V Piešťanskom týždni 1/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 9. januára 2017, 13:58
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

O letisko prejavili záujem traja investori

O piešťanské letisko sa zaujímajú tri veľké finančné spoločnosti. Trnavský samosprávny kraj sa z dôvodu nezmarenia rokovaní o podrobnostiach zatiaľ nechce vyjadrovať. Nám sa však podarilo zistiť, že jeden  trojice záujemcov má svoje sídlo v Ruskej federácii, druhý pochádza zo Švajčiarska a predbežný záujem prejavil aj silný domáci podnikateľský subjekt. Rokovania ale môžu skrachovať i pre blokovanie majetku letiska Mestom Piešťany a nezáujmom radnice o zachovanie leteckej prevádzky v kúpeľnom meste.

„Zážitkové“ parkovanie pri piešťanskom futbalovom štadióne

Chcete si v Piešťanoch vyskúšať „zážitkové“ parkovanie? Jednoduché! Stačí sa vybrať na parkovisko pri futbalovom štadióne. Ak by ste sa chceli riadiť podľa lesa dopravných značiek, ktorý tam je, úsmev vám to celkom určite nevyčarí, ale zážitok to bude výrazný. Množstvo osadených značiek a namaľovaných čiar toto parkovisko premenilo skôr do podoby improvizovaného detského dopravného ihriska ako „dospeláckeho“ parkoviska.


Chaos na mestskom bytovom podniku vyvolal primátor

Zdá sa, že snaha primátora Miloša Tamajku takmer feudálnym spôsobom ovládnuť chod mesta nepozná hranice. Tentoraz vplyv poslancov zastupiteľstva odstránil z mestom zriadenej eseročky s názvom Bytový podnik Piešťany. Za člena valného zhromaždenia Tamajka od nového roka považuje len sám seba. Svojimi zásahmi do chodu bytového podniku (BP) narobil právny chaos v dozornej rade a odborníka na bytové hospodárstvo vo vedení spoločnosti nahradil expertom na netransparentné utrácanie verejných peňazí.

Kúpeľné mesto je na druhom mieste v spotrebe pervitínu v Európe

Európske monitorovacie centrum pre drogy a drogovú závislosť (EMCDDA) skúmalo stav odpadových vôd vo vyše 50 mestách 18 krajinách Európy. Spomedzi týchto miest Piešťany za spotrebu pervitínu získali pomyselnú „striebornú medailu“.


Priechod na Bratislavskej už svieti

Ešte pred vianočnými sviatkami si mnohí obyvatelia Piešťan všimli nové stĺpy verejného osvetlenia nad priechodom pre chodcov na Žilinskej ceste pri križovatke so Staničnou ulicou. Počas minulého roka však lampy ešte nesvietili, no dnes už vodičom i chodcom svetlo plne slúžia.

Lyžovačka ako sa patrí

Nielen v lyžiarskom stredisku Ski Bezovec, ale aj na Starej Myjave či v Kálnici bola minulý týždeň parádna lyžovačka. Škoda len, že hoci svahy boli pokryté snehom, prázdninujúcim školákom sa akosi nechcelo vytiahnuť päty od počítačov. Situácia sa vylepšila cez víkend, kedy Slovensko zasiahol prudký mráz, ale na oblohe svietilo jasné slnko. Slnečné počasie a kvalitný sneh zabezpečili veľmi dobré lyžiarske podmienky.

V Očkove horel dom, hasili ho aj Pobedimčania

V sobotu 7. januára po druhej v noci vyrážali pobedimskí i novomestskí hasiči k požiaru prístavby rodinného domu v Očkove. Požiar, ktorý pohltil aj strechu prístavby spozoroval sused.

Život plný lásky, práce a starostlivosti

Piešťanská verejnosť, rodina, susedia i kolegovia sa dňa 11. decembra 2016 rozlúčili s riaditeľom Školského výpočtového strediska v Piešťanoch, Ing. Jozefom Jančíkom. Tento výnimočný muž bol veľký nielen svojou ľudskosťou ale i profesionalitou.

Viktor Halaška – prvý Piešťanec roku 2017

Prvým občanom Piešťan, ktorý uzrel svetlo sveta tento rok v Nemocnici Alexandra Wintera je pekné, urastené chlapčiatko – Viktor Halaška. Bábätko sa narodilo v utorok 3. januára 2017 o 8.41 h.  Šťastní rodičia Martina a Michal Halaškovci tak voňavý uzlíček, ktorý mal pri pôrode 3 790 g a 52 centimetrov privítali do rodiny, v ktorej už jedného „chlapa“ majú.

Prvým tohtoročným bábätkom Vrbového je Maximilián Dohnál

V matričnej knihe mesta Vrbové pribudol nový zápis – prvým občanom roku 2017 sa stal Maximilián Dohnál. Dieťatko sa narodilo v pondelok 2. januára o 13.18 h rodičom Hane a Martinovi Dohnálovcom.


Prezident PFK Erik Hlavatý: Chceme Piešťancom prinášať športovú radosť

Mužský tím neexistoval, mládež bola značne okresaná, atraktivita značky PFK Piešťany bola na bode mrazu. V auguste prevzal so svojim tímom piešťanský futbal. Po necelom pol roku hodnotí svoje pôsobenie v PFK Piešťany jeho prezident Erik Hlavatý.


Piešťanské Čajky budú cez víkend hostiť finálový turnaj Slovenského pohára!

Piešťanské Čajky čaká už počas nasledujúceho víkendu jeden z vrcholov sezóny. Na domácej palubovke Diplomat arény totiž budú hostiť finálový turnaj Slovenského pohára žien a rady by sa pred piešťanskými fanúšikmi predviedli. O ambíciách tímu, ktorý bude obhajovať strieborné medaily hovoril tréner Martin Pospíšil.

Zlatý pedál 2016  – Metelka na druhom mieste za Saganom

Rok 2016 bol pre slovenskú cyklistiku nesmierne úspešný. V prvom rade kvôli hviezde svetovej cyklistiky Petrovi Saganovi, no taktiež aj vďaka piešťanskému paracyklistovi Jozefovi Metelkovi. Práve rodák z kúpeľného mesta sa umiestnil v ankete Zlatý pedál 2016 na druhom mieste tesne za Petrom Saganom a stal sa aj najlepším paracyklistom za uplynulý rok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava