Čo prináša najnovšie vydanie Piešťanského týždňa

  • Spravodajstvo
  • 27. marca 2018, 04:25
  • Autor:red

Monitorovali sme rokovanie piešťanského mestského zastupiteľstva, na ktorom poslanci schvaľovali nielen dotácie pre kluby a spoločenské organizácie, ale tiež výšku svojich odmien. Tá za rok dosiahne cez dvetisíc eur.

Auto s 19-ročným mladíkom skončilo v poli
Stredu 21. marca si isto zapamätá 19-ročný vodič z Piešťan, ktorý nezvládol riadenie a skončil v trebatickom poli. Jeho vozidlo ostalo naboku, mladý muž bol v šoku. Hasiči, ktorí tam pošli mu poskytli prvú predlekársku pomoc a po príchode záchranky ho prenechali lekárovi. Sanitka ho odviezla v noci do nemocnice. Hasiči vykonali na aute potrebné opatrenia a po zdokumentovaní nehody vrátili auto nazad na kolesá. Z poľa si ho vytiahla odťahová služba.
Čipkár z Juhoafrickej republiky stratil doklady, zázrakom sa našli
Tradíciu paličkovania na Slovensku už roky propagujú unikátnou päťpaličkovou čipkou ženičky z Krakovian. Svoje umenie prezentujú v Múzeu za Krakovskú bránu, ale aj po celom svete. Tentoraz prišiel svet za nimi. A nie hocijaký. A nie odetý do sukieň. Do Krakovian zavítali muži – renomovaní čipkári z Estónska i Juhoafrickej republiky. Na domácej pôde si napol plátno a naňom paličkoval originálnu myjavskú čipku i Vladimír Pagáčik. Jeho návrh čipkovaného loga zdobí aj tričká chystané na myjavské folklórne slávnosti.
Bocian priniesol do Sokoloviec piaty batôžtek
S každým ďalším dieťaťatkom je vraj matka krajšia. Prežiarené oči, nádherný úsmev – to všetko krášli aj päťnásobnú maminu Moniku Žákovú zo Sokoloviec. V sobotu 10. marca o 11.45 sa jej a manželovi Branislavovi narodilo piate dieťatko. V rodnom liste má meno Damian Žák. Na svet mu v piešťanskej pôrodnici pomohla pani doktorka Katarína Skalová. 
Piešťanci učinili pokánie za obete holokaustu
V deň 76. výročia odvlečenia prvých židovských dievčat a žien z Piešťan do Osvienčima sa konala kajúca tryzna. Pokánie za obete holokaustu z rokov druhej svetovej vojny, kedy v nacistických táboroch skončilo 1063 židovských obyvateľov Piešťan sa uskutočnilo v piatok 23. marca v Malej scéne Mestského kultúrneho strediska v Piešťanoch.
Školáci z Drahoviec utopili Morenu
V Drahovciach už zimu zahnali.  Horiaca Morena plávala od pláže rybníka, vietor ju niesol ďaleko do brehu, kde školáci, vyfintení v ľudových odevoch spievali a velebili „letečko“. Veru, načase,  že tú ukrutne dlhú zimisko zahnali preč.  Veď sa s ňou aj patrične rozlúčili – spevmi, tancom i pochodom s vyfintenou Morenou od školy až k jazeru.  Babky, dedkovia, mamy i tatinovia im mávali, fotili si svoje ratolesti a spolu s nimi sa tešili z pekného slnečného, aj keď ešte trochu chladného piatka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava