Klobúk dolu!

  • Editoriál / Blogy
  • 6. júna 2017, 11:14
  • Autor:Gabo Kopúnek

A máme tu leto! Zatiaľ nie astronomické, ale aj napriek tomu nad očakávanie slnečné a horúce. Pre Piešťany je prvý letný mesiac typický tým, že vďaka množstvu podujatí prichádza čoraz viac návštevníkov túžiacich po neopakovateľných zážitkoch. Cestu si sem však nájdu aj takí, ktorí túžia iba po tichu či ľahkom šumení listnáčov v rozsiahlom parku. Takýto balzam na dušu si totiž v niektorých mestách v regióne dovoliť nemôžu.

Tradične už k jedným z nosných podujatí patrí otváranie letnej kúpeľnej sezóny. Prestížna akcia pre kúpele i samosprávu spája úsilie množstva ľudí, ktorí sa snažia Piešťany čo najviac vyčančať. Vo veľkom sa kosili trávniky, zametalo sa, vešali sa vlajočky, polievalo sa, upratovalo. Dokonca i ošarpaný plechový plot strážiaci chátrajúci hotel Slovan dostal vďaka sprejerom nový imidž.

Pastvou pre oči mali byť aj mestské fontány striekajúce vodu do výšav a ochladzujúce rozhorúčený vzduch. Prílišné horko minulých dní však zrejme priveľmi prehrialo mozog jedného indivídua, ktoré sa rozhodlo pod rúškom tmy túto nádheru zničiť. Takmer mu to vyšlo. Len vďaka enormnému úsiliu ľudí neostali piešťanské fontány suché. A hoci niektoré striekali poslabšie, hosťom aj tak robili veľkú radosť.

Klobúk dolu pred týmito fachmanmi, ktorí zachránili návštevníkom celistvosť dojmu z kúpeľného mesta. Tomu pobláznenému „inštalatérovi“ odkazujem, aby počas letných horúčav radšej chodil s čiapkou na hlave. Aspoň mu to slnko neuškodí a mozog nadobro nezmäkne.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj