Tomáš Horký: Vyjde to do tretice?

  • Editoriál / Blogy
  • 26. apríla 2016, 12:44
  • Autor:Tomáš Horký

Opäť máme za sebou bohatý športový týždeň v regionálnom či celoslovenskom poli pôsobnosti. Začnem trošku z mimopiešťanského, ale pre mňa osobne srdcového súdka. V piatok ma veľmi potešilo, že na hokejový trón v Tipsport Lige zasadla prvýkrát v histórii Nitra. K tomuto mestu ma viaže puto, nakoľko som v ňom strávil tri roky študentského života. Neskutočné boli podľa mňa oslavy titulu, ktorá s hokejistami oslavovalo zaplnené Svätoplukovo námestie. Keď som z toho videl zábery, nabiehali mi zimomriavky.

Bolo by však pekné, keby sme niečo podobné mohli zažiť v Piešťanoch. Predstavte si zaplnené Námestie slobody oslavujúce svojich hrdinov alebo hrdinky. Natíska sa teda otázka, prinesie v najbližších rokoch niektorý tím z populárnych kolektívnych športov do kúpeľného mesta majstrovský titul?

Dovolím si tvrdiť, že najväčšiu šancu majú opäť baskebalistky. Tie ako minulý rok ostali aj v tejto sezóne tesne pod vrcholom a obsadili druhú priečku za Good Angels Košice. Ambiciózny projekt sa rok k roku posúva na vyššiu úroveň. Papierová šanca zdolať dnes už 13-násobné majsterky Good Angels bola tento rok vyššia ako v minulosti. Košickým tímom pred najdôležitejšou časťou prešlo personálne zemetrasenie a Čajkám sa rysovala šanca pretrhnúť ich nadvládu. Na palubovke to však nebolo poznať a tieto zmeny Košičanky paradoxne ešte viac stmelili. Čajky im boli síce viac než vyrovnaným súperom, Košice však potvrdili svoju kvalitu a vyhrali 3:0 na zápasy. Už teraz však v kuloároch idú fámy, ako to s budúcnosťou košického celku bude, a najbližšie týždne budú určite zaujímavé.

Z konkurenčného hľadiska majú najväčší potenciál najmä Čajky. Podarí sa im na tretí pokus prebojovať sa až na basketbalový vrchol? Bolo by to určite krásne a treba ich určite podporovať minimálne tak ako pri druhom finálovom stretnutí, keď bola Diplomat aréna vypredaná.

Športu, zdar!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela