Čo prináša najnovšie vydanie Piešťanského týždňa?

  • Spravodajstvo
  • 21. novembra 2017, 07:57
  • Autor:red

Aktuálne informácie z mesta a regiónu. Viete, že na námestí v Piešťanoch už svieti vianočný stromček? V pondelok večer lákal dospelých i deti. Na vandalov budú v Piešťanoch zas dávať pozor nové kamery.

Na Kostolec sa dostanete aj vďaka novým tabuliam
Veľmožský dvorec Kostolec v obci Ducové, kde sa pravidelne každoročne konávajú cyrilometodské púte, je vynovený. Inštalovali tam nové informačné tabule. Je ich desať, sú dvojjazyčné a turistom i návštevníkom národnej kultúrnej pamiatky z 9. storočia približujú históriu miesta, ktoré má svoj neodmysliteľný genius loci. Nový informačný systém vznikol vďaka úsiliu občianskeho združenia Dedičstvo otcov zachovaj nám Pane a podpore grantového programu.
Evanjelikom vo Vrbovom bude kázať žena
Vo Vrbovom majú novú evanjelickú farárku. Dana Murínová, prišla do mesta pod šikmou vežou z Lovinobane. Nahradila tak dlhoročného farára a bývalého seniora bratislavského seniorátu Miroslava Jägra, ktorý odchádza do dôchodku.
Pomník padlým má zlaté písmenká
Už viac ako dva týždne kľačí pred menami padlých vojakov prvej svetovej vojny a presnými ťahmi nanáša zlatú farbu na už časom zmiznuté písmenká. Reštaurátorke Alžbete Kurucovej z Galanty prišli Piešťanci povedať, že jedno priezvisko je na pomníku, ktorý sa nachádza na Mariánskom námestí v Piešťanoch nesprávne. Za našu slobodu padol v roku 1918 iba devätnásťročný mládenec, Štefan Kolek. Nie Kobek, ako bolo doteraz mylne uvedené v zozname obetí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava