Tomáš Horký: Futbalová jar s viacerými otáznikmi

  • Editoriál / Blogy
  • 27. marca 2017, 21:13
  • Autor:Tomáš Horký

Konečne si prídu na svoje aj milovníci regionálneho futbalu, pre ktorých je víkendovou kultúrou práve návšteva zápasu v niektorej z nižších súťaží. Začiatkom marca totiž odštartovali súťaže od štvrtej až po ôsmu ligu. S oneskorením začala počas uplynulého víkendu aj piata liga, ktorá patrí k tým kvalitnejším, no je veľkou škodou, že počet účastníkov je v nej menší, a preto odohrajú menej stretnutí.

Futbalová jar bude mať určite dramatický priebeh vo všetkých súťažiach. Podarí sa v piatej lige konečne vybojovať postup Trebaticiam, ktoré sa oň snažia už niekoľko sezón po sebe?  Alebo bude na konci súťaže šťastnejší tím z Veľkých Kostolian, ktorý im šliape na päty? Bez šance nie sú ani Zvončín či Gbely.

V šiestej lige účastníci z piešťanského regiónu na vyššie priečky pomýšľať príliš nemôžu. Veľké Orvište, Borovce či Dolný Lopašov patria do spodnej časti tabuľky a pravdepodobne by sa mali všetci zachrániť.

V siedmej lige je horná polovica tabuľky celkom nabitá. Chtelnica, Ostrov či Šípkové síce strácajú pár bodov na čelo, no rozhodne nie sú bez šance.

V najnižšej súťaži – ôsmej lige – si idú svoje futbalisti Piešťan. Po obnovení seniorského futbalu v kúpeľnom meste sa PFK vydal dobrým smerom, no musel začať od piky. Postup do siedmej ligy by im však nemal ujsť, pretože doposiaľ nestratili ani bod. Dobre sa ukazujú aj druhé Sokolovce, no na prvé miesto to zrejme stačiť nebude, keďže Piešťanci už majú 11-bodový náskok.  

Piešťanský týždeň bude tradične mapovať víkendové kolá v každej zo súťaží, ako je už v posledných rokoch zvykom.
S blížiacim sa letom sa nezadržateľne blížia aj rôzne športové podujatia. Ako sa budete môcť dočítať v aktuálnom čísle, najbližšie sa už počas Veľkej noci uskutočnia v kúpeľnom meste majstrovstvá Európy v ragby. V rovnakom termíne sa v Diplomat aréne bude konať medzinárodný turnaj basketbalových reprezentácií chlapcov do 18 rokov za účasti talentov zo Slovenska, Česka, Ukrajina a hviezdneho Španielska. Veľkonočný turnaj bude generálkou na júlové majstrovstvá Európy A-skupiny tejto vekovej kategórie, ktoré sa uskutočnia rovnako v Piešťanoch.

Rozhodne sa máme na čo tešiť.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava