V Piešťanskom týždni 11/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 20. marca 2017, 18:51
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Blížia sa voľby, nervozita poslancov je na vzostupe

Minulotýždňové piešťanské mestské zastupiteľstvo prinieslo najmä opätovné hlasovanie poslancov o obmedzeniach kompetencií primátora a konateľa bytového podniku, ale aj viaceré zvady. Kým uznesenia o výstavbe cyklochodníkov v kúpeľnom meste a opätovné hlasovanie o prinavrátení dosahu poslancov na udalosti v mestskej eseročke sa uskutočnilo v pokojnej atmosfére, téma Trnavskej vodárenskej spoločnosti (TAVOS), ktorú otvorila poslankyňa Iveta Babičová, priniesla prudké reakcie poslancov, ale aj vedenia radnice.

O cyklotrase do Vrbového už čoskoro rozhodne ministerstvo

O výstavbu cyklochodníka z Piešťan do Vrbového prejavil záujem aj minister dopravy a výstavby Arpád Érsek. V piatok minulý týždeň zavítal do Vrbového, kde si vypočul argumenty starostov a primátorov zúčastnených miest a obcí v prospech cyklochodníka. I keď stále nie je definitívne rozhodnuté, či chce ministerstvo dopravy železničnú trať zachovať alebo v prospech chodníka zlikvidovať, čelní predstavitelia Piešťan, Vrbového, Krakovian a Trebatíc sú spokojní, že rokovania o tomto projekte sa im podarilo dostať až na najvyššiu úroveň.

Minister dopravy Arpád Érsek: Slovensko má letísk priveľa!

Piešťanská letisková spoločnosť je opäť vo vážnych problémoch. Potom, ako v médiách zaznela správa o prípravách leteckého dňa na jeseň tohto roka, akciovku dobehli jej podlžnosti prameniace z obdobia, keď bol väčšinovým akcionárom štát. Jeden z jeho vtedajších členov predstavenstva zastupujúci štát si svoje nevyplatené pohľadávky voči letisku uplatnil na súde. Ten rozhodol v prospech tohto nominanta a navyše niekdajší zástupca štátu svoju viac ako osemdesiattisícovú pohľadávku voči letisku predal tretej osobe. A štát sa podľa slov ministra dopravy a výstavby Arpáda Érseka piešťanské letisko nechystá zachraňovať.

Krajský súd potvrdil 19-ročný trest pre vraha z Vrbového

Devätnásť rokov za mrežami za vraždu Mareka Kalužu Róbertovi Reškovi krajský súd potvrdil. Senát nepresvedčili ani jeho výhovorky, v ktorých vinu za smrť M. Kalužu hádzal na svojho maloletého syna. Reško spolu so synom v septembri roku 2015 vo Vrbovom na smrť umlátil mladíka potom, ako sa zastal svojho kamaráta. Predseda senátu vo svojom zdôvodnení zamietnutia odvolania tiež opísal, že Reško kade chodil, tade vyvolával konflikty a bitky.

Psičkári pozor, kliešte a blchy už úradujú!

Už mesiac si psičkári a majitelia iných voľne žijúcich zvierat všímajú, že zima ustúpila a prebúdzať sa začínajú parazity. Čo je pre psy a mačky proti kliešťom či blchám skutočne účinné, nám prezradila veterinárka Ivana Vatolíková z Veterinárnej kliniky Piešťany.

Budú v bývalom Lesoprojekte nájomné byty?

Už desaťročie prázdna budova na ulici Pod Párovcami v Piešťanoch na oko nepôsobí ako raj bezdomovcov. No opak je pravdou, už roky je totiž zaradená v pláne pravidelných kontrol vykonávaných mestskými policajtmi, a to práve pre výskyt neželaných nájomníkov.

Z Váhu vytiahli utopené divé svine aj psa

Piešťanskí hasiči v minulom týždni vyťahovali z Váhu pri Ratnovciach utopené divé svine a psa, hasili viaceré požiare trávy a zavolali ich aj k zrútenej priečke rodinného domu vo Veľkých Kostoľanoch.


Agresívna invázia čínskych lienok dorazila aj na Výtoky

V katastri obce Moravany nad Váhom, na Výtokoch sa ešte v minulom roku na jeseň objavili obrovské množstvá lienok ázijských. V snahe, prezimovať, sa invazívne tlačili do obydlí. Lienkami boli doslova posiate obloky chát, dverí, aj fasády. Postihnuté vraj boli najmä chaty nachádzajúce sa v kotline. Lienky opäť vyliezajú.


Piešťanec R. Ondrejka zbiera a renovuje osobné počítače amerického giganta : IBM

Piešťanec Roman Ondrejka (33 r.)  má unikátnu zbierku osobných počítačov.  K tomu prvému – IBM PC XT, vďaka ktorému prenikal ešte pred dvadsiatimi rokmi do sveta výpočtovej techniky, zhromaždil za pomerne krátky čas ďalšie typy. Vždy vyššej kategórie. A tak dnes už luxusnú zbierku stolových počítačov, každoročne ako správca výpočtovej techniky a administrátor na Gymnáziu Pierra de Coubertina vystavuje počas Dňa otvorených dverí.  Jeho legendy, ukryté v plechových skrinkách tvoria historický archív zberateľa.  

Anketa: Zarábate 968 eur? Čo vy na to?

Podľa štatistického úradu je priemerná mesačná (hrubá) mzda v Trnavskom kraji 968 eur. Je to málo? Veľa? Vyskytuje sa takáto suma u vás, na vašej výplatnej páske? Čo by pre vás znamenala, ak by ste ju mali? Tieto anketové otázky sme položili nielen obyvateľom nášho regiónu.

SR možno príde o Metelku, na ťahu sú slovenské inštitúcie

Cyklista Jozef Metelka v uplynulých rokoch dosiahol niekoľko pozoruhodných výsledkov vrátane troch medailí na paralympiáde v Riu de Janeiro. Je však možné, že medaily z Tokia 2020 bude zbierať pre inú krajinu. Tridsaťročný rodák z Piešťan, ktorý dlhodobo žije v Anglicku, totiž dostal konkrétnu ponuku na spoluprácu od britskej strany.

Čajky vyradili Nitru a v atraktívnom semifinále si zahrajú s Ružomberkom

Basketbalistky Piešťanských Čajok v sobotu dokonali svoj postup do semifinále! V druhom stretnutí štvrťfinálovej série vyhrali na palubovke BKM Junior UKF Nitra 83:52 a celkovo tak zvíťazili 2:0 na zápasy. V semifinále si podľa predpokladov zahrajú s MBK Ružomberok.

Víťazný vstup PFK Piešťany do jarnej časti

Futbalisti PFK Piešťany vstúpili do jarnej časti ôsmej ligy víťazstvom 5:1 nad Žlkovcami. Pred domácimi fanúšikmi sa blysol najmä Jozef Glos, ktorý zaznamenal hetrik.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj