Tomáš Horký: Mesto snov ožíva

  • Editoriál / Blogy
  • 24. mája 2016, 12:32
  • Autor:Tomáš Horký

Jar sa nám pomaličky preklápa do leta, slniečko hreje stále viac a viac a začína nám to žiť aj v Piešťanoch. Mohli sme sa o tom presvedčiť počas uplynulého víkendu, keď bol Kúpeľný ostrov doslova zaplavený ľuďmi, ktorí si prišli užiť voľné chvíle na prehliadku tradičných ľudových remesiel, letisko zase zaplavili motorkári, Sĺňavu bežci, a tak ďalej. Mám taký dojem, že podobne to v našom kúpeľnom meste bude vyzerať víkend čo víkend, pretože kalendár podujatí je ozaj nabitý.

Môžeme sa tešiť, že v tom našom vyhlásenom „meste snov“, ktoré je často hanené, to začína ozaj žiť. Po nudných zimných mesiacoch sú práve jar a leto atraktívne pre turistov, cezpoľných, ale aj domácich. Niektorí si, samozrejme, zafrflú, že im hudba hučí pod oknami v centre mesta, že sa im otriasajú okná od festivalov z letiska alebo im športové preteky zaberajú miesto na vale. Bez toho by to však nebolo ono a aj to patrí k piešťanskému letu.

Počas nasledujúcich týždňov a mesiacov do Piešťan zavítajú aj viaceré športové podujatia, ktoré stoja za zmienku. Už v úvode júna budeme vítať finišujúcich cyklistov, ktorí absolvovali preteky Okolo Slovenska. Osobne sa na to veľmi teším, keďže som cyklistickým nadšencom. Sprievodným podujatím bude cyklojazda cez mesto Energia na kolesách, takže si aj hobbíci môžu vyskúšať, aké je to zapretekať si. Nie je vylúčené, že sa na štarte objavím aj ja, nech si to vyskúšam na vlastnej koži.

Ďalšou topkou je pre mňa už tradičný triatlon Slovakman 226, ktorý považujem za jedno z najlepších podujatí v Piešťanoch vôbec. Prvú augustovú sobotu si už ani neviem predstaviť inak, ako stráviť ju na Lodenici v centre diania tejto neuveriteľnej driny.

Motoristickí nadšenci by si zasa mali prísť na svoje na chystanej Veľkej Cene Piešťan, ktorá by sa mala uskutočniť v polovici septembra. Verím, že sa organizátorom podarí opäť obnoviť dlhoročnú tradíciu, ktorá mala dlhú pauzu. Motošport k piešťanskému letisku vždy patril a hoci som nezažil ani jednu z Cien Slovenska, história týchto podujatí dobehla aj mňa a z rozprávaní niektorých pamätníkov som nemohol inak než usúdiť, že to vždy stálo za to.

Určite sa nájde ešte kopa športových podujatí, ktoré nás v letných mesiacoch čakajú, pre mňa sú zatiaľ tieto najväčším lákadlom, aj keď nevylučujem, že sa objaví zase niečo, čo mi prinesie mnoho ďalších zážitkov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj