Alexandra Mathiasová: Ako pokaziť zábavu

  • Editoriál / Blogy
  • 12. decembra 2016, 20:56
  • Autor:Alexandra Mathiasová

Predvianočné obdobie je plné svetiel, jemných kolied, sviatočnej atmosféry a v neposlednom rade i úsmevov. Námestia rozvoniavajú lokšami, cigánskymi, horúcim vínkom aj vianočným punčom a ľudia sú ochotní dlhé minúty stáť v rade pred stánkami, kde im chutí najviac. Výnimkou nie sú ani Piešťany. Domáci i návštevníci si trhy vychutnávajú už tretí týždeň.

Minulý piatok obyvateľov kúpeľného mesta vylákali na Námestie slobody svetové hity v podaní piešťanskej kapely Coverage. V sobotu zasa rómski umelci vtiahli publikum do inej atmosféry. Úžasne temperamentnej, živelnej. Cigánska zábava, ako má byť! Spev, tanec, potlesk, autogramiáda, spoločné fotografovanie… To všetko si vychutnali milovníci hudby.

Ako to už býva, po smiechu býva plač, alebo inak – aj vynikajúcu zábavu podaktorí dokážu veľmi rýchlo pokaziť. Inak to nebolo ani v sobotu. Potom, čo utíchla hudba z pódia a na námestí zostali len duše odhodlané bojovať so zimou, začali sa ozývať neveselé zvuky. Krik, hádky a vulgárne nadávky. Partia mládežníkov prehrala boj s alkoholom a opäť raz sa ukázalo, prečo sa mu hovorí aj metla ľudstva. „Handrkovačka“ adolescentov upútala pozornosť ľudí postávajúcich pri drevených sudoch, len nechápavo krútili hlavami nad značnou opitosťou v podstate ešte detských tvárí.

Mohlo by sa zdať, že mladí sa pobijú medzi sebou, a to im postačí. Ale nie. Po niekoľkých minútach z ničoho nič otočili svoj hnev proti ľuďom čakajúcim v rade pred stánkom s občerstvením. Opäť sa strhla potýčka, tentoraz už obeťami boli dospelí muži i žena. Pri strkaní takmer stratil rovnováhu aj opatrne sa presúvajúci starší muž pomáhajúci si barličkou.

Skutočne všetky žarty šli bokom v momente, keď si partia vzala na pomoc hrubú drevenú palicu. Našťastie, nepoužili ju, vydali sa však smerom k bývalému starému trhovisku. Pravdepodobne však nepredpokladali, že im naproti ide hliadka mestskej polície. Príslušníci rezko vybehli z automobilu a prikázali tínedžerom kľaknúť si na zem. To už sa okoloidúci pristavovali, akoby program vianočných trhov pokračoval, a v krátkych rozhovoroch sa tešili zo zásahu policajtov napriek tomu, že nik z nich hliadku vopred nezalarmoval.

Zábava sa pre mládež neskončila príliš šťastne, s pomocou ďalšej hliadky si ich napokon muži zákona predviedli na oddelenie. Či im výtržnosti stáli za pohoršené pohľady a správne konanie, to už vedia len oni sami.

Nadchádzajúce sviatky, štefanské a novoročné oslavy idú ruka v ruke s príležitosťami na popíjanie alkoholických nápojov. Pite s rozumom! Nech zábava zábavou ostane a nezmení sa na poníženie, potupu či, nedajbože, trestné oznámenie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava