Alexandra Mathiasová: Priamo pod kožu

  • Editoriál / Blogy
  • 7. júna 2016, 10:16
  • Autor:Alexandra Mathiasová

A tak sme sa opäť raz stretli! Podujatia uplynulých dvoch víkendov prilákali do centra kúpeľného mesta tisíce ľudí. Pri predieraní sa davom sa vynárali tváre starých i staronových známych, mnohým sa okruh priateľov dokonca úspešne darilo rozširovať o nové kontakty. Dobrá hudba potešila nejedného hudobníka – amatéra, pretekajúce litre tekutých svetrov zasa pomáhali voľnému priechodu emócií. Rozdávajúc úsmevy od ucha k uchu v tom lepšom prípade, jednu „spak ruky“ v horšom, sme si užívali CityFest i otvorenie letnej kúpeľnej sezóny. Objednávka na dobré počasie atmosféru len podčiarkla.

Určite poznáte tie chvíle, keď sa vám výnimočné zážitky zaryjú hlboko pod kožu. Mne sa to v posledných dňoch stalo hneď niekoľkokrát. Som si istá, že nikdy nezabudnem na rozhovor s Davidom Kollerom. Výnimočný umelec, legenda českej hudobnej scény komunikovala s o generáciu mladšou redaktorkou uvoľnene a príjemne. Tieto „hviezdy“, ako ich voláme, bývajú všakovaké. Sú medzi nimi arogantné, neochotné typy, ktoré vás bez pardonu svojim vystupovaním presvedčia, že im nesiahate ani po členky. Ak si však môžem dovoliť škatuľkovať, v tejto kategórii sa nachádzajú väčšinou „rýchlokvasené“ celebrity… Legendy, ktorých umenie obdivujú státisíce ako práve spomínaný Koller, potom príjemne prekvapia. Azda je to i tým, že si svojich fanúšikov vážia a chcú sa k nim priblížiť i takýmto spôsobom.

I cez týždeň sa mi do pamäti vrylo niekoľko silných momentov, aj keď nie vždy príjemných. Takéto chvíle však k životu patria a veľkých šťastím je práve to, že ich vyvažujú až úžasné situácie. Práve také dostali svoj priestor v sobotu. Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny zas a znova zaplnilo mesto. Pohľad na rodinky vykračujúce si pomedzi stánkami, pánov pri pive rozoberajúcich politickú situáciu, aj na davy pod pódiom ma vždy zahreje na duši. Nie som síce organizátorka, nemusí ma tešiť ani zisk či úspech, no z nejakého dôvodu ma teší pohľad na šťastných ľudí. A tých bolo v sobotu v meste neúrekom.

Jeden krásny moment nastal práve na sprievodnom podujatí otvorenia pred Domom umenia. Po tom, čo hasiči nastriekali na trávnik penu a vyčarili tak zasnežené územie pri takmer letnom počasí sa deťúrence radostne vrhli do bielej pokrývky. Pred očami sa mi objavila malá, azda ešte škôlkarská dvojica, chlapec s dievčatkom. Pohľad, akým sa malý lámač sŕdc pozeral na svoju vyvolenú pri obhadzovaní penou, chutné chichúňanie obletovanej slečny… To vám bolo na nezaplatenie! Láska kvitne v každom veku.

Na záver snáď jedno veľké ĎAKUJEM. Vďaka za všetky, navždy pod kožou vryté momenty posledných dní.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel