Tomáš Horký: Sezóna kolektívnych športov ožíva

  • Editoriál / Blogy
  • 5. septembra 2016, 21:03
  • Autor:Tomáš Horký

Letné prázdniny sa skončili, teplé počasie sa tiež chýli ku koncu a s nastupujúcou jeseňou sa blíži začiatok sezóny viacerých športov, ktorými v nasledujúcich mesiacoch budeme v Piešťanoch
žiť.

Keďže v hokejovej Tipsport Lige sa tento rok hokejisti ŠHK 37 Piešťany neobjavia a budú hrať len v amatérskej druhej lige, športom číslo jeden sa v našom meste stane basketbal. Piešťanské Čajky odštartovali prípravu a v nasledujúcom mesiaci si zmerajú sily s kvalitnými európskymi družstvami, ktoré by ich mali dôkladne preveriť pred sezónou, ktorej začiatok bude však mimoriadne dôležitý. Čajky by si rady po roku opäť zahrali Európsky pohár a musia sa doň kvalifikovať cez dvojzápas proti maďarskému PEAC Pécs. Každopádne si až do konca apríla budeme môcť užívať kvalitný basketbal.

Počas nasledujúceho víkendu štartujú svoju sezónu aj florbalisti FBC Páv Piešťany, ktorí budú premiérovo nastupovať v druhej najvyššej súťaži – prvej lige. Florbal je progresívny šport a rok čo rok sa zlepšuje aj v kúpeľnom meste. Piešťanci navyše po novom budú hrať svoje domáce zápasy v Diplomat aréne, kde by ich mohlo chodiť podporovať ešte viac fanúšikov. Uvidíme, ako sa Pávom bude v kvalitnejšej súťaži dariť, pevne verím, že sa tam nestratia.

Netreba zabúdať ani na hokej, svoje zápasy v Tipsport Lige bude v Easton aréne hrávať reprezentačná dvadsiatka HK Orange 20 a spomínaní havrani budú nastupovať v druhej lige. Skalní priaznivci určite na hokej nezanevrú, ale kvalitu ako v posledných sezónach v Tipsport Lige už len ťažko uvidia. Na druhej strane sa budú môcť predviesť domáci odchovanci, ktorí si hokej za ŠHK 37 pôjdu zahrať s radosťou.

Už počas nasledujúceho víkendu rozbehnú sezónu aj extraligoví kolkári z MKK Piešťany, ktorí druhý rok po sebe budú patriť medzi slovenskú kolkársku elitu. Opäť sa v prvej lige predstavia minulý rok úspešní hádzanári MHK Piešťany. Tí si síce vybojovali postup do extraligy, no z finančných dôvodov sa do nej neprihlásili. Je to škoda, pretože vidieť v našom meste elitné hádzanárske tímy na Slovensku by bolo veľkým pozitívom.

Každopádne, o športový program počas nasledujúcich mesiacov bude postarané a fanúšikovia športu si určite prídu na svoje.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek