V Piešťanskom týždni 10/2017 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 13. marca 2017, 15:25
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Návrat leteckých dní na piešťanské letisko

Ak letisková spoločnosť prežije do jesene, obyvatelia Piešťan sa môžu tešiť na veľkolepú leteckú šou. Oslavu lietania, ako zatiaľ pracovne organizátori letecký deň nazvali, ozdobia vojenské stíhačky MiG-29, ale aj ich predchodcovia, legendy stíhacieho letectva z obdobia druhej svetovej vojny. Podujatie na letisku doplnia vystúpenia vzdušných kaskadérov či individuálna a skupinová letecká akrobacia.

Najznámejší slovenský väzenský utečenec pred súdom

Zrejme najznámejší slovenský väzenský utečenec Ľubomír Behan sa v stredu 8. marca postavil pred sudcu Okresného súdu v Piešťanoch. K trestu za lúpežné prepadnutie, ktorý si dvadsaťpäťročný mladík momentálne odpykáva vo väzení v Ilave, mu najnovšie pribudol i nepodmienečný trest 26 mesiacov za spreneveru osobného automobilu, ktorý si požičal a nevrátil tesne pred nástupom na výkon trestu v roku 2015.

Obnovitelia Očkovskej mohyly bilancovali a plánovali

Jar sa už hlási o slovo a obnovitelia Očkovskej mohyly spriadajú svoje plány už na tretí rok jej záchrany. Po množstve práce s vyčistením objektu, pri ktorých vo výraznej miere pomáhali i obyvatelia Očkova pod vedením starostu obce Miroslava Beňoviča, nastáva obdobie konkrétnych archeologických prác v spolupráci so štátnymi pamiatkármi.


Obyvatelia nad výstavbou parkoviska krútia hlavami

Začiatkom minulého týždňa nám do redakcie prišiel podnet čitateľa, ktorý sa zhrozene pozeral na spôsob rozšírenia výjazdovej jednosmernej komunikácie zo sídliska „Pentagon“ na Teplickú ulicu v Piešťanoch. V ten deň do práce nastúpili aj robotníci pracujúci na výstavbe nových odstavných plôch pre automobily.

Škola uprostred sídliska A. Trajan je v čoraz horšom stave

Píše sa rok 2000 a do štvorročného štúdia na VIII. Základnej škole v Piešťanoch nastupujú jedni z posledných prváčikov, bývajúcich na najväčšom a najľudnatejšom sídlisku Adam Trajan. Tridsiatka detí spolu so svojimi rodičmi si ešte vôbec nepripúšťa, že by „osmičku“ jedného dňa zavreli a viac jej brány pre žiakov neotvorili. Ako škola vyzerá v súčasnosti?

Stratenú ženu hľadali hasiči, polícia, obyvatelia aj rodina, domov prišla až ráno

Polícia od minulej stredy poobedia pátrala po nezvestnej 33 ročnej žene, Dominike Podkovčíkovej z Maduníc. Nezvestnosť nahlásila rodina, ktorá ju naposledy videla v deň sviatku Medzinárodného dňa žien, 8. marca o 13.00 h v mieste trvalého bydliska. Vtedy mala odísť na svojom bicykli bielej farby, ktorý má v prednej časti namontovaný hnedý prútený košík doplnený vo vnútornej časti látkou.


Šikmá veža: Nastavili čas, nasvietili, zabezpečili sieťovinou

Mesto Vrbové dalo do poriadku svoju dominantu – šikmú vežu. Nielenže ju efektne nasvietilo, ochránilo a očistilo od invázie holubov, ale zabezpečilo  i nastavenie mechanizmu hodín tak, aby ukazovali synchronizovane čas z každej svetovej strany. Zlaté vrbovské ručičky opäť dokázali, že našincovi nič nie je ťažké. Potvrdzujú to dva fakty: v roku 1931 vrbovský rodák, staviteľ Ľudovít Mego vežu, ktorej hrozilo zrútenie, staticky zabezpečil a o 86 rokov na to,  ďalší majster, Jaroslav Današ nastavil „pokazený čas“.

Koncert pre ženy so Zuzanou Haasovou

Celé dve hodiny sa v kine Fontána Piešťankám  pri príležitosti Medzinárodného dňa žien prihovárala a zabávala ich spevom i tancom 35-ročná speváčka a herečka z Paneláka, Zuzana Haasová. Spolu so svojou kapelou Susie Haas Band, hudobníkmi v námorníckych rovnošatách, nenechali publikum ani chvíľu odpočívať.

Na slovíčko, pán kapelník, ako sa darí Borovienke?

Keď sa povie Borovienka, väčšina ľudí si predstaví chlapov v bielo čiernych kostýmoch, s čiernymi klobúkmi, na nich výrazné biele perá. Sú jednoducho nezameniteľní. Na svojom konte má Borovienka už pätnásť hudobných nosičov. Ten posledný nesie názov podľa ústrednej pesničky – Poďme chlapci z vesela. Okrem slovenských a chorvátskych ľudoviek sú na ňom aj vlastné skladby Borovienky. Ikonou kapely je Štefan Slabý z Vrbového.  Chlapisko, ktorý nielen spieva a hrá na trúbku, ale venuje sa i rezbárstvu. A ak by ste chceli založiť chmeľnicu, skúsenejšieho odborníka na okolí ťažko nájdete. O čom sme sa sa s kapelníkom Borovienky bavili? Predsa o muzike!

Bude Jozef Metelka reprezentovať Veľkú Britániu?

Príde Slovensko o špičkového piešťanského paracyklistu Jozefa Metelku? O elitného slovenského športovca sa zaujíma Veľká Británia, v ktorej dlhodobo žije a ponúka mu špičkové podmienky.


Čajky na titul v CEWL nedosiahli, vo finále podľahli domácemu Brnu

Piešťanské Čajky nezískali majstrovskú trofej v nadnárodnej Stredoeurópskej lige basketbalistiek (CEWL) 2016/2017. Vicemajsterky slovenskej extraligy pod vedením trénera Martina Pospíšila prehrali v nedeľňajšom finále na záverečnom turnaji Final Four v Brne s usporiadateľským klubom KP 53:65.

Ratnovce lúpili vo Veselom, gólovo bohatá remíza v Chtelnici

Dve regionálne súťaže pokračovali počas uplynulého víkendu druhým jarným kolom. V regionálnom súboji šiestej ligy vyhral Dolný Lopašov nad Borovcami 1:0, v siedmej lige zase zdolali Pečeňady Koplotovce 3:0, či Ratnovce zvíťazili vo Veselom 1:3.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav