V najnovšom vydaní Piešťanského týždňa sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 3. apríla 2018, 08:18
  • Autor:red

Piešťanská radnica za optimalizáciu mestskej dopravy (MAD) zaplatila súkromnej firme 50-tisíc eur, no i napriek tomu uzatvorí zmluvu so súčasným dopravcom a na systéme tejto dopravy sa v najbližšom období nič podstatné nezmení. Vedenie mesta výsledky optimalizácie dokonca ani neodprezentovalo na marcovom zastupiteľstve, hoci podklady malo pripravené.

Návrh na nové ihriská je, peniaze však mesto nemáNa marcovom mestskom zastupiteľstve predstavil Denis Bechera, zamestnanec Služieb mesta Piešťany, poslancom víziu, ako by v budúcnosti mohli vyzerať moderné detské ihriská, špecializované ihriská i oddychové zóny pre seniorov v Piešťanoch. Podľa odhadov by takáto komplexná obnova ihrísk mala stáť okolo dvoch miliónov eur. V súčasnosti však na to mesto nemá vyčlenené finančné prostriedky.Hudcovič rozčertil Tamajku pre plaváreňPiešťany sa možno predsa len dočkajú plavárne. Projekt je už na svete, no kto ju bude stavať a za čo, jasné doposiaľ nie je. Ale možno ani projekt nie je úplne v poriadku. Ako sa na marcovom mestskom zastupiteľstve nechal počuť šéf poslaneckého klubu Spoločne pre Piešťany Tomáš Hudcovič, vraj jeho poradca Bohuš mu tvrdí, že ak nebudú do projektu zapracované jeho pripomienky, možno plaváreň nakoniec spadne ľuďom na hlavu, prípadne nebude skolaudovaná.Transparentnosť prezentujú len do chvíle, kým sa ich netýkaOblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany (Rezort) hospodári v prevažnej miere s financiami pochádzajúcimi z obecných rozpočtov, ale prostredníctvom dotácií aj s financiami štátu. Členmi sú mesto Piešťany, obce Moravany nad Váhom, Veľké Orvište, Ostrov a z podnikateľských subjektov Slovenské liečebné kúpele Piešťany, Medical Wellness, Hotel Máj, Hotel Park, Zuckmann Villa. Predsedom predstavenstva je poslanec z politického zoskupenia Spoločne pre Piešťany (SpP) Peter Tremboš. Je však verejne známou skutočnosťou, že túto organizáciu v skutočnosti z pozadia riadi predseda SpP Tomáš Hudcovič.Webstránku Rezortu chráni novinár a cestovná kancelária?!
Na jedinej odpovedi predsedu predstavenstva organizácie Rezort Piešťany (Rezort) Petra Tremboša na konkrétnu otázku od poslanca Petra Jančoviča počas marcového mestského zastupiteľstva viacero vecí nesedí. Otázka sa týkala minutia v súčte šesťtisíc eur na aktualizáciu webovej stránky Rezortu.

Učiteľka tanca zamenila piešťanský parket za raj na Kapverdách
Prvýkrát ju Kapverdské ostrovy, konkrétne jeden z nich – Boa Vista absolútne očarili neopakovateľnou krásou a atmosférou. Bola tam v roku 2011 na dovolenke. Okamžite sa zamilovala som  do krajiny, ľudí a ich  spôsobu života.  A od tej chvíle snívala o návrate. Piešťanská učiteľka orientálneho tanca – Iren Hlinková svoj sen o napokon s nemalým úsilím zrealizovala. A tak si Nerife, to je jej umelecké tanečné meno už tri roky žije ako v raji medzi čokoládovými kreolmi. Aké cesty ju tam tam doviedli?
Na hotelovej akadémii sa opäť ochutnávali vína a varila čokoláda
Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera v Piešťanoch hostila na druhom ročníku medzinárodnej súťaže s názvom Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera desiatky talentovaných someliérov, ale aj baristov a majstrov vo varení a príprave čokolády a čaju zo Slovenska i Čiech. Na hotelke rozvoniavali v utorok 27. marca nielen nápoje, čo šteklili chuťové bunky, ale aj flambované ovocie, palacinky a dobroty, ktoré pripravili tunajší kuchári.
Dievčatká vinšovali gazdinkám v Lančári peknú Kvetnú nedeľu
Po možno viac ako piatich rokoch sa na prahoch podhorskej dedinky Lančár objavili uzimené dievčatká v krojovaných sukničkách, vlniačikoch, s prúteným košíkom a ozdobenou halúzkou – letečkom.  Pod vetrovkami mali schované nádherné kroje , aké nosievali ich matky pochádzajce z Kočína. Podaktoré podedili lajblík či sukničku aj po babičke. Keď zazvonili a začali veršík:  „Prišli sme vám zaspievať a peknú Kvetnú nedeľu zaželať,“ nejedno oko gazdinej zaiskrilo slzou nostalgie za zašlými časmi i radosťou z obnovenej tradície.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav