Tomáš Horký: Hokejové osemnástky v Piešťanoch

  • Editoriál / Blogy
  • 6. februára 2017, 20:25
  • Autor:Tomáš Horký

Profesionálne i mládežnícke hokejové súťaže tento týždeň pre-
ruší reprezentačná prestávka a jeden z mládežníckych turnajov bude opäť hostiť Piešťany. V Easton aréne sa od štvrtka do soboty predstavia štyri reprezentácie do 18 rokov na čele s tou Slovenskou.

Turnaj, ktorý sa síce kvalitou nemôže rovnať s podobným podujatím, letným Memoriálom Ivana Hlinku, však tentoraz bude zaujímavé sledovať. Aprílové majstrovstvá sveta do 18 rokov sa totiž tento rok uskutočnia na Slovensku, konkrétne v Poprade a Spišskej Novej Vsi. V podstate pôjde o poslednú previerku pred spomínaným šampionátom.

Okrem Slovenska sa v Piešťanoch predstavia aj ďalší účastníci šampionátu – Bielorusko, Nemecko i tretie do partie Švajčiarsko. Výkonnostne vyrovnané tímy ponúknu kvalitný hokej a bude sa na čo pozerať. Po dlhej dobe sa vo výbere do 18 rokov predstaví aj odchovanec piešťanského hokeja. Útočník Adam Stacho, ktorý ešte pred dvomi rokmi hral za piešťanský dorast, sa cez štáciu v Ružinove prepracoval medzi najlepších útočníkov svojej kategórie a aktuálne pôsobil v Projekte SR 18, ktorý nastupoval v juniorskej extralige.

Zaujímavé bude sledovať aj legionárov zo Švédska Feherváryho, Korenčíka či z Fínska Krivošíka. Turnaj Vlada Dzurillu je určite ďalšie podujatie v Piešťanoch, ktoré stojí za pozornosť, a kto má rád mládežnícky hokej, príde si na svoje.

Koho viac zaujíma seniorský hokej, len na skok v Nitre sa zase bude hrať Slovakia Cup. Teším sa, že je to práve v Nitre, kde je vždy výborná divácka kulisa, a verím, že to slovenským reprezentantom pomôže k dobrým výkonom, ktoré v poslednej dobe neboli príliš oslnivé.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín