V Piešťanskom týždni 13/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 24. marca 2014, 14:50
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Dodávateľa na Krajinský most budú hľadať ešte raz
Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja zrušila verejné obstarávanie na dodávateľa rekonštrukcie Krajinského mosta v Piešťanoch, ktorá mala stáť 215 tisíc eur. Pripravuje nové obstarávanie, ktoré už ráta aj s polmiliónovou mimoriadnou dotáciou vlády.

O chátrajúcu školu na Trajane majú záujem letci
Do chátrajúcej budovy bývalej základnej školy na sídlisku Adam Trajan v Piešťanoch by sa onedlho mal vrátiť život. Do vynovených vysokoškolských lavíc by tu mali zasadnúť budúci piloti. Mestské zastupiteľstvo sa bude na budúcom zasadnutí zaoberať otázkou prenájmu tohto objektu pre neziskovú organizáciu Ikaria – Európska Vysoká škola letectva.
V hlavnom meste Líbye otvoria informačné centrum s názvom Piešťany

Na hlavnej ulici hlavného mesta Líbye Tripolis slávnostne otvoria kontaktné centrum nesúce názov Piešťany. Pôjde zrejme o najväčšie stredisko v tomto arabskom štáte smerom na Slovensko.
Morenu odprevadili tak, ako kážu tradície

Piešťancov a ani ľudí z okolia Morena túto sezónu veľmi nepotrápila, no aj napriek tomu však vládkyňa zimy musela skončiť zapálená vo Váhu. V sobotu 22. marca sme teda odprevadili chladné počasie a s piesňami a tancom privítali jar.
Žaby tiahnu rýchlo, ochranári nestihli postaviť bariéru

Rýchly nástup tepla a vlhko spôsobili, že žaby sa do vodnej nádrže Striebornica v Moravanoch nad Váhom začali húfne hrnúť v polovici marca. Ochranári ani nestihli postaviť zábrany z fólie. Umelé prekážky totiž každoročne chránia žaby pred uhynutím pod kolesami áut na ceste pozdĺž rybníka. Ťah prišiel s dažďom, takže migrácia prebieha rýchlo a naraz, terajšie počasie žabám vyhovuje.
Zostane zo Striebornice len mláka obkolesená rezortmi?

Po pravej strane známej vodnej nádrže Striebornica má vyrásť obytná zóna s 28 rodinnými domami. Plánovaná výstavba vyvoláva hnev „starousadlíkov“ žijúcich pri Striebornici, chalupárov, ochranárov, pamiatkarov i občanov samotnej obce Moravany nad Váhom.
Výsledky regionálnych futbalových súťaži

Futbalové regionálne súťaže sú už v plnom prúde a hneď od začiatku jari sú vidieť zaujímavé zápasy. Trebatice vyhrali v derby s Veľkými Kostoľanmi a upevnili si vedúcu priečku. Chtelnica, Dolný Lopašov a Ratnovce boli pri streleckej chuti a svojim súperom naložili štyri góly.
Hokejistka Žitňanská majsterkou SR s Popradom

Piešťanskému fanúšikovi nerobia radosť len havrani, ktorí hrajú semifinále extraligy. Skvelý úspech dosiahla aj piešťanská hokejistka Gabika Žitňanská, ktorá pôsobí v Poprade a so svojim družstvom sa jej podarilo vybojovať majstrovský titul.
Lukostrelci si v Dubovanoch prišli na svoje

V Dubovanoch sa predminulú sobotu (15. marca) zišli v areáli futbalového štadióna lukostrelci, ktorí sa už tradične zúčastňujú lukostreleckého preteku Jozefov šíp. Ten je zaradený do zimnej lukostreleckej sezóny ako ôsmy v poradí. Strieľalo sa na 3D terče – figuríny zvierat živej veľkosti. V Dubovanoch sa stretla takmer celá slovenská špička, no pretekov sa zúčastnili aj strelci z Poľska, Česka, Maďarska a Rakúska.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava