V Piešťanskom týždni 12/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 21. marca 2016, 15:23
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Vodič autobusu smrti sa postavil pred súd

Súdne pojednávanie plné sĺz a bolesti. I taký prívlastok sa dá priradiť k dianiu v súdnej sieni Okresného súdu v Trnave v utorok 15. marca. Po prvý raz sa postavil pred sudcu Milan H., vodič autobusu obsadeného gymnazistami, vracajúcimi sa začiatkom júna 2014 z výletu. Na diaľnici neďaleko Piešťan zišiel z cesty a tragickú dopravnú nehodu neprežili študentky Nikola (+ 17), Patrícia (+ 18), Paulína (+ 17) a Zuzana (+ 18). Do súdnej siene sa okrem obžalovaného vodiča dostavili dnes už bývalí študenti gymnázia i rodičia mŕtvych dievčat.

Nebezpečná batožina na letisku preverila záchranárov

Na letisku v Piešťanoch v cestovnej batožine objavili bombu! Tak znel námet cvičenia v utorok 15. marca za účasti piatich záchranárskych a bezpečnostných zložiek. Začalo okolo deviatej ráno a trvalo zhruba dve hodiny.


Janko Lehotský: Nikdy nekalkulujem pri tvorbe

Janko Lehotský má k Piešťanom pozitívny vzťah. Rád spomína na  slávne koncerty Modusu v bývalom amfitátri, ale mesto spoznal už v útlej mladosti. Nečudo, neďaleko, za Moravanmi a Striebornicou v lokalite zvanej Mlynčeky trávil v detstve prázdniny na rodičovskej chate a dodnes tam chodieva odpočívať. Keď v polovici marca šiel svoj vidiecky príbytok „odzimovať“, zastavil sa v redakcii Piešťanského týždňa na kus reči.

V Piešťanoch otvorili Legovňu

Jazyková škola C&M Languages sa rozhodla hravou formou učiť deti nielen cudzím jazykom, ale i fyzike či technológiám v úplne nových priestoroch. Projekt Brick by Brick, alebo jednoducho Legovňu slávnostne uviedli do života v piatok 18. marca na Winterovej ulici v Piešťanoch.

Vykradli krčmu pri letisku

Nedostatok návykových látok nedal spať neznámemu páchateľovi v Piešťanoch. V noci z pondelka 14. marca na utorok 15. marca vyrazil okno v známom pohostinstve na križovatke Žilinskej cesty a Jánošíkovej ulice.

F. Rehák: Moje herčekovia hrali srdcom

Po niekoľkomesačných prípravách sa na domovskej scéne predviedli herci z Divadla Dino s premiérou. Hrou Vadí nevadí po prvý raz rozosmiali divákov v sobotu 19. marca v piešťanskom Dome umenia.

Deti si vyskúšali aj chemické pokusy

Brány škôl sa málokedy otvárajú cez víkend či prázdniny. V Základnej škole Holubyho v Piešťanoch však v sobotu 19. marca ruch neutíchal. Po prvý raz tu zorganizovali Deň otvorených dverí mimo vyučovacích hodín.


Vo Vrbovom pribudnú nové nájomné byty

Vo Vrbovom pribudne päť mestských nájomných bytov. Na tento účel poslúži budova na Námestí sv. Cyrila a Metoda, donedávna sídlo mestskej polície. Uznesenie prijalo mestské zastupiteľstvo na zasadnutí vo štvrtok 10. marca.


Plánujú novú škôlku i telocvičňu

Na Banke v tomto roku plánujú nové chodníky, rekonštrukciu vodovodu, výstavbu novej škôlky, telocvične ale i deň s Mufuzou, futbalovým tímom poskladaným z hercov, moderátorov a bývalých športovcov.

Ďalšie auto urobilo na Banke kotrmelec

Obec Banka má dve notoricky známe miesta, kde sa každú chvíľu prevracajú alebo vychádzajú autá do poľa. Na jednom z nich, v zákrute smerom na Moravany nad Váhom, sa to stalo opäť v stredu 16. marca pred desiatou hodinou dopoludnia. Tentoraz Škoda Felicia skončila na streche, cestou nabrala aj dopravnú značku.

Cesnak medvedí z vás urobí zdravé medvede

Milovníci prírody majú už len pár dní na to, aby si v okolitých lesoch nazbierali lístky medvedieho cesnak. O chvíľu bude kvitnúť, treba sa poponáhľať. Ak neviete, kde bylinku hľadať, dáme vám tip. Pekný zdravý cesnak  rastie asi päťsto metrov od hostinca Havran smerom na Bacchus vilu.

Prašník: Zimu vyhnali zo všetkých kopaníc!

Vonku bola zima. Vietor prinútil zopár menej otužilých Prašničiarov opäť vytiahnuť  čapice z police. Aby zahnali zimu, prišli húfne na nádvorie obecného úradu.  Najmenšie parádnice v ľudových odevoch a venčekoch uvitých z kvietkov spolu so ženami z folklórnej skupiny Holeška sa chystali pochovať Morenu. Starosta Emil Škodáček slamenú bábu podpálil a hodil cez zábradlie mostíka do potoka.

Predstavili novú knihu aj vzácny zlatý prsteň

Bohaté hroby z doby rímskej z Krakovian-Stráží je názov novej knihy riaditeľa Balneologického múzea v Piešťanoch Vladimíra Krupu a historika Mariána Klča z Vrbového. Takmer všetky publikované exponáty z troch hrobov, objavené náhodne pri stavebnej činnosti či ťažbe hliny, nafotila piešťanská fotografka Eva Drobná. Vzácne nálezy, najmä ich kovové časti analyzovali Ján Tirpák a Ľudmila Illášová z Fakulty prírodných vied Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.


Hádzanári MHK Piešťany pôjdu do baráže z druhého miesta

V poslednom kole prvej hádzanárskej ligy cestoval MHK Piešťany do Malaciek. Na pôde priameho konkurenta o víťazstvo v súťaži však Piešťanci prehrali 23:33 a do baráže o extraligu pôjdu z druhého miesta.

V derby zápasoch vyhrali Ratnovce nad Bankou i D. Lopašov nad Chtelnicou

Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším jarným kolom a druhú polovicu sezóny odštartovala aj piata či ôsma liga. Krakovany dostali debakel na domácej ploche od Zvončína 0:6, v derby porazili Ratnovce Banku 3:1 a regionálny šláger vyhral Dolný Lopašov nad Chtelnicou 2:1.


Zlatý hetrik! Paracyklista Jozef Metelka sa stal tretíkrát majstrom sveta

Slovenský reprezentant Jozef Metelka sa tretí raz v kariére stal majstrom sveta v dráhovej paracyklistike. Na svetovom šampionáte v talianskom Montichiari v stíhacích pretekoch na štyri kilometre  v kvalifikácii dokonca zlepšil vlastný svetový rekord o takmer 4 sekundy.  Nový rekordný čas má hodnotu 4:26.924 min.

„Zaspali sme začiatok,“ tvrdí Čajka Marta Páleníková po prehre s Good Angels

Záver základnej časti ženskej basketbalovej extraligy priniesol atraktívny zápas minuloročných finalistiek medzi Piešťanskými Čajkami a Good Angels Košice. Hosťujúce Košičanky v kúpeľnom meste potvrdili svoju dominanciu a zvíťazili 68:55. Čajky postupujú do play-off z druhého miesta a už v stredu začnú štvrťfinálovú sériu proti Cassovii Košice.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava