V Piešťanskom týždni 1/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 5. januára 2015, 13:32
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v stredu ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Banka nevyužila šancu na odpredaj Sĺňavy

Obec Banka nevyužila šancu na odpredaj kúpaliska piešťanskej Sĺňavy za polovičnú hodnotu kúpnej sumy. Zbavila sa tak možnosti využiť svoje predkupné voči spoločnosti Bana Thermal, ktorá svojho času lokalitu odkúpila. Mohla by si však uplatniť voči vlastníkovi areálu náhradu škody a to až do výšky zhruba troch miliónov eur!

Zmarí výstavbu tréningovej hokejovej haly politikárčenie?

Výstavba tréningovej hokejovej haly v Piešťanoch je podľa poslancov mestského zastupiteľstva v ohrození. Spoločnosť ŠHK 37 Piešťany, podľa nich nechala vypracovať projekt, ktorý počíta s nákladmi vo výške 2,6 milióna eur. No mesto má na účte iba milión vyčlenený z rezervy predsedu vlády Róberta Fica. Hala sa však musí postaviť do konca tohto roku.

Záujemcovia o kúpu vily Löger si ju už boli obhliadnuť

Objekt Bývalého internátu Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej, vilu Löger na Piešťanskom nábreží sa predá. Rozhodli tak poslanci krajského zastupiteľstva na svojom poslednom zasadnutí minulého roku. Nepomohlo ani spojenie všetkých krajských poslancov z piešťanského okresu, ktorí ostatných poslancov presviedčali, aby s týmto rozhodnutím počkali aspoň do času, kým k tomu nezaujme stanovisko novozvolené piešťanské zastupiteľstvo. Na predávanú vilu sa údajne už boli pozrieť i prví záujemcovia.

Hasič zachránil ďaľšieho samovraha

Piešťanský hasič Róbert Dekan zachránil ďalšieho človeka, ktorý sa pokúšal o samovraždu. Opäť sa ocitol v správnu chvíľu na správnom mieste. O záchrane a svojich skúsenostiach s vyjednávaním sa zdôveril Piešťanskému týždňu niekoľko dní po udalosti, ktorá sa odohrala na nadjazde nad diaľnicou pri Veľkom Orvišti.

Lenka je prvým bábätkom Piešťancov

Dvanásť minút po šiestej hodine ráno sa v pondelok 5. januára narodilo prvé dieťatko piešťanskej mamičke Zuzane Machovičovej . Je prvé nielen v jej živote, ale zároveň je prvým občanom Piešťan v novom roku. Malá  Lenka má  „modelkovské“ miery.  Váži  3000 gramov a meria 50 centimetrov a má sa k svetu. Mamička ju priviedla na svet cisárskym rezom.

Rekordná návštevnosť TOP udalosti roka 2014 prekonaná niekoľkonásobne!

Prinášame prehľad desiatich TOP udalostí minulého roka, ktorým ste venovali najviac pozornosti na webe Piešťanského týždňa. Ak sme v minulom roku približne o takomto čase publikovali, že rekordná návštevnosť NAJ udalosti roku 2013 bola prekonaná dvojnásobne, tentoraz ste hranicu sledovanosti posunuli vyššie až niekoľkonásobne!

Na Marhát si to vyšliapal aj majster sveta v cyklistike

Tradičný silvestrovský výstup na Marhát si tento rok v mrazivo bielej zime užilo asi tisíc ľudí. Ručička teplomeru v stredu 31. decembra klesla pod desať stupňov Celzia. Pri šliapaní do kopca to neprekážalo ani majstrovi sveta a držiteľovi Zlatého pedála, cyklistovi  Jozefovi Metelkovi z Piešťan, ktorý žije vo Veľkej Británii. Je príkladom toho, že ani podkolenná amputácia nebráni človeku ísť tam, kam zatúži.

Nový tréner ŠHK 37 Leo Gudas: Jednoznačným cieľom je postup do play-off

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany majú nového trénera! Po tom čo sa na svoju funkciu rezignoval Roman Sýkora sa vedenie klubu ešte pred Vianocami dohodlo na pôsobení do konca sezóny s legendárnym obrancom československej reprezentácie Leom  Gudasom, ktorý naposledy trénoval v minulej sezóne český prvoligový tím HC Most. My sme hneď po príchode nového trénera vyspovedali.

Plavci Kúpeľov sa stali najúspešnejším klubom majstrovstviev SR

Na zimných majstrovstvách Slovenska starších žiakov, ktoré sa konali počas víkendu 13.-14. decembra získala osemčlenná skupina  plavcov z ŠPP Kúpele Piešťany dvadsaťtri medailí a sedemnásť titulov majstra Slovenska. Piešťanský klub sa tak stal najúspešnejším klubom majstrovstiev.

Silvestrovský beh medzi mostami ovládol Piešťanec Martin Vrábel

Vianočného prejedania bolo až až, a tak pre tých, čo si chceli po sviatkoch schuti zašportovať bol 30. decembra pripravený už 49. ročník tradičného Silvestrovského behu medzi mostami, ktorý patrí k najstarším podujatiam svojho druhu na Slovensku. V závere uplynulého roka beh prilákal okolo viac ako dve stovky bežcov z viacerých kútov Slovenska. Absolútnym víťazom Silvestrovského behu sa stal Piešťanec Martin Vrábel.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 1, ktoré je v predaji od STREDY 7. januára.













0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel