Tomáš Horký: Štvorité zlato vodnopólistiek

  • Editoriál / Blogy
  • 21. júna 2016, 12:45
  • Autor:Tomáš Horký

V niektorom z mojich predchádzajúcich úvodníkov som dal básnickú otázku, ktoré z družstiev alebo mužstiev v piešťanských kolektívnych športoch získa ako prvé titul majstrov Slovenska. Síce som myslel najmä na Slovensku divácky atraktívnejšie a sledovanejšie športy, no ani na tie menej populárne netreba zabúdať. Ani sme sa nenazdali a je to tu. A dokonca štyrikrát.

Piešťanské vodnopólistky získali tituly majsteriek Slovenska v kategóriách žiačok, kadetiek, junioriek a dokonca aj žien. Podobný úspech je pre Piešťany ojedinelý a niečo podobné si história nepamätá. Hoci je vodné pólo tradičným piešťanským športom, žiaľ, nie je až také sledované a to je veľká škoda. Preto som sa rozhodol v športovej časti aktuálneho vydania Piešťanského týždňa venovať takmer dve strany, kde sa môžete dočítať všetko dôležité o úspechu vodnopólistiek KVP Kúpele Piešťany. Verejnosť by mala vedieť, že máme takéto úspešné kolektívy.

Piešťanskou športovou obcou stále rezonuje otázka: Bude tu seniorský hokej, alebo nie? Minulý týždeň vyplávala na povrch správa, že by v kúpeľnom meste mala nájsť svoje sídlo slovenská reprezentácia do 20 rokov združená v projekte HK Orange 20, ktorá nastupuje v Tipsport Lige. To je na jednej strane fajn, každá takáto vec je pre Piešťany prospešná, zvlášť keď sme už prišli o Memoriál Ivana Hlinku, ktorý ani tento rok nebude v Piešťanoch a uskutoční sa v Bratislave.

Pôsobenie dvadsiatky v Piešťanoch by však nebolo dostatočnou náplasťou, keby sa v Tipsport Lige neobjavil ŠHK 37 Piešťany. Tu sa opäť opakuje situácia z minulého roka, keď až do poslednej chvíle nebolo jasné, či havrani do najvyššej slovenskej súťaže nastúpia. Podobný scenár sa rysuje aj tento rok. Podľa posledných informácií vedenie klubu stále pracuje na napĺňaní rozpočtu. Letná príprava sa u havranov nekonala, káder z pochopiteľných dôvodov ešte tiež nie je poskladaný, viaceré opory si našli iné pôsobiská… Iné tímy naopak zbroja ostošesť, viď nováčik z Nových Zámkov, a letné drily im už pomaly finišujú. Držím teda havranom palce, nech sa Tipsport Liga podarí naštartovať a vybudujú káder, ktorý bude dostatočne fyzicky pripravený a bude hrať srdcom za Piešťany.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela