Najnovšie vydanie Piešťanského týždňa prináša

  • Spravodajstvo
  • 30. januára 2018, 01:16
  • Autor:red

Na Okresnom súde v Piešťanoch sa rozbehol kolotoč pojednávaní s prepustenými zamestnancami Mestského úradu v Piešťanoch v rámci reorganizácie primátora Tamajku. Hlava mesta musí obhajovať svoje kroky osobne.

Bomba na letisku, utopený starček v Sĺňave
Piešťanskí hasiči s políciou i záchranármi i pyrotechnikmi prežili náročný týždeň. Zachraňovali muža z auta, čo narazilo do stromu v Krakovanoch,  hľadali bombu na letisku, vyťahovali z vôd Sĺňavy utopeného starčeka zo Senice, volali ich k výbuchu kotla do Veselého, zachraňovali  Piešťanca, čo v Ducovom narazil do zvodidiel i nebezpečne naklonené vozidlo nad priekopou v obci Banka.
Vysvätili kňaza, ktorý nadovšetko miluje Boha a Tatry
V  katedrálnom Chráme svätého Jána Krstiteľa trnavský arcibiskup Mons. Ján Orosch vysvätil v sobotu 20. januára za  kňaza Vrbovčana Lukáša Čmehíla pre duchovnú službu v Trnavskej arcidiecéze. Slávnosť primícií sa konala o týždeň nato v Kostole sv. Gorazda vo Vrbovom, kde novokňaz slúžil svoju prvú omšu.
Svrbice kŕmili bežkárov zážitkami aj omasteným chlebom
Svrbická snežná stopa: Vynikajúcu atmosféru, namazané bežky , dve stopy v snehu strácajúce sa v diaľke, dopingovú kontrolu aj so štamperlíkmi pri lyžiarovi Lojzovi, ktorého lyže pamätajú aj tatička Masaryka. To všetko a ešte kopec zážitkov a fajnovú spoločnosť pri omastenom chlebe s cibuľou zažilo na druhom ročníku Svrbickej snežnej stopy 74 milovníkov bežkovania v malebnej dedinke Svrbice.
Odišla živá kronika Piešťan – Kornel Duffek
V trnavskej nemocnici ukončil svoju životnú púť muž, ktorý bol živou kronikou Piešťan: Kornel Duffek. Elegán, vždy úctivý pán – i v regionálnej politike, kde pôsobil. Miloval kultúru, literatúru, hudbu, dejiny, umenie, prírodu, bol jej zanieteným ochrancom, ale aj zberateľom. Dňa 1. júla tohto roku by sa dožil osemdesiatich rokov. Pohreb bude v utorok 30. januára o 14.30 h v cintoríne na Bratislavskej ceste v Piešťanoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava