Strach

  • Editoriál / Blogy
  • 17. apríla 2018, 08:00
  • Autor:Gabo Kopúnek

Každý z nás nosí v sebe bubáka. Nejaký podvedomý či reálny pocit strachu z niečoho alebo niekoho. Napríklad mnohí vrcholoví politici sa boja policajného prezidenta Tibora Gašpara, a preto robia všetko, len aby ostal vo svojej funkcii. Aj za cenu rezignácie „náhradného“ ministra vnútra Tomáša Druckera.

Iní zas radi šíria strach a paniku priamo medzi ľuďmi. Okrem politikov sú to však aj rôzni psychopati a tí, ktorí by najradšej v daný moment boli inde, ako im určuje napríklad súdne predvolanie. S bubákmi dvoch posledne menovaných typov ľudí sme sa za posledné dni mohli zoznámiť aj v Piešťanoch. Najskôr nejaký psychopat túžiaci po medializácii nahlásil bombu v istej finančnej inštitúcii. Keďže nepovedal, v ktorej presne, prehľadávali sa všetky na Slovensku.
Na súd sa minulý týždeň zrejme nechcelo ísť ani mužovi od Nového Mesta nad Váhom, ktorý zas nahlásil bombu na bližšie nešpecifikovanom okresnom súde. A tak si policajti a hasiči, tentoraz spolu so zamestnancami súdov, „manévre“ zopakovali. Odhliadnuc od toho, že to stojí nemálo peňazí zo štátneho rozpočtu, veľký osoh pre páchateľa to nemá, lebo ho takmer vždy vypátrajú. Veď došlo aj na týpka, ktorý sa takto zabával niekoľko mesiacov na východnom Slovensku a zamestnával všetky zložky v celej republike.
Tento týždeň sa na Okresnom súde v Piešťanoch začína „druhé kolo“ pojednávaní o neplatnosti výpovedí zamestnancov mestského úradu, ktorí padli za obeť reorganizácii po nástupe primátora Miloša Tamajku. Dúfajme, že všetci aktéri tohto sporu nepodľahnú bombovej mánii a my sa dozvieme, ako to s tými výpoveďami naozaj bolo. Podrobnejšie o tom vás však budeme informovať až o týždeň.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela