Mladíci, buďte užitoční!

  • Editoriál / Blogy
  • 17. októbra 2017, 17:56
  • Autor:Gabo Kopúnek

Babie leto nám v posledných dňoch ukázalo nielen svoju krásu, ale aj svoju zradnosť. Priam oslepujúce slnko vyháňa do „sveta“ nielen ľudí z pohodlia príbytkov, ale tiež tých malých pavúčikov, ktorí sa vozia v poryvoch vetra na bielych pavučinkách. Vlastne, podľa nich je aj babie leto pomenované.

Poetiku však dajme tentoraz bokom. Teplé počasie na cesty vytiahlo aj „lietajúce motorové muchy“, ktoré často svojou bezohľadnou jazdou ohrozujú nielen seba, ale tiež ostatných účastníkov cestnej premávky.
Netvrdím, že všetci motorkári sú rovnakí, ale z vlastných dlhoročných skúseností viem, že silné stroje dokážu z nevyzretého decka urobiť adepta na kamikadze.
Rovnako netvrdím, že aj tragickú smrť 42-ročného Piešťanca zavinila jeho neprimeraná túžba po rýchlej jazde, hoci jeho skúter to dokázal vytiahnuť aj na 120 km/h.
Stalo sa nešťastie, ktoré musí objasniť ďalšie vyšetrovanie polície. Verzií je viac, napríklad aj tá, či ho na krajnicu nevytlačil iný nezodpovedný vodič. Ono, nalejme si čistého vína, ani šoféri osobných áut či nákladiakov nie sú neviniatka a neraz motorkárom na cestách urobia hotové peklo.
Treba si uvedomiť, že ponáhľať sa niet kam. Akurát tak na cintorín. V lepšom prípade skončíte ako pasažier v záchranárskom vrtuľníku či sanitke, ako dopadol v nedeľu iný motorkár pri Senci. Ten sa zrazil s „kolegom“ na dvoch kolesách a dopadlo to tak, že utrpel devastačné zranenia nohy.
Myslím si, že v nemocniciach je dostatok iných, vážnejšie chorých ľudí, ktorí by si radšej užívali babie leto niekde v prírode alebo aspoň v domácom prostredí. Nepridávajme svojou ľahkovážnosťou lekárom viac práce.
Ak už chcete byť niečím výnimoční, čím by ste ohúrili svoje okolie, skúste byť užitoční. Napríklad tým, že sa stanete nie dobrovoľnými darcami orgánov, ale dobrovoľnými darcami najvzácnejšej tekutiny.
V pondelok sa začala tradičná Študentská kvapka krvi, ktorá má zaktivizovať mladých ľudí pre toto najušľachtilejšie poslanie človeka. Nepridáte sa? Do 18. novembra máte možnosť dokázať, kým vlastne ste.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava