása Piešťaniek potvrdená šibačkou 

Tradičná šibačka a oblievačka je súčasťou mnohých slovenských rodín. Zvyky si ctia aj folkloristi zo súboru Žito, v pondelok 28. marca sa vydali do ulíc, aby dievčatám i ženám v Piešťanoch zabezpečili krásu a zdravie po celý rok.

Poslanci o morálke a svedomí

Návrh etického kódexu voleného predstaviteľa odporučili členovia Mestskej rady v Piešťanoch na svojom rokovaní v utorok 22. marca na schválenie mestskému zastupiteľstvu. Návrh predstavili ako príklad morálneho správania sa poslanca pri výkone verejnej funkcie bez dosahu na jeho prípadné nedodržiavanie v právnej oblasti.

Zlodeji ukradli Piešťanke 1380 eur, nespoznávate ich?

V jednej z prevádzok na Nálepkovej ulici v Piešťanoch ukradli tržbu vo výške takmer 1 400 eur. Zlodeji – vysoký zarastený muž a sympatická žena boli zohratou dvojicou. Bez náhlenia odišli s lupom. Krádež, ktorá sa uskutočnila v pondelok 14. marca okolo obeda si pracovníčka všimla až potom, čo  preberala peniaze od ďalšej zákazníčky.

Piešťanské múzeum vydalo nový vlastivedný zborník 

Na slávnosti v Art Jazz Gallery v Kursalone  ho na začiatku marca prezentoval historik Martin Kostelník, zároveň zodpovedný redaktor takmer päťstostranového Balneologického spravodajcu. Dielo pozostáva z 25 samostatných odborných štúdií a článkov publikovaných od roku 2011 do roku 2014. Pri každom príspevku je anglické resumé. Ocenia ho nielen odborníci, ale i  vysokoškoláci pri čerpaní materiálov k svojim prácam. State isto zaujmú aj laickú verejnosť.

Piešťanská Marika Gombitová sa volá sa Eliška! 

Na pódium súťaže v imitácii spevu Playback show  prišla v sprievode  asistentky sediac na invalidnom vozíku. V tvári sa zračilo očakávanie. Učiteľka jej podala mikrofón a pri odchode čosi tíško pošepkala. V žiari reflektorov osamela v obrovskom priestore s ťažkou oponou za chrbtom.  Bola krásna ako anjel. Štvrtáčka Eliška Jankechová  – malá kópia Mariky Gombitovej.

M. Švančara: „Bavilo nás pozorovať medvedicu s mláďatami z lanovky

Piešťanec Marek Švančara miluje šport i fotografovanie. Rýchlu jazdu na lyžiach i cvakanie spúšte. Má dlhé vlnisté vlasy, svetlé oči. Láka ho nepoznané. Naposledy sa vybral na rok trvajúci „trip“ do Kanady. Vyrazil tam so sestrou Kamilou. Najskôr pracovali, potom cestovali. Prešli viac ako desaťtisíc kilometrov autom. Mali stan, v ktorom prespávali a keď chceli jesť či zohriať sa, založili si oheň. Romantika v divokej Kanade plnej medveďov. Prišli domov živí, bez známok zápasu s divokými zvermi. Plní zážitkov, o ktoré sa podelili s návštevníkmi informačného centra. Marek poskytol rozhovor i Piešťanskému týždňu. 



Bábence v Krakovanoch majú aj 75 rokov

Klub paličkovanej čipky v Krakovanoch vznikol v roku 1996. Založila ho Daniela Piscová a k stáliciam, doteraz aktívnym zakladajúcim členkám patria miestne ženy Oľga Valová, Emília Glasnáková a Iveta Paterová. O pár mesiacov neskôr k nim pribudla Pavla Radošová z Piešťan a neskôr ďalší a ďalší členovia. Začali sa schádzať v priestoroch kultúrneho domu a základnej školy, pred desiatimi rokmi sa ich domovským stánkom stalo práve otvorené súkromné etnografické múzeum Za Krakovskú bránu. Minulý rok sa zmenili na občianske združenie.

Hasičom v Moravanoch šéfuje žena

Dobrovoľný hasičský zbor (DHZ) v Moravanoch nad Váhom sa môže popýšiť skutočným unikátom. Miesto predsedu po prvý raz v takmer storočnej histórii zboru zaujala zástupkyňa nežného pohlavia, 26-ročná Alexandra Chromiaková.




Protichodné reakcie na žraloky vo Vrbovom
Prenosné 15-tisíclitrové morské akvárium so štyrmi žralokmi je opäť na Slovensku, zavítalo i do nášho regiónu. V stredu 23. marca zastavil kamión pred Kultúrnym domom vo Vrbovom. U návštevníkov vzbudil protichodné reakcie.

Čajky ako rockerky, v play-off sľubujú koncert

V stredu odštartuovalo play-off ženskej basketbalovej extraligy. Hoci Piešťanské Čajky s Cassoviou štvrťfinále nehrali no ešte predtým si troška užili aj mimobasketbalové aktivity. 

Tréner hádzanárov pred barážou: Stále snívame náš malý sen

Hádzanári MHK Piešťany siahali po triumfe v 1. lige, no nakoniec prehrali v poslednom kole v Malackách a obsadili druhé miesto. Aj to ich však posúva do baráže o extraligu, kde neplánujú predať kožu lacno. Tréner Piešťan Martin Nedorost sa teší najmä zo zvýšeného záujmu o hádzanú, ale rovnako tak aj barážové súboje.

Najúspešnejším športovcom roka 2015 je paracyklista Jozef Metelka 

V pondelok sa v Kine Fontána uskutočnilo slávnostné oceňovanie najúspešnejších športovcov mesta Piešťany v roku 2015. Medzi dospelými zvíťazil paracyklista Jozef Metelka, u dorastencov kraľoval kanoista Alexander Bóri a najúspešnejším športovým kolektívom sa stali basketbalistky Piešťanských Čajok. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek