V najnovšom vydaní Piešťanského týždňa sa dočítate

  • Spravodajstvo
  • 14. novembra 2017, 07:08
  • Autor:red

Poslanci pristrihli primátorovi Tamajkovi a konateľovi Vermešovi krídla. V bytovom podniku si nebudú môcť robiť, čo chcú.

Potraviny na Vŕšku otvoria 22. novembra napoludnie
Necelé tri mesiace ubehnú od chvíle, čo opäť na piešťanskom Vŕšku otvoria vynovené potraviny. Po kompletnej prestavbe interiéru aj exteriéru budovy, ktorá sídli v susedstve známej reštaurácie, má samoosbužná predajňa potravín CBA otvoriť svoje dvere zákazníkom už 22. novembra na poludnie.
70 rokov od vraždy Šindelára si uctili knihou i výstavou
Na svete je ďalšia pozoruhodná kniha o Piešťanoch, presnejšie o kňazovi, starostovi a mučeníkovi Alexandrovi Šindelárovi. Vo Vile Dr. Lisku sú zozbierané a vystavené desiatky fotografií, dokumentov, ba aj úmrtný list či pištoľ…Vraždu obľúbeného kňaza si pamätajú už len tí najstarší obyvatelia mesta.  Možno niektorí z nich, ešte ako mladučkí kráčali  5. novembra 1947 v sprievode desiatich tisícok ľudí k cintorínu na Žilinskej ceste, aby odprevadili a vzdali úctu kňazovi, ktorý bol osobným priateľom Andreja Hlinku i oboch Winterovcov. Zabili ho 2. novembra 1947 v chodbe rímskokatolíckeho farského úradu v Piešťanoch pištoľou ráže 7.65.  
Svadobné party aj piesne, ako ich cítia umelci z 21. storočia
Exotická kráska Veronika Strapková, známa zo súťaže Hlas Česko Slovenska a energiou sršiaca muzikálová hviezda Katka Ivanková z reality show Dievča za milión pútali pohľady účastníkov reprezentačnej vernisáže a krstu cédečka s názvom Party v 21. Storočí. Krásky tancovali aj spievali slovenské ľudové pesničky v modernej úprave.Podujatie sa konalo v piatok 10. novembra v Dome umenia. Vzdávalo hold slovenskému folklóru.  Organizátori ho venovali pamiatke Štefana Nosáľa.
Piešťanci zakopli v Dolnom Lopašove
Ani zlepšený výkon nestačil hráčom Piešťan na víťazstvo v zápase 15. kola siedmej na pôde Dolného Lopašova. Piešťany si pripísali prvú remízu v súťaži a domáci sa mohli tešiť z jedného bodu. PFK prezimuje v tabuľke na prvom mieste, o päť bodov pred dvojicou prenasledovateľov.

Vodnopólistka B. Baranovičová: Mať otca za trénera je to najlepšie, čo sa mi mohlo stať
Piešťanské vodné pólo vyprodukovalo jeden z najväčších talentov súčasnosti. Barbora Baranovičová patrila tento rok k oporám troch reprezentačných výberov. V minulej sezóne si dokonca vyskúšala legionársky chlebík pôsobením v talianskom Neapole. Tento rok sa však kvôli študijným povinnostiam vrátila späť do KVP Kúpele Piešťany.

Lukáš Lacko ovládol Slovak Open po tretí raz!
Slovenský tenista Lukáš Lacko sa stal víťazom dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Peugeot Slovak Open v NTC v Bratislave. Lacko nasadený ako ôsmy vo finále zdolal turnajovú štvorku Rumuna Mariusa Copila za 94 minút 6:4, 7:6 (4). Premenil druhý mečbal v tajbrejku druhého setu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav