Čo prináša najnovšie vydanie Piešťanského týždňa

  • Spravodajstvo
  • 30. apríla 2018, 07:19
  • Autor:red

Na Námestí slobody v Piešťanoch bolo minulú sobotu v noci rušno. Zasahovali tam policajné zložky z Piešťan, Vrbového i Leopoldova. Dôvodom bol incident, pri ktorom opitý piešťanský právnik brutálnym spôsobom ublížil 18-ročnej dievčine. Jej otec nám vyrozprával, čo sa stalo.

Pred blížiacim sa piešťanským mestským zastupiteľstvom zasadali jednotlivé komisie, aby riešili hlavne ekonomické plány radnice. Nie všetky, pretože tá, ktorej predsedá "stratený" poslanec Michal Hynek, sa svojho šéfa nedočkala. Ten sa vyhýba poslaneckej práci, hoci ho v Piešťanoch často vidno.
Vo Vrbovom zastupiteľstvo už mali v rámci početnej agendy riešili aj problémy obyvateľov rodinných domov, v ktorých blízkosti sa má stavať bytovka. Ľudia proti nej protestovali, lebo sa obávajú, že im budú noví susedia špehovať spálne.
Piešťanskí hasiči opäť vyrážali k bombe na súde, no mali aj iné výjazdy. Napríklad k horiacemu kamiónu plného živých kureniec na diaľnici. Ako to dopadlo, dočítate sa v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.
Do polovice mája by mali byť všetky piešťanské fontány v skúšobnej prevádzke. Mrkli sme sa za vás, ako to s ich prípravou vyzerá. Od fontány k fontáne nás sprevádzal príslušný zodpovedný vedúci –  Emil Čellár zo Služieb mesta Piešťany.
Vziať si staré hasičské halapartne, rebríky či modernú techniku, aby vysokánsky máj stál v strede dediny. Aj o tom je naše rozprávanie o histórii i súčasnosti stavania symbolu lásky – prvom máji!
Po roku sa opäť zišli vo štvrtok 26. apríla v Dome kultúry vo Vrbovom bezpríspevkoví darcovia krvi na akcii Jarná Kvapka krvi vo Vrbovom. Okrem pravidelných darcov tu členovia Mestského spolku Slovenského Červeného kríža s potešením privítali aj jedenástich mladých prvodarcov. V úhľadne napísanom zozname darcov bolo napísaných 52 mien reprezentujúcich 52 osudov ľudí, ktorí nemyslia iba na seba, ale rozdajú sa iným.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava