V Piešťanskom týždni 1/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 4. januára 2016, 14:51
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Piešťanský týždeň prináša kompletný cestovný poriadok mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Piešťanoch, platný do 10. decembra 2016

Kúpeľné mesto začína rok v rozpočtovom provizóriu 

Piešťany začnú druhý rok primátorovania Miloša Tamajku v rozpočtovom provizóriu, navyše s okresanými právomocami prvého muža mesta. Spôsobila to vedením radnice nezvládnutá príprava mestského rozpočtu, ale i podozrenia z nehospodárneho narábania s finančnými prostriedkami mesta.

Poslanci pozvali na radnicu Najvyšší kontrolný úrad

Na šafárenie na piešťanskej radnici si posvieti Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ), ale i ministerstvo financií. Rozhodli o tom 17. decembra 2015 poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva uznesením, kde zaväzujú hlavného mestského kontrolóra Petra Konečného spracovať podnet na prešetrenie podozrení o nehospodárnom narábaní s prostriedkami mesta pre NKÚ. Na návrh poslankyne Ivety Babičovej (SDKÚ-DS) pôjde podobný podnet i na Ministerstvo financií Slovenskej republiky.

Vilu Löger plánuje majiteľ zrekonštruovať za dva milióny

Dlhšie ako rok v Piešťanoch rezonoval osud Vily Löger, unikátnej hrazdenej stavby na nábreží Váhu. Po neúspešnom rokovaní radnice s Trnavským samosprávnym krajom o jej prevode do vlastníctva kúpeľného mesta sa predajom dostala do súkromných rúk. Nový majiteľ z nej chce mať atraktívny hotel.


Kronika roka 2015
Zalistovali sme za Vás vo všetkých číslach Piešťanského týždňa roku 2015 a prinášame súhrn najzaujímavejších správ. Prvú časť nájdete v tomto vydaní, udalosti II. polroka si pripomenieme v budúcom čísle Piešťanského týždňa.

Nový seriál: Spoznávame piešťanské parkoviská

Využívanie vlastného automobilu na prepravu kúpeľným mestom je najmä v pracovnom čase spojené s bojom o parkovacie miesto. V nasledujúcich týždňoch si postupne ukážeme, aká je situácia na rôznych odstavných plochách v Piešťanoch. 

Prvé dieťatko roku 2016 je z Vrbového

Prvým dieťatkom narodeným v roku  2016 v Piešťanoch je chlápätko z Vrbového – Ondrej Brestič. Druhý syn Kataríny a Tomáša Brestičovcov sa narodil v piatok 1. januára. Jeho hodina narodenia je symbolicky zložená z číslic, ktoré nasledujú po sebe – 12.34.Budú ho tieto čísla sprevádzať celým životom? Ak áno, želáme mu ďalšie šťastné symboly!

Ako žiak si vymenil stoličku s primátorom, teraz šéfuje parlamentu

V Divadle Jána Palárika v Trnave odovzdali predstavitelia kraja a rady mládeže  mladému Vrbovčanovi Dušanovi Sabovi najvyššie ocenenie za animátorstvo. Na galavečeri, ktorý sa konal v polovici decembra boli nielen jeho rodičia, ale i kamaráti z Parlamentu mladých vo Vrbovom. Dušan bol v gala, šťastne sa usmieval a pózoval s cenou, ktorú zvieral v dlaniach. Mnohí si ho pamätajú ešte zo školských čias, keď si pred rokmi vymenil na MDD stoličku s primátorom Vrbového. Teraz je poslancom mestského zastupiteľstva a šéfom parlamentu mladých v mestečku pod šikmou vežou.

Na Marháte mrzli uši aj nosy, hriala slivovica

Na Silvestra primrzlo, a to bol dôvod na to, aby si viac ako tisíc ľudí z celého okolia obulo pevnejšie topánky a vydalo sa na najvyšší vrch v okolí – Marhát.  Klub turistiky TJ Bezovec ich vítal v dvoch stánkoch pod rozhľadňou. Za symbolické euro tu hladošom ponúkali slaninku s chlebom, horúci čaj, okrúhlu medailu i účastnícky preukaz. Počet kilometrov nebol dôležitý, každý si 44. ročník silvestrovského výstupu užil v  miere, akú zvládol.  Na vrchu mrzlo len tak prašťalo. 

Silvester v regióne vylákal obyvateľov na námestia

Minulotýždňové oslavy príchodu nového roka spojili obyvateľov a vylákali ich na námestia. Veľkolepé svetelné divadlo si užívali Vrbovčania i Piešťanci, do tanca im pritom hralo legendárne Slniečko. Prečítajte si, ako to v oboch mestách regiónu vyzeralo, ale aj čo čitateľom odkazuje líder kapely Peter Remiš.

Piešťanskí tanečníci zvíťazili nad konkurenciou

Piešťanské deti nesedia pred počítačmi, ako sa na prvý pohľad zdá, ale zdokonaľujú sa v rôznych technikách, aby rodné mesto hrdo reprezentovali. Deti sa tanečne „pobili“ 22. decembra 2015 vo Vianočnom battli a zvíťazili nad protivníkmi z Hlohovca.

Jubilejný Silvestrovský beh ovládol Martin Vrábel

Záver roka patrí v Piešťanoch tradičnému podujatiu – Slivestrovskému behu medzi mostami. Tento rok sa 30. decembra konal jubilejný, už 50. Ročník a na štarte sa predstavilo  267 bežcov. Celkový víťazom sa medzi mužmi stal Piešťanec Martin Vrábel, ktorý triumfoval na 10 kilometrovej trati. V súťaži žien na 2,5 km bola v absolútnom poradí najrýchlejšia Piešťanka Terézia Beitlová. Furmanský beh na päť kilometrov ovládol ďalší Piešťanec Ondrej Kubo.

Jozef Metelka je paralympionikom i paracyklistom roka

Záver roka 2015 je tradične spätý s vyhodnocovaním rôznych športových ankiet. Práve v tej najprestížnejšej – Športovec roka 2015 mali Piešťany zastúpenie vďaka paracyklistovi Jozefovi Metelkovi. Ten sa stal historicky prvým víťazom súťaže paralympionik roka a v celkovom hlasovaní obsadil 15. priečku. O pár dní neskôr získal úspešný rodák z Piešťan ďalšie ocenenie – Zlatý Pedál 2015 v kategórii paracyklistika.

M. Pospíšil: Chýbala nám hráčka, ktorá by zobrala zodpovednosť na seba

Tréner Martin Pospíšil vedie Piešťanské Čajky už štvrtú sezónu. Tento rok sa však prvýkrát predstavil s tímom aj v Európskom pohári. Piešťanské basketbalistky boli veľkým prekvapením v základnej skupine sa ešte v závere bili o postup do vyraďovacej časti. S kormidelníkom piešťanského celku sme sa pozhovárali o jeho dojmoch z EuroCupu i o vyhliadkach do budúcnosti.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava