V najnovšom vydaní Piešťanského týždňa č. 47 sa dočítate:

  • Spravodajstvo
  • 28. novembra 2017, 06:53
  • Autor:red

Piešťanská radnica chce nakupovať pozemky na Prednádraží za 100-tisíc eur. Na aký účel budú použité, prednosta mestského úradu Eduard Strapatý členom mestských komisií nevedel vysvetliť.

Stromy poškodzujú zrekonštruovanú ulicu
Pokus – omyl. Aj takto možno hodnotiť výsadbu novej zelene na Díčovej ulici v Piešťanoch, ktorá ani nie pred siedmimi rokmi prešla kompletnou rekonštrukciou. Zvolený druh stromov ulicu aj s chodníkmi doslova likviduje. 
Budovateľské Kocúrkovo 
Mala to byť výstavná skriňa tohtoročných investičných snáh mesta, teraz vyzerá ako staré montérky. Novučičký asfalt na Sládkovičovej ulici v Piešťanoch po pár dňoch až donedávna nahlodávali frézy a zbíjačky ďalších stavebných čiat. Ruch na novej ceste nenechal chladných šoférov, okoloidúcich i poslancov mesta. Jedna časť nechápavo krútila hlavami, problematiky znalejší hľadali vinníka.
Najskôr tiché more, potom riadny candrbál
Na desiatom ročníku podujatia Deti deťom organizátor – Mestské kultúrne stredisko Piešťany pripravil pre hendikepovaných školákov i deti zo nevýhodného sociálneho prostredia z Piešťan i Vrbového naozajstný „candrbál“ v znamení hesla – aj my sa vieme baviť.
Najväčší  katarínsky kapor putoval do Sokoloviec
Hoci počasie na Katarínsku rybačku nebolo ideálne, ani vietor neodvial dobrú pohodu medzi rybármi, ktorí sa zišli pri Obtokovom ramene Váhu na tradičných Katarínskych pretekoch. Piešťanská organizácia rybárov má svojich priaznivcov po širokom okolí, takže vianočného kapra na sviatočný stôl lovili nielen „petrovci“ z Piešťan, ale aj z Banky, Ratnoviec, Sokoloviec, Moravian nad Váhom či Hlohovca alebo Dubnice. Spolu ich bolo rovných dvestoštyri. Obstáli „mŕtve rameno“ po oboch stranách. Od Piešťan aj od Banky.
Zelení zo Služieb mesta Piešťany zametali lístie, orezávali aj chystali vianočnú výzdobu
Viete akú rozlohu má mestský park v Piešťanoch? Rozprestiera sa na ploche 22,3 hektára. Je to riadna fuška, pozberať z trávy všetko lístie, aby park vyzeral k svetu. Treba na to nielen dobré počasie, ale aj ľudí a mechanizmy. S lístím je to ako so snehom. Pozametáte ho a o chvíľu je tu zas. V stredu 22. novembra ráno sme zachytili pri zbere lístia časť „mančaftu“ pracovníkov Služieb mesta Piešťany. A aký bol ich týždeň? Nenudili sa.
O osude Čajok v Eurocupe sa rozhodne v Rumunsku
Stredajší zápas Eurocupu v poľskom Toruni Piešťanským Čajkám vôbec nevyšiel. Napriek prehre 48:66 zostávajú Piešťanky v hre o postup do vyraďovacej časti. O ňom sa rozhodne vo štvrtok 30. novembra v rumunskom meste Sfantu Gheorge, kde budú musieť Čajky poraziť domáci celok ACS Sepsi.
Desať zlatých medailí pre Sáru Niepelovú
Od piatku do nedele sa v Šamorínskom plaveckom komplexe X Bionic®Sphere uskutočnili zimné majstrovstvá Slovenska juniorov a seniorov v plávaní. Najúspešnejšou pretekárkou spomedzi žien pri účasti 274 plavcov z 39 klubov sa stala Sára Niepelová z ŠPK Kúpele Piešťany. 
„Žijem si svoj sen,“ vraví Terézia Beitlová z Kanárskych ostrovov
Piešťanská atlétka Terézia Beitlová po úspešnom dokončení vysokoškolského štúdia na Fakulte telesnej výchovy a športu zbalila kufre a odišla si žiť svoj sen na Kanárske ostrovy. Tam sa momentálne zdokonaľuje v jazykoch, venuje sa trénerstvu a takisto stále aktívne športuje. Život pri Atlantiku si nevie vynachváliť a veľmi jej to tam vyhovuje.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel