V Piešťanskom týždni 12/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 27. marca 2017, 21:53
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Letisku hrozí okamžitý zánik, mesto sa nečinne prizerá

Piešťanská letisková spoločnosť zrejme nevydrží ani do mája. Trnavský samosprávny kraj jej chce poskytnúť ďalšiu nevyhnutnú finančnú pomoc, no piešťanská radnica ju svojimi počinmi čím ďalej, tým viac pokladá na lopatky. Podľa krokov, ktoré voči letisku primátor Miloš Tamajka najnovšie podniká, radnici ide viac o ušklbnutie si čo najväčšieho sústa pri jeho likvidácii ako o záchranu leteckej dopravy v kúpeľnom meste.

Hľadá sa riaditeľ Bytového podniku Piešťany!

Hľadá sa riaditeľ bytového podniku. Ale ak by ste dúfali, že na takýto krok, na ktorý piešťanskí poslanci vyzývajú primátora Miloša Tamajku už tri mesiace, zvolí radnica transparentný postup s prípadným jasne viditeľným oznamom na internetových stránkach, ktoré má mestský úrad k dispozícii, alebo oznamom v periodickej tlači, ste na veľkom omyle. Veď ako súčasný konateľ bytového podniku Pavol Vermeš minulé leto na mestskom zastupiteľstve verejne prezentoval, že zo slova transparentnosť sa mu zdvíha žalúdok, tak presne v tom duchu pri zverejnení tohto oznamu aj konal.

Mestské pozemky rozhádali susedov dvoch bytových domov

Mestské pozemky rozhádali obyvateľov bytoviek na ulici Pod Párovcami a Ulici sv. Štefana. Starousadlíci z bytového domu na Ulici sv. Štefana chcú zachovať svoje zeleninové záhony, obyvatelia novej bytovky zasa na týchto mestských pozemkoch chcú oddychovú zónu a detské ihrisko. Ich spor tak skončil na minulotýždňovej mestskej rade, no ani tá však z neho nenašla východisko.


Obyvatelia paneláku sa stali rukojemníkmi psov

V bytovom dome na Ulici A. Dubčeka v Piešťanoch bolo v sobotu 18. marca v podvečerných hodinách rušno. Majitelia dvoch pravdepodobne stafordšírskych teriérov pri odchode z bytu zabudli zamknúť dvere, ich štvornohí miláčikovia si otvorili a vybehli do spoločných priestorov paneláku, čím spôsobili hodinu a pol trvajúcu „rukojemnícku drámu“.


Svetlá na Kolonádovom moste na hodinu zhasli

Kolonádový most sa počas víkendu ponoril do tmy a rozžiarila ho ohňová šou. Ochrana životného prostredia a šetrenie energií je dôležitá oblasť. Pripomenuli nám to i študenti Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, keď sa v sobotu 25. marca rozhodli zapojiť do celosvetového eko-podujatia Hodina Zeme vypnutím elektrického osvetlenia na jednu hodinu.

Horelo na Bodone, kanál v Drahovciach ale aj auto za Krakovanmi

Piešťanskí hasiči v uplynulom týždni pílili stromy za Havranom, hasili požiare trávy v Drahovciach aj na Bodone, uvoľňovali zaseknutých ľudí vo výťahu na železničnej stanici a objavili aj mŕtvu ženu v byte na Royovej ulici v Piešťanoch.


Lúpež vo Vrbovom – zlodej ukradol kabelku dôchodkyni na Cintorínskej ulici

Na Cintorínskej ulici vo Vrbovom olúpili dôchodkyňu.  Stalo sa to v utorok 7. marca. Neznámy mladík, oblečený v teplákoch so šedou kapucňou na hlave akoby spadol z neba, keď si Vrbovčanka v miestach, kde je menej premávky i ľudí na chvíľu položila na cestu tašku, idúc do mierneho kopčeka, lebo si chcela oddýchnuť. V ten deň podľa tejto ženy mali okradnúť aj ďalších ľudí vo Vrbovom.

Vodnopólisti už chystajú Evu na letnú sezónu

O chvíľu je tu leto a s ním sa otvoria i brány kúpaliska Eva. Už niekoľko rokov Eva dýcha hlavne vďaka partii nadšencov z Klubu vodného póla. Aj tento rok si vyhrnuli rukávy a už chystajú kúpalisko na príliv návštevníkov z radov širokej verejnosti. Podarí sa vodnopólistom zabezpečiť prichádzajúcu sezónu?

Spomínali na vraždu kňaza aj výročie Sviečkovej manifestácie

Zavraždený kňaz Štefan Polák, pôsobiaci vo farnosti v Borovciach bol rukami a nohami priviazaný o radiátor, ústa mal prelepené lepiacou páskou. Ležal v kaluži krvi, ktorou sa zadusil. Na tele mal známky po bití a bodné rany. Tušil, že ho zabijú, vysielal signály svojim blízkym a priateľom. Pol roka pred vraždou si uzavrel poistku…Kto ho má na svedomí? Najskôr z vraždy obvinili bezdomovca, Ladislava Macháča. Keď ho oslobodili, skončil pod vlakom…Ani po tridsiatich rokoch vrah obľúbeného kňaza nie je známy.

Juniorské majstrovstvá Európy v ragby budú v Piešťanoch

Počas tohtoročných veľkonočných sviatkov bude v kúpeľnom meste naozaj rušno. Zo športového hľadiska sa tu uskutoční jedna z najzaujímavejších akcií plánovaných v roku 2017. V období od 15. do 23. apríla budú totiž Piešťany hostiť juniorské majstrovstvá Európy v 15´s ragby, Konferencia 2.

Hokejová osemnástka sa na šampionát pripravuje v Easton aréne

O tri týždne, 13. apríla, padne prvé buly na ľad v Poprade a Spišskej Novej Vsi v úvodných stretnutiach majstrovstiev sveta hokejistov do 18 rokov. Záverečnú fázu prípravy odštartovali mladí slovenskí reprezentanti v utorok 21. marca na výcvikovom tábore v Piešťanoch.

Víťazný štart Trebatíc i Veľkých Kostolian do jarnej časti piatej ligy

Regionálne futbalové súťaže pokračovali počas víkendu už v kompletnom zložení, keďže odštartovala aj jarná časť piatej ligy. Hneď na úvod si v regionálnych šlágroch poradili Trebatice s Drahovcami i Veľké Kostoľany s Krakovanmi. Zaujímavý zápas bol vidieť aj v Dubovanoch, kde vyhralo Šípkové vysoko 6:0, a rovnakým výsledkom Ostrov zdolal Prašník.

Čajky sa ujali vedenia v sérii s Ružomberkom

Piešťanské basketbalistky vstúpili do semifinálovej série s MBK Ružomberok víťazstvom. V úvodnom stretnutí v Diplomat aréne si Čajky v nie príliš produktívnom stretnutí s Liptáčkami poradili v pomere 48:39 a ujali sa vedenia 1:0 na zápasy. Séria bude pokračovať druhým duelom v stredu o 17.00 h v Ružomberku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav