Zber úrody

  • Editoriál / Blogy
  • 21. septembra 2017, 07:34
  • Autor:Gabo Kopúnek

Hoci nám na bilancovanie tohto roka ostáva ešte viac ako štvrťrok, mnohí sa už dnes zamýšľajú nad tým, či doteraz mnohé veci spravili správne, či nemohli niekedy konať inak, či je všetko tak ako má.

Prichádza jeseň a s ňou i zber úrody. Netýka sa to len poľnohospodárov, záhradkárov, ovocinárov. Už o necelé dva mesiace budú skladať účty voličom aj regionálni politici, ktorí plánujú uchádzať sa o znovuzvolenie. Aj to možno nazvať zberom úrody, pretože zasiali nádej, ktorá mala tiež priniesť nejaké výsledky.
Nechajme však na chvíľu politikov na pokoji, ešte ich neraz do volieb na stránkach našich novín podusíme. Priestor v nich sme v tomto vydaní dali ľuďom z regiónu, ktorí sa chceli pochváliť svojimi pestovateľskými úspechmi. Príležitosť však dávame aj ostatným, ktorí nás radi privítajú vo svojich záhradkách či sadoch.
Pri tejto príležitosti sme tiež zisťovali, či preferujete nákupy zeleniny a ovocia v marketoch rôzneho typu alebo sa radi handlujete s babkami či strýcmi – drobnými zelovocinármi. Veď na takom trhu sa podozvedáte vecí… nemusíte ani sledovať televízne spravodajstvo.
No predsa mi pri zmienke televízie, zberu úrody a politiky nedá nepovedať svoj názor na najnovšie dianie okolo prvého občana nášho štátu – Andreja Kisku. Machiavelliho výrokom – Účel svätí prostriedky – sa riadi politika už niekoľko storočí, takže by sa nemal toľko čudovať a zvaľovať vinu na niekoho iného, že našiel špinu aj jemu za nechtami. Aj keď je prezident, stále je občanom Slovenska a platia pre neho rovnaké zákony. Takže daňový podvod bude vždy daňovým podvodom, aj keď sa ho niekto bude snažiť natrieť naružovo.
Apropo, pán prezident, o tom, že ste ako firma spravili podvod, viete už odvtedy, čo ste zaplatili pokutu a vyrovnali dlhy. Keby ste boli chlap, priznali by ste sa k tomu skôr a nemuseli čakať, či a kedy to na vás niekto vytiahne. Takto ste len zozbierali nechcenú úrodu, ktorá je ale riadne prehnitá.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel