V Piešťanskom týždni 11/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 14. marca 2016, 13:25
  • Autor:

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Vo Vrbovom zahynul poľský montér

V stredu 9. marca v popoludňajších hodinách zahynul po páde z asi štvormetrovej výšky 44-ročný montér z Poľska. Partia robotníkov práve v ten deň dorazila do Vrbového, aby vykonala ukončovacie práce na zateplenom činžiaku Sídliska 6. apríla.

Cyklochodník pri Priori nesedí s projektom

Cyklochodník popri potoku Dubová pripomína stavenisko. Podľa Mestského úradu v Piešťanoch drobné nedorobky investor odstráni do konca apríla. Eva Wernerová, spoluautorka projektu s názvom Revitalizácia vodného toku Dubová, však tvrdí, že nejde o detaily, ale zhotoviteľ nedodržal projektovú dokumentáciu.


Vojenské kúpele sprístupnia bazény pre verejnosť

Od novej letnej sezóny pribudne turistom i domácim v Piešťanoch ďalšia možnosť, kde sa počas horúcich dní môžu schladiť alebo si zaplávať. Kúpeľný ústav F. E. Scherera na Teplickej ulici sprístupní po rekonštrukcii bazény verejnosti.


Alexander centrum skrášlia do konca apríla

V pasáži Alexander centrum v Piešťanoch vzniká luxusnejšia oddychová zóna. Stavbári vynovia dlažbu, vymenia obklady i podhľady na jestvujúcich obchodných a reštauračných prevádzkach. Nová fasáda bude aj pri vstupe do centra. Priestor filozoficky spojí Winterovu ulicu s areálom budovy vznikajúcej na bývalom trhovisku.

Vodičom už cesty nestačia, používajú aj chodníky

Autá jazdia po ceste a chodci kráčajú po chodníkoch. Tak sa to učia už malé deti pri základoch pravidiel cestnej premávky a vôbec vštepovaní všeobecnej inteligencie. Niektorým vodičom však už cesty nestačia.

Krvavá grófka z Čachtíc v Dome umenia

Nešťastný príbeh grófky Alžbety Báthoryovej už zaujal nejedeného umelca, no slovenský režisér a choreograf Jaroslav Moravčík sa zhostil spracovania námetu pre Těšínske divadlo. Emóciami nabitý muzikál si diváci vychutnali v utorok 8. marca v piešťanskom Dome umenia.

Vilo Habo: Nenávidím slovo celebrita

Televíznu šou Moja mama varí lepšie ako tvoja si mnoho divákov obľúbilo práve vďaka energickému Vilovi Habovi a jeho synovi Dávidovi. Vo štvrtok 10. marca Habovci navštívili Piešťanské informačné centrum a porozprávali o svojich zážitkoch a skúsenostiach.

Synagóga bude opäť patriť mestu Vrbové

Na minulotýždňovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva vo Vrbovom sa poslanci zhodli na schválení návrhu kúpy zvyšných štyroch osmín židovskej synagógy.

Kamila Bzdúšková vie, že najkrajší je svet z konského chrbta

Svoje deti učí milovať zvieratá. Doma majú celý zverinec. V Sokolovciach, kde chovajú kone, sa v sedle vystriedalo už množstvo kamarátok a ich ratolestí. Kajka, ako ju volajú, sa lásku i úsmev pokúša rozdať všetkým naokolo i prostredníctvom orientálnych tancov. Ako sa dajú skĺbiť dve protichodné záľuby? Vraj všetko býva zakódované v detstve.

Pobedimčania ženili kolegu,  darovali krv a hasili Indians Pub

Dobrovoľný hasičský zbor v Pobedime patrí medzi najaktívnejšie v okolí.  Aj uplynulý rok prežili jeho členovia v znamení množstva zásahov i spoločenských udalostí. Patrila medzi nich svadba kolegu, odbery krvi, súťaže, asistencie pri žatevných prácach i dni otvorených dverí na družstve, stráž na festivale Lodenica, uctenie si pamiatky bývalých dobrovoľníkov či polievanie letom rozpálených asfaltových ciest a nádvorí. Pobedimčania so zapnutou sirénou vyrážali k osemnástim požiarom, vyriešili takmer tridsať technických problémov.


Vrbové: Nadeľovali financie športovcom, chystajú sa i školám

Na stretnutí Mestského zastupiteľstva vo Vrbovom vo štvrtok 10. marca v zasadačke Beňovského kúrie zazneli informácie o kúpe synagógy, dotáciách pre športovcov i o financovaní školstva.

Veselé zdolalo lídra tabuľky, Dubovany nastrieľali Kľačanom päť gólov

Regionálne futbalové súťaže pokračovali počas víkendu druhým jarným kolom a opäť nebola núdza o zaujímavé zápasy. Trebatice v predohrávanom prvom jarnom kole vyhrali nad Križovanmi nad Dudváhom 1:0, Veselé porazilo na domácej palubovke lídra tabuľky z Koplotoviec, Dubovany vyhrali v Kľačanoch 5:3 a Madunice zdolali Ratnovce 5:2.

Tenista roka 2008 Filip Polášek vedie v Piešťanoch tenisovú školu

Bývalý výborný slovenský tenista Filip Polášek už viac než pol roka vedie ako séftréner tenisovú školu v TK HSC Piešťany. Tenista roka 2008, niekdajší daviscupový reprezentant SR a člen Top 20 svetového rebríčka vo štvorhre nám v exkluzívnom rozhovore priblížil viacero informácii o tejto novej tenisovej škole.


Havrani prekvapivo prehrali s Bardejovom, Gregor sa ospravedlňoval fanúšikom

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany sa nedokázali prebojovať do play-off a už v nedeľu odohrali  čakal prvý zápas v play-out proti Bardejovu. Piešťanci však prekvapivo prehali 3:5 a vstup do baráže im rozhodne nevyšiel.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav