Tomáš Horký: Piešťanský futbal na dobrej ceste

  • Editoriál / Blogy
  • 24. októbra 2016, 20:40
  • Autor:Tomáš Horký

Futbal a Piešťany jednoducho patria k sebe. PFK má za sebou viac než storočnú históriu, no v posledných rokoch piešťanský futbal upadal. Aktuálne sa však zdá, že mu svitá na lepšie časy. V lete prebrala PFK skupina srdciarov, ktorí chcú svojou aktivitou znova oživiť zašlú „slávu“ futbalu. Po pár mesiacoch je už vidieť kus práce, ktorú odviedli, a pevne verím, že to, čo za túto dobu naštartovali, bude mať pozitívne smerovanie do budúcnosti.

Jedným z prvých krokov bolo znovuzrodenie mužského futbalu. Bolo to jednoducho treba. Hoci Piešťanci museli začať od poslednej súťaže, ich výkony v ôsmej lige sú pre oko fanúšika lahodiace a svojich súperov bijú hlava-nehlava. Len kvitujem, že sa seniorské mužstvo chce prezentovať atraktívnym a útočným futbalom, ktorý sa páči fanúšikom. Pevne verím, že vo svojich výkonoch bude pokračovať. Hoci sa blíži ku koncu len jesenná časť, majú piešťanskí futbalisti výrazne nakročené k postupu a bolo by prekvapením, ak by sa tak na jar nestalo.

Podstatou PFK Piešťany je práca s mládežou. Denno-denne chodím okolo ihrísk v areáli futbalového štadióna a vždy sa veľmi poteším, koľko detí vidím trénovať pod vedením zanietených trénerov, ktorí im odovzdávajú svoje skúsenosti. Futbal je jednoznačným športovým fenoménom a z hľadiska mládežníckej základne vyzerá, že nebude mať medzi piešťanskými športmi konkurenciu. Veľmi dobrým nápadom a iniciatívou je vytvoriť spoločne s florbalistami športovú triedu a vrátiť sa tak do nedávnych čias, keď to bolo v rôznych športoch štandardom a prinášalo to ovocie.

Som zvedavý, ako sa vydarí iniciatíva o znovuobnovenie Mestskej futbalovej ligy. Tá bola v Piešťanoch kedysi legendou, no zostali na ňu už len spomienky. Žeby sa vrátili na scénu opäť neľútostné súboje amatérskych futbalových nadšencov?

Veľmi dobrým krokom smerom k verejnosti je aj založenie novej webstránky, kde sú pravidelne aktualizované všetky informácie a aj komunikácia smerom k médiám je na veľmi dobrej úrovni.

Ľudia, ktorí zobrali piešťanský futbal do svojich rúk, sa vydali správnou cestou. Držím im palce, nech im nadšenie pre prácu vydrží čo najdlhšie!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek