Zvolebnieva sa, mesto chce opiť voliča stavebným boomom

  • Spravodajstvo
  • 1. marca 2018, 08:06
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Volebný rok predsa vypukol. Do mestských komisií putujú materiály s bombastickými plánmi a investíciami. Na prerokovanie vedenie radnice predkladá návrh úpravy mestského rozpočtu, v ktorom figurujú státisíce na rekonštrukcie komunikácií. Opäť ožil projekt plavárne, ktorého sa vedenie mesta evidentne nechce vzdať a tlačí kúpeľné mesto do miliónových pôžičiek.

Vo zverejnenom materiáli sa dočítate, že radnica chce od poslancov schváliť 110-tisíc eur na rekonštrukciu Rastislavovej ulice, na rekonštrukciu chodníka na Sasinkovej 50-tisíc a na parkovisko na sídlisku Juh 100-tisíc.
Vedenie mesta znovu skúsi presvedčiť poslancov o navýšenie spoluúčasti na výstavbu zberného dvora z 50-tisíc na 100-tisíc eur, aby odčinilo svoju zábudlivosť, keďže do dokumentácie žiadosti o eurofondy nedali zodpovední projekt elektroinštalácie a omietky vonkajšej fasády za 50-tisíc eur. Mesto to teraz musí zaplatiť zo svojej kasy.
Potom, ako v závere roka vedenie radnice stiahlo z plánovaného rozpočtu zámer zobrať si 3,5-miliónový úver na výstavbu plavárne a wellness, projekt je už opäť na stole. Tentoraz i s o čosi väčšou sumou, ako to bolo pri decembrovom schvaľovaní rozpočtu na rok 2018.
„Rozpočtový náklad stavby je stanovený na 3 838 128 eur. Mesto je pred vydaním stavebného povolenia. Vzhľadom k tomu, že štátna dotácia na akciu nebola schválená, rozhodlo sa mesto realizovať stavbu z vlastných zdrojov pomocou úveru. Jednania s bankami prebiehajú a v prípade úspechu by mesto ešte v tomto roku prikročilo aj k vyhotoveniu realizačného projektu, výberu zhotoviteľa formou verejného obstarávania a vlastnej realizácie stavby. Tá by mala pozostávať z plavárne, šatne a hygienických zariadení, bistro baru a wellness,“ uvádza sa v predkladanom materiáli.
Bude tak zrejme zaujímavé sledovať, čo mestskí poslanci uprednostnia. Či populistické zadlženie mesta pre nádej na znovuzvolenie, alebo chladnú hlavu s víziou aj ďalej ako len po komunálne voľby v závere tohto roka. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav