Jozef Vojčiniak: Čo viceprimátor Hynek neprezradil

  • Editoriál / Blogy
  • 1. marca 2016, 13:41
  • Autor:Jozef Vojčiniak

V jednej regionálnej televízii viceprimátor Michal Hynek obhajoval kroky vedenia mesta pri sfušovanej „optimalizácii“ radnice. S Milošom Tamajkom ju zrealizovali minulý rok. A okrem známej argumentácie o „stĺkaní“ sa zamestnancov na chodbách radnice a kazení pracovnej morálky zazneli aj útoky na odborovú organizáciu, obhajujúcu zamestnancov.

Nad jeho rečami rozum zastáva. Jasne preukázal, že s primátorom o práci s ľuďmi a riadení čohokoľvek nemajú ani „šajnu“.

Pripustil, že zamestnanci ich zatlačili do kúta, keď odmietli podpísať dohody o ukončení pracovného pomeru, a až po deviatich dňoch bezradného skúmania čo ďalej spustili plán „B“ prepúšťaním v zmysle zákonníka práce podľa ustanovení o ukončení pracovného pomeru z reorganizačných dôvodov.

V tomto prípade, tak ako zákon káže, majú čo do toho hovoriť aj odbory. Kto tento mechanizmus pozná a má aspoň základné skúsenosti s prácou s ľuďmi, vie, že na tom, či výpoveď pracovník dostane alebo nie, nič neovplyvnia. Po prerokovaní však majú právo ohradiť sa do štrnástich dní, ak sú presvedčení o nedodržaní zákonných postupov.

Na tento moment sa zamerali Hynekove „investigatívne“ vysvetlenia. Podľa jeho tvrdení dôvodom zdržovania procesu výpovedí a následnej škody na mestských prostriedkoch v sume 35-tisíc eur nie je amaterizmus vedenia mesta, ale spolitizované odbory. Ako keby zabudol na zrod svojej politickej kariéry, obvinil odbory mestského úradu so spriahnutia sa so stranou SMER-SD. Na „dôkaz“ týchto tvrdení premúdro sa pohrabal v papieroch a zamával dôkazovým hárkom, veď odbory sídlia na tej istej adrese ako okresná centrála strany SMER-SD.

Zabudol doplniť, že na tej istej adrese na Kukučínovej ulici a priamo v kanceláriách okresnej centrály SMER-u sa ako jej člen usídlil s plagiátorskou firmou na výrobu diplomových prác i so spoločníkmi či spolupracovníkmi, dnešnou radničnou sekretárkou Lenkou Slimákovou a kamarátom Tiborom Nyitrayom. A ako „perspektívny“ mladý člen strany dostal priestory k dispozícii zadarmo.

Nepatrí sa kydať na politickú stranu, čo svojim členom „nezištne“ štartuje nielen politickú, ale aj podnikateľskú „kariéru“. Alebo azda áno? Na Slovensku možno aj hej, veď Michal Hynek už nie je sociálny demokrat ani nezávislý, ale stále „patrí do rodiny“.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín