V Piešťanskom týždni 10/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 7. marca 2016, 15:49
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Výsledky parlamentných volieb na Slovensku a v Piešťanoch


Mozaika parlamentného dňa v regióne

Prečítajte si sumár udalostí a výsledkov sobotňajších volieb, ktoré mnohým vyrazili dych. Okrem víťazov a percentuálnej miery zúčastnených voličov v jednotlivých obciach sa dozviete čo-to o situáciách vo volebných miestnostiach.

Stromy rúbu, nové nevysádzajú!

Zdá sa, že boj o každý strom v meste, ako ho po nástupe do funkcie primátor Miloš Tamajka teatrálne prezentoval, sa v tichosti vytratil. Od októbra minulého roku až do januára tohto mestský úrad vydal povolenia na výrub 129 stromov a 315 metrov štvorcových krovín. Ale i napriek financiám na obnovu zelene, vyčleneným v rozpočte mesta na rok 2015 a Tamajkovým sľubom o ochrane zeleného srdca kúpeľného mesta z jesene, z prostriedkov mestskej kasy nevysadili jediný listnáč.


Komentár: Biznis, spoľahlivo prisatý na inkasné platby

Piešťanská komunálna politika dramatickosťou v tomto volebnom období zrejme už nikoho neprekvapí. Na jej pozadí sa odohráva „dráma“, prezentovaná aj ako snaha o pozbavenie kompetencií primátora Miloša Tamajku. V tomto súboji však nejde o kompetencie primátora alebo zastupiteľstva, ale o mieru vplyvu v strategickom vodárenskom podniku.

Inšpektorát práce odhalil pochybenia na radnici

Januárová kontrola inšpektorátu práce potvrdila porušovanie zákonníka práce na Mestskom úrade v Piešťanoch. Týkajú sa primátorom Milošom Tamajkom využitého práva o prekážkach v práci a následného vykázania štrnástich zamestnancov za brány radnice s verejne prezentovaným odôvodnením viceprimátora Michala Hynka, že sa vraj "stĺkali" na chodbách mestského úradu a narúšali pracovnú morálku.


Čerstvý dospelák odvolil a šiel to roztočiť

V deň parlamentných volieb dovŕšil Piešťanec Samuel Dusík osemnásť rokov.  Len čo vhodil hlasovací lístok mu celá volebná komisia zatlieskala. Potom to šiel roztočiť s bratrancom a kamošmi do mesta.

Zberný dvor má okrem petície ďalší problém

V predchádzajúcom vydaní Piešťanského týždňa sme vás informovali o petícii obyvateľov sídliska Sever za presťahovanie Zberného strediska v Piešťanoch mimo obytnej zóny. Štát sa však postaral o nový problém.


Zlato na Beauty si Piešťanky vybojovali za zmenu vizáže

Na 24. Kozmetickom medzinárodnom salóne Beauty Forum v Trenčíne zvíťazil tím krásnych dám z Piešťan. Kaderníčka Katarína Mitošinková a vizážistka Ľubomíra Nedorostová zmenili modelku Alisu Vykukelovú spôsobom, ktorý im zabezpečil absolútne víťazstvo. Porotcovia im v sobotu 5. marca prisúdili i špeciálnu cenu za styling.

Piešťanci z mestského úradu sa sťahujú do Hlohovca

Po zmene vedenia mesta Piešťany, no i po neslávnej septembrovej zmene organizačnej štruktúry na mestskom úrade našli mnohí domáci zamestnanci útočisko na Mestskom úrade Hlohovec.

Dlažba na vynovenej stanici sa rozsypala

V súvislosti so zmenou rýchlosti vlakov na 160 kilometrov za hodinu prešla zásadnou rekonštrukciou nielen trať, ale aj budova železničnej stanice v Piešťanoch. Pred piatimi rokmi vynovili prijímaciu budovu, toalety pre cestujúcich, vybudovali výťahy, inžinierske siete, menili okná, fasádu aj strechu. Vstup k pokladniam i na nástupište zabezpečili rampou pre imobilných občanov. Jej dlažba vyzerá ako po výbuchu.


Ropuchám sa začínajú zapaľovať lýtka

Nádrž Striebornica v Moravanoch nad Váhom bude už aj tento rok dejiskom zrodu žubrienok obojživelníkov. Aby sa ropuchy doplazili na akt párenia a kladenia vajíčok z okolitých hôr bezpečne, už o týždeň postavia ochranári nad cestou zátarasy. Pretože počasie je nevyspytateľné, migráciu očakávajú od polovice marca.


Seniori v Modrovej prespievali novú hymnu Veronike Zuzulovej

Uplynulý víkend sa niesol v znamení Svetového pohára v Jasnej a podporu slovenským reprezentantkám vyjadrilo mnoho Slovákov. Ako prvý sa hymny pre lyžiarku Veroniku Velez-Zuzulovú zhostil Lukáš Adamec, odvtedy sa dočkala niekoľkých verzií. Tú svoju nacvičili aj dôchodcovia v Dome seniorov v Modrovej.

Novým šéftrénerom mládeže PFK Piešťany sa stal Rudolf Madunický

Futbalový klub PFK Piešťany je v súčasnosti bez seniorského futbalu, no mládeži sa venujú poctivo. Novým šéftrénerom mládeže sa len nedávno stal skúsený tréner Rudolf Madunický, s ktorým sme sa pozhovárali o jeho zámeroch s piešťanským mládežníckym futbalom.

Futbalová jar začala! Dolný Lopašov rozstrieľal Banku šiestimi gólmi

Počas uplynulého víkendu odštartovali dve regionálne futbalové súťaže, v ktorých majú zastúpenie kluby z piešťanského regiónu. V oblastných majstrovstvách vyhralo Veľké Orvište v Brestovanoch 2:0, v oblastnej súťaži sk. B zase Šterusy zdolali Madunice 4:1, Dolný Lopašov naložil Banke 6:1 a Šípkové porazilo Ostrov 3:1.

Koniec nádeje! Havrani budú hrať baráž s Bardejovom a Novými Zámkami

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany nedokázali postúpiť do play-off a čakajú ich záchranárske práce v trojčlennej baráži s Bardejovom a Novými Zámkami. Piešťanci nedokázali vyhrať ani v poslednom kole v Trenčíne a čaká ich ešte náročný záver sezóny.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava