Čo prináša najnovšie vydanie Piešťanského týždňa?

  • Spravodajstvo
  • 3. októbra 2017, 06:54
  • Autor:red

V čísle 39 sa dočítate:

Primátor odletel do Číny, doma nechal Kocúrkovo
Piešťanský primátor Miloš Tamajka je na služobnej ceste v Číne a ním nepodpísané poslanecké uznesenie obhajoval vo štvrtok 28. septembra na mestskej rade konateľ bytového podniku Pavol Vermeš, voči ktorému bolo v podstate namierené.
Nové cétečko za 652 969 eur
Vedenie nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch (NAW) vo štvrtok 28. septembra uviedlo do prevádzky nový CT prístroj. Počítačový tomograf za viac ako pol milióna eur poslúži pacientom z Piešťan i okolia na diagnostikovanie rôznych typov ochorení. Cétečko pracuje rýchle a s menšou dávkou ožiarenia. Spolu s daňou z pridanej hodnoty vyšlo cétečko na 652 969 eur.
Radnica chce revitalizovať časť Prednádražia 
Piešťanská radnica sa chce uchádzať o eurofondy na sadové úpravy v časti sídliska Prednádražie v celkovom objeme 88-tisíc eur. Úpravy zelených plôch vo svojom okolí v prípade získania európskych peňazí sa dočkajú obyvatelia bytoviek najmä na Lipovej ulici, ale aj výškového činžiaku pri parkovisku supermarketu Billa.
Pobedimský kroj začala fotiť, lebo ho v kanáli ktosi pálil
Fotografka Eva Pogranová z Pobedima. plní sľub spred štyroch rokov, že sa bude snažiť zachovať neskutočnú krásu miestneho kroja aspoň vo fotografii. Tie vystavuje pri príležitosti 70. výročia založenia folklórnej skupiny Pobedimčan.
Na jarmoku vo Vrbovom bolo veselo a chutne
Jesenný Vrbovský jarmok sa v sobotu 30. septembra niesol v znamení dobrej nálady, chutného burčiaku, cukrovej vaty, kolotočov i dychovky a ľudového tanca.  Na svoje si prišli najmä rodiny s malými deťmi. 
Povesťami opradená sova sa z prírody vytráca 
Snáď žiadna sova nie je opradená toľkými mýtmi ako kuvik. Naši starí rodičia ho považovali za posla zlých správ. Verili, že jeho hlas je predzvesťou smrti. 
Ondrej Kubo piaty na polmaratóne v Košiciach
Piešťanský triatlonista Ondrej Kubo sa ukázal, aj ako výborný bežec. Jednu zo svojich silných triatlonových disciplín si vyskúšal aj na víkendovom Medzinárodnom maratóne mieru (MMM) v Košiciach, kde sa predstavil v polmaratóne. Na 21 kilometrov dlhej trati sa spomedzi 2392 bežcov, ktorí dobehli do cieľa umiestnil na skvelom piatom mieste.
Čajky hostia turnaj Východoeurópskej ligy, zahrajú si aj Eurocup
Nabitý program Piešťanských Čajok pokračuje aj naďalej. Už tento týždeň sa v Diplomat aréne uskutoční prvý turnaj B-skupiny Východoeurópskej ligy EEWBL. Po vypadnutí z Euroligy sa Piešťanky predstavia v Európskom pohári.
Lukáš Babač na MS medailu nezískal, skončil na ôsmom mieste
Slovenský reprezentant vo veslovaní Lukáš Babač neobhájil na lanský bronz a na majstrovstvách sveta v americkej Sarasote-Bradentone na Floride obsadil v mužskom skife ľahkých váh konečné 8. miesto. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela