Tomáš Horký: Boh pomáhaj havranom a Skalici!

  • Editoriál / Blogy
  • 9. februára 2016, 10:36
  • Autor:Tomáš Horký

Pre piešťanských hokejistov dlho sa zmietajúcich v kríze by mohla byť svetielkom na konci tunela výmena trénerov. To sa už v poslednom zápase s Trenčínom ukazovalo ako dobrý ťah. Pomerne flegmatického Lea Gudasa vystriedal energický a nekompromisný Dušan Gregor. Viditeľná zmena v samotnom nasadení hráčov, v prístupe k zápasu, ale hlavne v aktivite trénera pri koučovaní stretnutia. D. Gregor „lietal“ po striedačke, aktívne svojim zverencom rozdeľoval pokyny a taktickými ťahmi promptne reagoval na vývoj hry.

To tu v posledných mesiacoch chýbalo, čím nechcem znevažovať prácu L. Gudasa. Ten takisto odviedol kus dobrej roboty, naštartoval havranov v minulej sezóne, keď ich z neľahkej situácie dotiahol do play-off. Preferoval iný štýl práce, dá sa povedať, že bol protipólom D. Gregora. Ostatné sa o novom trénerovi havranov dočítate na 22. strane.

Havranov pod vedením nového trénera čaká urputný súboj o postup do play-off. Ak budú pokračovať v nastolenom trende zo zápasu s Trenčínom, nebojím sa, že by im to nevyšlo. Bojím sa však inej skutočnosti, ktorú ťažko niekto z nás ovplyvní.

Na pokraji bankrotu je aktuálne posledná Skalica. Zrušila posledné dva zápasy v Košiciach a v Piešťanoch, čím si vyčerpala legislatívnu možnosť zápasov s kontumačnou prehrou pre ich neodohratie. Klub zo Záhoria sa nachádza v obrovskej finančnej kríze a o jeho osude bude v utorok rokovať Pro-Hokej, riadiaci orgán Tipsport Ligy. Nechcem maľovať čerta na stenu, ale okrem toho, že Skalica môže potopiť seba, výrazne dokáže znepríjemniť situáciu aj havranom. Ak nenastúpia Skaličania aj na tretí zápas a vedenie súťaže ich vylúči z Tipsport Ligy (podobne sa situácia riešila v prvej lige s Humenným), anulovanie jej výsledkov výrazne uškodí havranom.

Prídu o najväčší počet bodov, pretože zo všetkých tipsportligových klubov majú so Skalicou najlepšie výsledky a stratili s ňou iba jeden bod. Havranom odpočítajú 14 bodov, ôsmemu Martinu 12 a Žiline len šesť. To by znamenalo, že deviate Piešťany, v súčasnosti strácajúce na o priečku vyššie postavený Martin tri body, po anulovaní výsledkov zvýšia stratu na ôsmu priečku, zaručujúcu play-off, na päť bodov. To je najčernejší scenár.

Ak sa Skalica pozviecha a sezónu dohrá, havranom pomôže. Tri body za odvolaný nedeľný duel v prospech Piešťan havranov bodovo dotiahnu na Martin.

Bude to ešte veľmi zaujímavé a o všetkom budeme dôkladne informovať. Boh pomáhaj havranom!

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel