Tomáš Horký: Piešťanskí športovci vo forme

  • Editoriál / Blogy
  • 16. mája 2017, 10:57
  • Autor:Tomáš Horký

Piešťanskí futbalisti predčasne splnili jeden zo svojich tohtoročných cieľov. Po suverénnej, doposiaľ trvajúcej sérii v ôsmej lige si už štyri kolá pred koncom súťaže zaistili postup do siedmej ligy. 23 zápasov a 23 víťazstiev značí absolútne suverénnu jazdu futbalistov PFK a postup je zaslúžene v ich rukách. Potom, čo pred časom narazil piešťanský futbal na dno, je obdivuhodné, že sa v priebehu necelého roka dokázal opäť odraziť a začať stúpať. Či už sa to týka dospelých, no v prvom rade mládeže. Progres je evidentný a verme, že bude trvať aj naďalej. Najpopulárnejší šport na svete má v Piešťanoch veľký potenciál a bola by škoda ho nevyužiť.

Pevne verím, že podobne to pôjde v hokeji. Potom, čo jeden z najobľúbenejších športov v Piešťanoch stál (či stojí?) na pokraji existencie, sa počas uplynulého týždňa udiala menšia revolúcia, o ktorej sa v kuloároch šepkalo už nejakú dobu. Občianske združenie HK Havrani prebrali od „starej garnitúry“ noví nadšenci, ktorí chcú dať do poriadku najmä mládežnícky hokej. Tento krok kvitujem, pretože mládež bola v Piešťanoch dlhé roky zanedbávaná a v tieni seniorského hokeja. Preto treba opäť začať od piky a držím skupine ľudí, ktorá sa do toho pustila, palce. Tejto téme sa budeme viac venovať v nasledujúcom vydaní Piešťanského týždňa.

V posledných týždňoch si veľmi dobre počínali viacerí športovci z nášho mesta, a to doslova vo všetkých kategóriách. Tenistka Magdaléna Rybáriková sa vyhrabala zo zranenia zápästia a na kurty sa vrátila vo výbornej forme, o čom svedčia dva získané tituly z turnajov v Japonsku. Na domácej veslárskej regate O pohár SNP sa veľmi dobre darilo veslárovi Richardovi Vančovi, ktorý získal štyri zlaté medaily. Futbalový útočník Filip Hološko zasa zakončil sezónu v austrálskom FC Sydney majstrovským titulom. Dieru do sveta spravili aj veteránski atléti na čele s Annou Matúšovou, ktorá na svetových hrách na Novom Zélande získala štyri zlaté medaily. Darilo sa aj piešťanským triatlonistom na majstrovstvách Slovenska, o čom budeme tiež informovať v nasledujúcom čísle.

Piešťany sú jednoducho športové mesto plné talentovaných športovcov, ktorí to týždeň čo týždeň dokazujú svojimi výsledkami.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj